Börsipäev 21. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 154 tehingut ning käive oli 228 tuhat eurot, millest Vilniuse börsi käive moodustas 224 tuhat eurot ning Riia börsi käive 4 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 146 ning 8. Tallinna börsil oli kauplemispüha.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    21.08 LHV Group LHV1T LHV1T erakorraline aktsionäride koosolek

    Sel nädalal:
    22.08 HansaMatrix HMX1R vahearuanne
    19.08-25.08 PRFoods PRF1T PRF1T vahearuanne
  • Teisipäeval, kui turuosalised ootasid FEDi kohtumise minuteid ning USA riigivõlakirjade tootlused langesid, murdsid USA aktsiaindeksid enda kolm päeva kestnud tõusuralli. Eilse päeva lõpuks kaotasid Dow Jonesi, S&P 500 ja Nasdaqi indeksid vastavalt 0,66%, 0,79% ja 0,68%. Indeksite teisipäevast langust saatis USA presidendi intervjuu Valges Majas, kus ta väitis, et FED peaks intressimäärasid langetama ning et ta ei ole valmis Hiinaga kaubanduslepet sõlmima.

    Euroopa aktsiaindeksid, sh Europe Stoxx 600 indeks (-0,68%), lõpetasid päeva keset Itaalia poliitika ja Brexitiga seotud ebakindlusi punases. Teisipäeval oli Euroopas üks peamisi uudiseid Itaalia peaministri, Giuseppe Conte kõne senati ees, kus Conte ütles, et astub ametist tagasi.

    Saksamaa tootjahinnaindeks tõusis juulis 0,10% (MoM). Kuigi tõus oli marginaalne, oli see kõrgem kui analüütikute 0,00% ootus. Aastases võrdluses tõusis indeks 1,10%, kusjuures elektrihinnad panustasid indeksi kasvu kõige rohkem. Elektrihindu arvestamata tõusis tootjahinnaindeks eelmise aasta juuliga võrreldes 0,70%.

    Aasia börsid liikusid öösel ettevaatlikult madalamale, võttes eeskuju Wall Streeti teisipäevasest langusest. Jaapani Nikkei indeks kauples kirjutamise ajal 0,38% miinuses, samas kui Hongkongi Hang Seng püsis muutumatult 0,00% peal. Seevastu Shanghai Composite ja Lõuna-Korea Kospi indeksid olid kerkinud 0,02%.

    Tänaselt makrokalendrilt on oodata Hispaania kaubandusbilanssi, Kanada tarbijahinnaindeksit ja USA olemasolevate majade müüki juulis. Ühtlasi avalikustatakse USA Föderaalreservi avatud turu komitee (FOMC) minutid.

    11:00 Hispaania kaubandusbilanss
    15:30 Kanada tarbijahinnaindeks (juuli)
    17:00 USA olemasolevate majade müük (juuli)
    17:30 USA toornafta varud
    21:00 USA FOMC minutid

  • Silvet pakub minutes vasteks - (koosoleku) protokoll.
  • Panustab natuke, et TGT-i häppi on tulemuste hommikul täna natuke ülekäte läinud. On ehk fade täna 15+% positiivsuse juurest.

  • ymeramees
    Panustab natuke, et TGT-i häppi on tulemuste hommikul täna natuke ülekäte läinud. On ehk fade täna 15+% positiivsuse juurest.



    Edit: hetkel pressis välja, stop läheb $100 juures ehk paljudel veel omakorda käiku.
  • Saksamaa müüs 30 a. võlakirju negat. tootlusega. Pole enne juhtunud vist.
    €820 milli, zero coupon, yield -0,11%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon