Börsipäev 7. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 513 tehingut ning käive oli 740 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 508 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 213 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 256 ning 168.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    07.11 Nordecon NCN1T vahearuanne
    07.11 Arco Vara ARC1T vahearuanne
    07.11 Merko Ehitus MRK1T vahearuanne
    07.11 Tallink Grupp TAL1T vahearuanne

    Sel nädalal:
    04.11-08.11 Klaipėdos nafta KNF1L oktoobri müügitulemused
  • Reutersi uudis sellest, et USA ja Hiina kaubandusleppe esimese faasi võimalik allkirjastamine võib lükkuda detsembrisse, ehmatas korraks aktsiaturgusid ja tingis riigivõlakirjade ralli, kuid S&P 500 suutis miinusest paari tunniga kosuda ning sulguda lõpuks 0,1% plusspoolel. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,2% võiduga.

    Eile avaldatud teenindussektori PMI indeksite järel sai selgeks, et kogu üleilmne majandusaktiivsus alanes oktoobris JPMorgani ja Markiti koostatud indeksi kohaselt 51,1 punktilt 50,8 punktile, mis on madalaim tase alates 2016.a veebruarist ning teiseks madalaim viimase seitsme aasta jooksul. Kui töötlev tööstus on justkui oma põhja leidnud, siis peamiselt tulenes erasektori aktiivsuse jahenemine teenindussektorist, mille indeks alanes üleilmselt 0,4 punkti 51,0 punktile. Muret tekitav on seejuures tööhõive esmakordne kahanemine (vastav PMI vajus alla 50 punkti piir) viimase kümne aasta jooksul, mis võib hakata tagasi hoidma tarbimist ning nõnda pidurdada edasi majanduse jahtumist. Ettevõtete hinnang tulevikule paranes mõnevõrra nii töötlevas tööstuses kui ka teenindussektoris, olles augustis ja septembris saavutanud küsitluse seitsme aasta pikkuse ajaloo madalaima taseme.



    Aasia aktsiaturgudel ei tekitanud kaubandusleppe allkirjastamise edasilükkumine samuti suurt müügisurvet, kuna mõnenädalasest viivitusest hoolimata endiselt usutakse selle sõlmimist. Jaapani Nikkei kosus 0,1%, Austraalia S&P/ASX200 kerkis 1,0%, Hongkongi Hang Seng nõrgenes 0,4% ja Hiina Shanghai Composite taganes 0,1%

    Majandusuudistest on täna fookuses Saksamaa septembri tööstustoodang, Inglise keskpanga intressimäära otsus ja USA eelmisel nädalal esitatud esmased töötu abiraha taotlused.

    09.00 Saksamaa tööstustoodang (september)
    10.30 Rootsi majade keskmine hind (oktoober)
    11.00 Itaalia jaemüük (september)
    11.00 Euroopa Keskpanga istungi protokoll
    12.00 Euroopa Komisjoni majandusprognoosid
    14.00 Inglise keskpanga intressimäära otsus
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (september)
  • Saksamaa septembri tööstustoodang osutus üsna ootuspäraseks, kahanedes MoM 0,6% ning aasta baasil -4,3%.
  • Tariifide vähendamises on leitud üksmeel

    CHINA COMMERCE MINISTRY SAYS CHINA AND U.S. HAVE AGREED TO CANCEL EXISTING TARIFFS IN DIFFERENT PHASES
    CHINA COMMERCE MINISTRY SAYS IF CHINA AND U.S. REACHES PHASE 1 TRADE DEAL, BOTH SIDES MUST CANCEL EXISTING TARIFFS AT THE SAME TIME, WITH THE SAME PROPORTION BASED ON AGREEMENT
    The amount of tariff relief that would come in the first phase, set to be signed in the coming weeks, would depend on the content of that agreement, spokesman Gao Feng said Thursday without giving further details.
  • Rootsi majade keskmine hind ulatus oktoobris 3,057 miljoni kroonini, kasvades aasta baasil 9,4%
  • Inglise keskpank jättis intressimäära ootuspäraselt samale tasemele, aga üllatuslikult leidus kaks vastuhäält

    Bank Of England Leaves Bank Rate On Hold At 0.75% Via A 7-2 Vote
    -Saunders And Haskel Vote For A 25bp Cut

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon