Börsipäev 10. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 362 tehingut ning käive oli 445 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 306 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 115 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 254 ning 90.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    EfTEN Real Estate Fund III AS EFT1T aktsia puhasväärtus (NAV) seisuga 31.08.2019 oli 16,11 eurot. NAV suurenes augustis 0,7%. EPRA aktsia puhasväärtus (raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata) oli 31.08.2019 seisuga 17,16 eurot. EPRA NAV suurenes augusti jooksul 0,8%. EfTEN Real Estate Fund III AS teenis augustis 791 tuhat eurot müügitulu, mis on kuu varasemaga võrreldes 7 tuhat eurot rohkem. Fondi EBITDA oli augustis 646 tuhat eurot (juulis 614 tuhat eurot). Fondi puhaskasum on 2019. aasta augustis 445 tuhat eurot (juulis: 429 tuhat eurot).


    Täna:
    10.09 LHV Group LHV1T augusti müügitulemused

    Sel nädalal:
    03.09 – 02.10 Baltika BLT1T ülevõtmispakkumise periood
    11.09 – 25.09 LHV Group LHV1T aktsiate märkimisperiood
  • Ühendriikide aktsiaturu olulisemad indeksid lõpetasid esmaspäevase sessiooni marginaalsete ja erisuunaliste liikumistega, kuid üldplaanis reetis USA valitsuse 10a võlakirja tulususe tõus 1,64% peale ehk kõrgeimale tasemele alates 13. august ning samuti dollari jätkuv odavnemine peamiste valuutade suhtes, et turuosalised ei olnud eile huvitatud kaitse otsimisest. Euroopas tõi päeva teine pool kerge müügisurve, mis jättis Stoxx 600 indeksi 0,3% punasesse.

    NY FEDi kuine küsitlus näitas, et ameeriklaste inflatsiooniootus alanes järgmise 12 kuu perspektiivis 0,2 protsendipunkti võrra 2,4%le ning kolme aasta oma 0,1pp võrra 2,5%le. Esimene neist märgib küsitluse ajaloo madalpunkti ning teine jääb selle lähedale. Ühtlasi uskus suurem osakaal vastajatest, et töötuse määr on aasta pärast kõrgem (38,3% vs 36,1% juulis) ja samuti muututi skeptilisemaks aktsiaturgude suhtes: 38% küsitluses osalenutest arvas, et USA aktsiad kauplevad 12 kuu pärast kõrgemal, mis on madalaim osakaal alates 2016.a oktoobrist.



    USA tarbijatele väljastatud krediit kasvas juulis 23,29 miljardi dollari võrra, osutudes märksa suuremaks oodatud 16 miljardist dollarist. Tegemist oli suurima kasvuga alates 2017.a lõpust. Krediitkaardi võlg suurenes seejuures 10 miljardi dollari võrra 1,081 triljonile ning peamiselt õppe- ja autolaenudega seotud võlakoorem kerkis 13,3 miljardi dollari võrra 3,042 triljonile dollarile, peegeldades tarbijate julgust võtta praeguses majanduslikus keskkonnas laenu ning tarbida.

    Ka Aasias puudus aktsiaturgudel selge suund, kerkides Jaapanis, Hongkongis ja Indias (Nikkei kauples kirjutamise hetkel 0,2% kõrgemal, Hang Seng 0,1% ning Sensex 0,4%), kuid kasumit võeti Hiinas ja Austraalias (Shanghai Composite alanes 0,3% ja S&P/ASX200 0,6%).

    Hiina tarbijahinnaindeksi kasv püsis augustis 2,8% peal, ületades analüütikute 2,7% ootust, mille taga oli toiduhindade jõulisem tõus, eriti sealiha puhul, mille hind hüppas aastaga 46,7%. Alusinflatsioon aeglustus seejuures 1,6% pealt 1,5%le. Tootjahinnaindeksi langus kiirenes peamiselt toorainete tõttu 0,3% pealt 0,8%le, mis osutus prognoositud -0,9%st siiski pisut leebemaks. Inflatsioonisurve puudumine väljaspool toiduaineid ning samuti süvenev deflatsioon tootjate tasandil sunnivad keskpank rahapoliitikat lõdvendama, mida näitas ka eelmisel nädalal langetatud pankade kohustuslik reservimäär.



    Majandusuudistest võiks täna esile tõsta juulikuu tööstustoodangu muutused Prantsusmaal, Itaalias ja Suurbritannias. Üsna oluliseks võiks lugeda veel Ühendriikide väikefirmade kindlustunde indeksit, mis võis konsensuse arvates alaneda augustis 1,2 punkti 103,5 punktile ehk anda ära suure osa juulikuu tõusust.

    09.45 Prantsusmaa tööstustoodang (juuli)
    11.00 Itaalia tööstustoodang (juuli)
    11.30 Suurbritannia töötuturu statistika (juuli/august)
    13.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (august)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (juuli)
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse toodang kasvas juulis vaid 0,3% võrreldes juuniga, mil see kukkus 2,2% (oodati 0,8% kasvu). Mulluse baasil aeglustus langus 0,7% pealt 0,3%le, jäädes alla konsensuse 0,1% kasvuootusele.
  • Itaalia tööstustoodang kahanes juulis 0,7% võrreldes juuniga, osutudes nõrgemaks oodatud -0,1%st. Mullusega võrreldes langes toodang 0,7% vs oodatud 0,3% kasv.

  • USA väikefirmade kindlustunne langes augustis 1,6 punkti 103,1 punktile ehk oodatust veidi rohkem (prog 103,5). Küsitluse läbiviija sõnul on majandus tugev, kuid jutud võimalikust majandussurutisest on ettevõtteid muretsema pannud ning see võib hakata ühel hetkel reaalseks mõjuks tõlgenduma.

    Overall, August was a good month for small business. However, optimism slipped because fewer owners said they expect better business conditions and real sales volumes in the coming months. Job creation accelerated, positive earnings trends improved, and quarter-on-quarter sales gains remained strong.



  • US JOLTs Job Openings Jul: 7217 (est 7331; prev R 7248)
  • $4.99. See pricing läheb vist küll NFLX pricing poweringa vastuollu?
  • GME - sobiks homseks ralliks ideaalselt.
    YTD on kolmandik alles.
    Üle poole outstandingust on short.


    Nüüd on jäänud veel teha üks väike pisiasi, mitte nii imevaid tulemusi.
  • Mis tulemusi sa siin niiväga ootad GME-s? Lühikesed on enne tulemusi kõik ära katnud. Suund on alla.
    Sama ilmselt tulemas TLRD-s (30% outstandingust on short).
  • GME Negatiivne eps sama suur kui AH hind. Huvitav saab olema, kust toimub põrge üles, sest adj. Eps lubavad ju aasta võttes üle 1.Fundamentaalselt loss ning jäädi alla, algod hft müüma - 20% kellale ja hiljem 10% põrge üles.
  • GME -22% ja +10% põrge, nagu arvata oli
  • NFLX
    Veider, aga ma läksin seal long 289.
    Lisan 285 ja välja 282. Jube ebaloogiline trade aga peale pikka allatiksumist minu silm..ma ei tea küll kumb...näeb seal pisikest ostuhuvi/cover.

    Pikk lugu on samas siin aina raskem.
  • harley
    Mis tulemusi sa siin niiväga ootad GME-s? Lühikesed on enne tulemusi kõik ära katnud. Suund on alla.
    Sama ilmselt tulemas TLRD-s (30% outstandingust on short).


    Ei eksinud TLRD osas. Esimese hooga -32%
  • Ja TLRD võiks siit isegi pikaks minna äkki tulevikus kuulutavad mingi tagasiostu programmi.
    Iseenesest onju odav.
  • harley
    Ja TLRD võiks siit isegi pikaks minna äkki tulevikus kuulutavad mingi tagasiostu programmi.
    Iseenesest onju odav.


    Müüvad need ka, kes div cut pärast pettunud, samas EPS positiivne ja kui nii palju lühikesi, on suur tõenäosus, et hind teeb GME-ga sama, räme maha müük, kõik ronivad shortide paati, mis niigi täis ning keegi keerab muusika ostu peale ning paanikas shordid tõstavad korraks fööniksi tuhast. Kui homme aega,mängin kaasa, eps on ju positiivne 0,8 ja ülereageering kindel, Kui manada ette kuu graafik (üks kuu, üks küünal), siis kellegi karvane käsi ostab ja lammastelt tõmmatakse selle dividendi lõikamisega korralikult nahk üle kõrvade. (4,94 võiks olla hea hind, aga peab vaatama, kaugele esimese 15 min pressitakse)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon