Börsipäev 3. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 418 tehingut ning käive oli 1559 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1355 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 187 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 279 ning 123.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli kaks plokktehingut (EUR 0,95 x 300 000); (0,944 x 368 692)
    TKM1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 8,04 x 43 000)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Baltic Horizon Fondi NHCBHFFT fondivalitseja Northern Horizon Capital AS on lõpetanud uute osakute mitteavaliku pakkumise, kaasates 16,5 miljonit eurot. Kapitali kaasamise kavatsusest seoses North Star ärikeskuse omandamisega teavitati 30.augustil 2019. Pakkumine oli suunatud peamiselt Balti riikide ja Põhjamaade institutsionaalsetele investoritele. Osana kapitali kaasamisest sõlmis Northern Horizon Capital AS osakute märkimislepingu 5 miljoni euro ulatuses North Star ärikeskuse müüjaga UAB “Prosperus Strategic RE Fund”. Väljaantavad osakud esindavad vähem kui 20% Baltic Horizon Fondi juba kauplemisele võetud osakute arvust (12 kuulise perioodi jooksul), seega kavatseb Northern Horizon Capital AS välja anda kokku 12 472 323 uut osakut, mis vastab 16,5 miljonile eurole.

    Sel nädalal:
    30.09 – 04.10 Tallinki TAL1T eelmise kuu müüginumbrid
    01.10 – 07.10 Klaipėdos nafta KNF1L eelmise kuu müüginumbrid
  • Hirm majanduse jahtumise pärast jättis turuosalised eile müügipoolele, mis tingis S&P 500 indeksi 1,8% languse. Stoxx 600 kukkus 2,7%, kui täiendava murepilvena oli õhus WTO otsus lubada Ühendriikidel rakendada Euroopa importkaupadele tariife vastukaaluks sellele, et Airbusile antakse ebaseaduslikku abi. USA kavatseb 18. oktoobrist 10% maksu alla panna Euroopast imporditud lennukid ning 25% tariifi rakendada teistele kaupadele nagu näiteks juust, vein ja viski. Euroopa Liit lubas selle vastu ka oma sammu astuda.

    Ühendriikide ADP küsitluse kohaselt loodi erasektoris septembris 135 tuhat töökohta, osutudes konsensuse 140 tuhande suurusest ootusest marginaalselt madalamaks. Lisaks korrigeeriti augusti näitaja 195 tuhande pealt 157 tuhandele.

    USA tööturg on võtmeks sellele, kui tugev on tarbimine ja majandus, millest tulenevalt jälgitakse praeguseid arenguid kaubandussõja ning eksporditurgude jahenemise tõttu üsna teraselt. Ühest küljest viitab töötu abiraha taotluste jätkuvalt väga madal tase tööturu tugevusele, ent kui vaadata olukorda väikefirmade tasandil, siis ei ole signaalid nõnda veenvad. Näiteks Paychex | IHS Markit paneb ligi 350 tuhande väikefirma palgaandmete baasil kokku tööhõive indeksi (kajastab töötajate arvu muutust aastatagusega võrreldes) ning see on juba mõnda aega viidanud aeglustunud palkamisele.



    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel samuti tugevalt miinuses eesotsas Nikkei ja S&P/ASX200 indeksitega, mis kukkusid 2,1%. Hiina börs oli jätkuvalt suletud, samuti ei toimunud püha tõttu kauplemist Lõuna-Koreas.

    Täna avaldatakse mitmel pool teenindussektori septembrikuu aktiivsusnäitajad ning poliitilisel maastikul kavatseb Boris Johnson esitada parlamendile oma Brexiti ettepaneku, kus kogu Iiri saar muutuks üheks majanduspiirkonnaks ning ei tekiks vajadust Põhja-Iirimaa ja Iiri Vabariigi vahele tollikontrolli püsti panna. Euroopa Liidu poolel läbirääkimiste eest vastutav Michel Barnier näeb küll progressi, ent piiriküsimuse osas on endiselt on veel palju tööd teha.

    10.15 Hispaania teenindussektori PMI (september)
    10.45 Itaalia teenindussektori PMI (september)
    10.50 Prantsusmaa teenindussektori PMI (septembri lõplik)
    10.55 Saksamaa teenindussektori PMI (septembri lõplik)
    11.00 Euroala teenindussektori PMI (septembri lõplik)
    11.30 Suurbritannia teenindussektori PMI (september)
    12.00 Euroala tootjahinnaindeks (august)
    12.00 Euroala jaemüük (august)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    16.45 USA Markiti teenindussektori PMI (septembri lõplik)
    17.00 USA teenindussektori ISM (september)
    17.00 USA tehaste tellimused (august)
    20.00 FEDi Kaplan esineb
  • Hispaania teenindussektori aktiivsus osutus oodatust nõrgemaks, kuid viitab siiski korralikule kasvule, mis tuleneb peamiselt sisenõudlusest

    Spain Sept. Services PMI 53.3 vs 54.3 in Aug.; Est. 53.9
    Spain Sept. Composite PMI 51.7 vs 52.6 in Aug.; Est. 52.1

    However, sales growth was broadly driven by domestic demand. New business from abroad was reported to have
    declined during September for a fifth successive month, and at a noticeable rate. The global downturn, plus political and economic uncertainties related to Brexit, were reported to be undermining foreign demand
  • Itaalai teenindussektor ujus vastuvoolu, Prantsusmaa ja Saksamaa näitajad esialgse hinnanguga võrreldes aga nõrgemad

    Germany Sept. Services PMI 51.4 vs Flash 52.5. Aug 54.8
    France Sept. Services PMI 51.1 vs Flash Reading 51.6
    Italy Sept. Services PMI 51.4 vs 50.6 in Aug.; Est. 50.5
  • Euroala teenindussektori ja kogu erasektori septembri PMId korrigeeriti allapoole, mis antud tasemel viitavad nullilähedasele SKP kasvule.

    Final Eurozone Composite Output Index: 50.1 (Flash: 50.4, August Final: 51.9)
    Final Eurozone Services Business Activity Index: 51.6 (Flash: 52.0, August Final: 53.5)

  • Suurbritannia teenindussektori aktiivsus vajus alla 50 punkti piiri

    UK Markit/CIPS Services PMI Sep F: 49.5 (exp 50.3; prev 50.6)
    Markit/CIPS Composite PMI Sep F: 49.3 (exp 50.0; prev 50.2)


  • Euroala tootjahinnaindeks langes septembris aastatagusega 0,8% (oodati -0,4%) ning augusti jaemüük kasvas MoM ootuspärased 0,3%. Mullusega võrreldes kasvas müük 2,1%.
  • Pepsilt oodatust premad tulemused

    Pepsico reports Q3 (Sep) earnings of $1.56 per share, excluding non-recurring items, $0.05 better than the S&P Capital IQ Consensus of $1.51; revenues rose 4.3% year/year to $17.19 bln vs the $16.93 bln S&P Capital IQ Consensus.
    Co reaffirms guidance for FY19, sees EPS of $5.50 vs. $5.52 S&P Capital IQ Consensus. The Company now expects to meet or exceed its full-year organic revenue growth target of 4 percent.

  • U.S INITIAL JOBLESS CLAIMS ACTUAL: 219K VS 213K PREVIOUS; EST 215K
  • Korralik allajäämine ja turud said kohe pihta

    Sept US ISM non-manufacturing index 52.6 vs 55.0 expected
  • Üks huvitav mõte ka Tim uudiskirjast, et miks ikkagi see tasude vaba kauplemine pole nii hea, kui võiks arvata. Kogu teksti siia ei kopi.,aga tema arvates tõuseb nüüd kaotajate hulk 90% pealt nii 92-95% peale. Arvata võib ,et võitma hakkavad hoopis FHT robotid, kes neid kergeid stoppe noppima hakkavad.

    The Worst Mindset Trap I’ve Ever Heard
    I know this is controversial. Everybody wants to save money, right?

    But frankly, the race to commission-free reinforces the wrong priorities. People wanna cheap out. And they think they’re gonna do better saving a few dollars.

    But traders don’t lose due to commissions. They lose because of overtrading. Or taking bad trades. Commission-free reinforces both overtrading and taking bad trades. People will take more bad trades, trade a lot more, and get more frustrated.
  • Paljud ei loe, seega raske oli seda lõiku mitte panna.

    Brokers get cash payments for routing orders through specific electronic trading firms. It’s how Robinhood can afford to be commission-free. But like I’ve been saying for a while about Robinhood…

    you can save on commissions but get crappy executions. What’s the point of saving $10 on a commission if you lose $250 because your order fill was crap? And that’s just one example.

    When the brokers go commission-free they’re gonna make a little extra in lots of other ways. Like those crappy executions. Or market making. Or by charging you an extra tenth of a penny per share. If you trade with a big account, it might cost you an extra $400. Or more.

    No matter how they do it … you’ll likely pay more in ways you can’t even see.
  • Kas mõni targem valdkonnas sees oskab kommenteerida, kas peale platvormide hullu maha müüki oleks mõistlik varsti osta, kui eeldada, et reaalselt tulu ei kuku nagu nii hullult?
  • Paraku see tööstus toitub ainult ja ainult retaileri verest. Ja ellu jäävad nad vaid uusi gämblereid juurde meelitades. Kurb, karm ja tõsi.

    Robinhoodis oli AMD topis, kuni õhku lasti..nüüd tehti sama ROKUga..oli ka topis.
    Aga trade meie juures tasuta! ...haaa

    Võta kasvõi CS...volade instrumendid, UVXY, TVIX jne...kui palju sinna on retailerid raha matnud !!!, sest CS oli niivõrd osav psüholoogia ära kasutamisel. See on olemuselt ju võrrand ajaväärtuse baasil, mis töötab 99% ajast sinu vastu. Aga tohutult atraktiive tundub ju 20, siis 15..siis 10 pealt osta, kui kunagi oli 100 jne kuni järgmise reversi splitini.
  • Pidasin silmas näiteks Swabi või IB aktsia soetamist, et kui selline maha müük lõppeb ja kaineks saadakse, võiks 20% põrget näha.
  • "Kaineks saadakse" "Võiks 20% põrget näha"

    Et siis SCHW aktsia peaks kohe üpris varsti sama palju maksma kui enne?
    Miks?

    Ja trading fee ei ole ainuke top ja bottom, kuigi targemad seda siin väitsid. Võta internet lahti, tasusid on ennegi langetatud, uuri.
  • Kui aktsia langeb 20% ja põrkab 20% mis otsast see hind tasa idu? Iga asi kord põrkab, kui põhi käes.
  • ymeramees
    Ühesõnaga ei jaksa uurida, jah?


    Ei viitsi jah reede. Loogika lihtsalt, et kui mõne tulu oli 10% see teenustasu ja see muude nippidega mujalt võetakse, siis ei ole asi väärt - 40% ja ikka põrkab väärtusse tagasi. Raamat New Era seletab hästi, mis moodi turgu tehakse ja mis loogika kui HFT koos fondiga müüb. FHT sirkus oli ju kenasti ka näha enne PIR tulemusi, kuidas asi keris 3 pealt 14ni ja väärtus firmal ei tõusnud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon