Börsipäev 23. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 419 tehingut ning käive oli 610 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 266 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 315 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 196 ning 191.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Tallinna Sadama TSM1T tütarettevõte TS Laevad OÜ sõlmis lepingu Eesti laevaehitusfirmaga Baltic Workboats AS Virtsu-Kuivastu liinil sõitva reisiparvlaeva Tõll keskkonnasõbralikuks hübriidlaevaks ümberehitamiseks. Ümberehituse käigus paigaldatakse laevale akupank, mis võimaldab vähendada diiselkütuse tarbimist ning sellest tekkivate heitgaaside vähendamist asendades fossiilse kütuse akupankadesse salvestatud elektrienergiaga. Investeeringu kogumaksumus on 1,6 mln eurot. Lepingu kohaselt sõidab parvlaev Tõll akupankade elektritoitel hiljemalt 29. veebruaril 2020.

    Sel nädalal:
    26.07 Tallinna Vesi TVEAT vahearuanne
  • Nädal, mis muidu on üsna paksult täis ettevõtete tulemusi ja majandusstatistikat, algas uudiste osas väga vaikselt ning tagasihoidliku käibega, aidates siiski USA aktsiaturul kirja saada kerge plussi. S&P 500 parandas tehnoloogia- ja energiasektori eestvedamisel taset 0,3% võrra, Euroopas sulgus Stoxx 600 indeks 0,1% kõrgemal.

    Kongress ning Valge Maja on lähedal kokkuleppele lükata valitsuse võlalimiiti edasi 2021. aasta 31. juulini ning tõsta järgneva kahe aasta jooksul ka kulutusi. Sellega kaoks ära risk, et septembris saaks võlalimiit täis ning kohustuste täitmiseks tuleks hakata avaliku sektori teenuste osutamist osaliselt peatama.

    Aasia aktsiaturud kauplesid valdavalt plusspoolel, jõulisemalt eeskätt Jaapanis, kus Nikkei parandas taset 1,1% võrra tänu telekomi- ja tehnoloogiafirmade rallile. China Morning Posti kohaselt lendavad USA kaubandusesindaja Robert Lighthizer ning rahandusminister Steven Mnuchin tõenäoliselt järgmisel nädalal Hiina, et jätkata läbirääkimistega. Eile Valges Majas Donald Trumpiga kohtunud seitsme suure tehnoloogiaettevõtte juhid nõustusid presidendiga, et teatud ulatuses on Huawei puhul riiklikust julgeolekust tingitud piirangud vajalikud, kuid teisalt paluti riigipealt ka kiiret otsustamist müügilubade osas, millega Trump oli päri.

    Majandusuudistest avaldatakse täna USA töötleva tööstuse juulikuu kolmanda regionaalse küsitluse tulemus (Richmond) ning samuti selgub Ühendriikide olemasolevate majade juuni müük. Ettevõtetest raporteerivad tulemused enne USA aktsiaturu avanemist teiste seas Coca-Cola, Kimberly-Clark, Lockheed Martin, Travelers, UBS ning järelkauplemise ajal Chubb, Texas Instruments ja Visa.

    17.00 USA Richmond FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks
    17.00 USA olemasolevate majade müük (juuni)
  • BYND täna jälgimiseks. Squeezi viimane osa, hoopis teine rütm, suht suur tõen, et pakub head shordi kohta. Vola saab kõrge olema. HETKEL selline tees...esimene cracki märk ka olemas. Vbl. killitakse ära

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon