Börsipäev 22. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 401 tehingut ning käive oli 982 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 555 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 310 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 266 ning 114.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,936 x 100 000)
    TKM1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 8,40 x 5 000)
    LNA1L tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,623 x 198 734)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Nordecon AS NCN1T ja AS-i Pro Kapital Grupp PKG1T kontserni kuuluv OÜ Kalaranna Kvartal sõlmisid lepingu Kalaranna Kvartali kahe esimese etapi projekteerimiseks ja ehitamiseks. Kalaranna tn 8 asuvale kinnistule Tallinnas kerkib kaheksa hoonet 240 korteri, äripindade ning maa-aluse parklaga. Lepingu mahuks on 40,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Projekteerimis- ja ehitustöödega on planeeritud alustada esimesel võimalusel ning projekti valmimistähtaeg on kavandatud 2021. aasta lõpuks.

    AS Merko Ehitus MRK1T kontserni kuuluv AS Merko Ehitus Eesti on alustanud Tallinnas Pikaliiva korteriarendusprojekti kolmanda etapi elamute ehitust, mille raames valmib 2020. aasta sügisel kokku 66 korterit kahes hoones aadressil Kaaruti 5 ja Kaaruti 6. Pikaliiva korterelamud on B energiaklassiga. Autodele rajatakse maja ümber parkimiskohad, kvartali sisehoovid haljastatakse ja sinna ehitatakse laste mänguväljak. Korterite suurused jäävad vahemikku 34–84 ruutmeetrit ja ruutmeetrihinnad on vahemikus 2006–2460 eurot.

    6.12.2018 alustas Konkurentsiamet ASi Tallinna Vesi TVEAT suhtes järelevalvemenetluse ettevõtte poolt Tallinna ja Saue linnas rakendatava veeteenuse hinna osas. Eile, 21.10.2019 andis Konkurentsiamet teada menetluse lõpetamisest, sest puudub vajadus järelevalvemenetluse jätkamiseks.

    Sel nädalal:
    25.10 Tallinna Vesi TVEAT vahearuanne
  • Soodsas suunas kulgevad läbirääkimised USA ja Hiina vahel ning mitmete suuremate tehnoloogiaettevõtete majandustulemuste ootuses kasvanud optimism aitas S&P 500 indeksil tõusta 0,7%ga tagasi üle 3000 punkti taseme ning vaid 0,6% kaugusele juulis saavutatud rekordist. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,6% võiduga.

    Briti parlamendi alamkoja spiiker John Bercow lükkas tagasi Boris Johnsoni katse panna Brexiti lepe teist korda hääletusele, mis sunnib nüüd peaministrit parlamendis neljapäevaks läbi suruma eelnõud, et saaks leppe uuesti hääletamisele panna ning jääda truuks oma lubadusele viia Suurbritannia oktoobri lõpuks Euroopa Liidust välja.

    Aasia aktsiaturud suundusid Wall Streeti optimismi lainel valdavalt kõrgemale, leides tuge Donald Trumpi vahendatud Hiina esindajate kommentaarist, et läbirääkimised esialgse kaubanduskokkuleppe sõlmimiseks edenevad, mis loob võimaluse näha kahe riigi presidente allkirjastamas lepet novembris toimuval APECi tippkohtumisel. Valge Maja majandusnõuniku Larry Kudlow sõnul võib Trump loobuda detsembris tariifide tõstmisest juhul kui läbirääkimised lähevad edukalt. Jaapani börs oli suletud, Lõuna-Korea Kospi kerkis 1,0%, Hongkongi Hang Seng parandas taset 0,1% ning Hiina Shanghai Composite kauples marginaalse muutusega.

    Majandusuudiste valik jääb tänagi tagasihoidlikuks, kui Ühendriikides võiks esile tõsta Richmondi töötleva tööstuse aktiivsuse oktoobrikuu muutuse ning olemasolevate majade septembri müügi. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused enne USA turu avanemist teiste seas Biogen, Centene, Harley-Davidson, Hasbro, Kimberly-Clark, Lockheed Martin, McDonald’s, NextEra Energy, Novartis, PACCAR, Procter & Gamble, Sherwin-Williams, Travelers, United Tech, UPS ning järelkauplemise ajal Chipotle Mexican Grill, Texas Instruments ja Whirlpool.

    15.30 Kanada jaemüük (august)
    17.00 USA Richmond FEDi töötleva tööstuse aktiivsus (oktoober)
    17.00 USA olemasolevate majade müük (september)
  • BIIB
    Biogen plans to pursue regulatory approval for aducanumab for early Alzheimer’s disease

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon