Börsipäev 23. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 271 tehingut ning käive oli 460 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 149 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 274 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 158 ning 105.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    19.08-25.08 PRFoods PRF1T vahearuanne
  • USA aktsiaturud finišeerisid eilse päeva erisuunaliselt, jättes S&P 500 indeksi pärast positiivselt alanud sessiooni lõpuks -0,05% punasesse. Dow Jonesi indeks kerkis 0,19%, kuid Nasdaqi koondindeks kaotas 0,36%. Erisuunalised liikumised tulid pärast uudist võlakirjaturul, et juba kolmandat korda sel kuul ületas USA 2-aastaste riigivõlakirjade tootlus 10-aastaste võlakirjade tootlust. Euroopa aktsiaturgudel lõppes neljapäevane kauplemispäev 0,40% kaotusega.

    Makroandemetest avaldati eile USA esmase töötu abiraha taotlejate arv, mis vähenes oodatust enam. USA esmase töötu abiraha taotlejate arv langes 12 000 inimese võrra 209 000 peale, kusjuures analüütikud prognoosisid antud näitajaks 216 000. Lisaks sellele avaldati USA augustikuu aktiivsusnäitajad, kus töötleva tööstuse aktiivsus vajus augustis 50,4 punktilt 49,9 punktile (oodati 50,5) ning teenindussektori aktiivsus langes 2,1 punkti võrra 50,9 punktile, osutudes halvemaks oodatud 52,8 punktist.

    Aasias tõusid neljapäeval pinged Lõuna-Korea ja Jaapani vahel. Lõuna-Korea teatas ootamatult, et ütleb lahti luureinfo jagamise leppest Jaapaniga ning eriliselt puudutab see info jagamist Põhja-Korea kohta. Antud olukord raskendab arvatavasti USA püüdlusi tugevdada julgeolekukoostööd oma kahe tähtsaima Aasia piirkonna liitlase vahel. Hiinas langes jüaan USA dollari suhtes madalaimale tasemele viimase 11 aasta jooksul. Sellegi poolest kauplesid Aasia aktsiaturud öösel plusspoolel: Nikkei kerkis 0,2%, Shanghai Composite 0,5%, Hang Seng 0,6% ja Kospi indeks 0,1%.

    Kuigi investorite peamine tähelepanu koondub täna Jackson Hole'i majanduskonverentsile, mis kulmineerub FEDi presidendi, Jerome Powelli esinemisega, on oodata statistikat ka USA uute majade müügi ning Kanada jaemüügi kohta.

    15.30 Kanada jaemüük (juuni)
    17:00 USA föderaalreservi juhi Jerome Powelli kõne
    17.00 USA uute majade müük  (juuli)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete nafta puurtornide arv

  • VMW tulemused eile õhtul, kus teatas, et ostis lisaks PVTL-le (mis oli ka lvarem teavitatud samm, kus oma spin, mis ei saanud iseseisvalt hakkama, tagasi ostetakse) ka CBLK. CBLK ost ei tule ka üllatusena, vist ainult see, et VMW selle ostab. Varasemalt oli vist IBM ja CSCO kandidaatideks.

    CBLK on CRWD konkurent. Küll mitte nii edukas muidugi. Siin on ehk ühe positiivse, et sektoris on takeover, ka kaks negatiivsemat külge. Konkurent on nüüd suure firma tiiva all, lendab paremini ja see, et valuatsioonid ei ole nii kõrged, millel CRWD suusatab tänu oma IPO algusele. Aga kst.
    Minu Roomba leiab ikka selle koerajunni üles, kui suunda arvan. Üleeilne TGT, kus firma ei ole positiivsete tulemuste korral gäppinud rohkem kui 8%+ juba aastast 2001, sõideti kui teerulliga üle. Aeglaselt ja kindlalt.

    HAS ostab Canada firma Entertainment One Ltd $4B eest. Põrsas Peppa mänguasju hakkab nüüd robinal tulema arvatavasti.

    Eile lahkus Patrick Byrne OSTK CEO kohalt. Ilmselt liitub puhtal kujul John MCafee ridadesse. Paljud lehed panevad täna terve ajaloo üles, üks eksklusiivsem kui teine. On ka, millest kirjutada.
  • TGT peaks varsti kodimise lõpetama, suht piiri ääres juba.

  • ymeramees

    HAS ostab Canada firma Entertainment One Ltd $4B eest. Põrsas Peppa mänguasju hakkab nüüd robinal tulema arvatavasti.


    Mu pisipoegade suur unistus Transformaator-Pepa-Pigist võib tõeks saada...

  • Seekord sedasi:

    FL läks DKS-i sümpaatiana eile üles, ei lõpetanud isegi aftekal ja ka täna pres enne numbreid oli üleval. Aga ei midagi ilusat. Tulemus:



  • CHINA TO LEVY RETALIATORY TARIFFS ON ANOTHER $75B OF US GOODS

    CHINA TO RESUME TARIFFS ON U.S. AUTOS

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon