Börsipäev 22. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 571 tehingut ning käive oli 890 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 448 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 406 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 349 ning 198.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Kolmapäeval Tallinnas Hilton Tallinn Park hotelli konverentsisaalis "Ballroom I" (Fr. R. Kreutzwaldi 23) toimunud AS-i LHV Group LHV1T aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul otsustati suurendada AS-i LHV Group aktsiakapitali. Aktsionäride üldkoosolekul osales 126 aktsionäri, kellele kuuluvate aktsiatega oli esindatud 17 515 569 häält. Niisiis oli koosolekul esindatud 66,72% kõigist aktsiatega määratud häältest.

    Täna:
    22.08 HansaMatrix HMX1R vahearuanne

    Sel nädalal:
    19.08-25.08 PRFoods PRF1T PRF1T vahearuanne
  • USA aktsiad püsisid kolmapäeval pärast FOMCi kohtumise protokolli avalikustamist positiivse poole peal, saades lisatõuke värskest optimismist Ühendriikide tarbijate kulutuste osas. S&P 500 hüppas 0,82%, mida juhtisid oodatust paremaid tulemusi teatanud jaemüügifirmad Target (+20,43%) ja Lowe's (+10,35%). Dow Jonesi indeks kerkis 0,93% ja Nasdaq tõusis 0,90%. Tervet Euroopat hõlmav Stoxx 600 indeks hüppas 1,21%, tehes laiapõhjalise edusammu, mis viis selle kõrgeimale tasemele alates augusti algusest.

    Liikumised börsidel olid positiivsed, isegi kui USA keskpanga kohtumise protokollist selgus, et suurema osa FOMC liikmete arvates ei olnud kohtumisele järgnenud intressimäärade langetamine „ette määratud käik edaspidisteks kärbeteks“, vaid pigem „osa poliitika positsiooni ümberkalibreerimisest või tsükli keskel tehtavatest kohandustest vastavalt muutuvatele tingimustele“. Protokoll näitas ka, et mõned liikmed tahtsid hoopis 50 baaspunktilist kärbet. Donald Trump väitis kolmapäeval, et USA majandus on heas seisus ja ainuke asi, mis selle kasvu tagasi hoiab on FED.

    USA olemasolevate majade müük kerkis juulis 2,50% ning annualiseeritud baasil ulatus 5,42 miljoni ühikuni. Analüütikud ootasid olemasolevate majade müügiks 5,39 miljonit ühikut. Müügi mediaanhind tõusis eelmise aasta $269 300 pealt $280 800 peale.

    Aasia aktsiaturud liikusid pärast Wall Streeti võidukat päeva madalamale. Hongkong koges kõige suuremaid kaotusi, Jaapanis ja Hiinas olid kukkumised tagasihoidlikumad. Kirjutamise ajal olid Hang Seng, Nikkei ja Shanghai indeksid vastavalt 1,08%, 0,03% ja 0,27% punases. Jaapanis täheldati töötleva tööstuse olukorra kerget paranemist, kui PMI kerkis augustis 0,1 punkti võrra ja jõudis 49,5 punktile (oodati 49,8 punkti).

    Tänane makrokalender on suhteliselt tihe, kus avalikustamisele tulevad Eurotsooni ja USA augustikuu PMI indeksid kui ka EKP istungi protokoll. Lisaks algab täna keskpankurite kogunemine Jackson Hole'is, kus eriliselt oodatakse homset USA föderaalreservi juhi Jerome Powelli kõne.

    10.15 Prantsusmaa töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (august)
    10.30 Saksamaa töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (august)
    11.00 Eurotsooni töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (august)
    14.30 Euroopa Keskpanga juuli istungi protokoll
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused 
    15:30 Kanada hulgimüük (juuni)
    16.45 USA Markiti töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (august)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon