HUUM Funderbeamis - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

HUUM Funderbeamis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • HUUM-i raha kaasamise kampaania on avatud, siin on link Funderbeami kampaaniale.

    HUUM on saunakeriste ja -tarvikute tootja, kes on mõne aastaga suutnud saavutada korraliku käibe: 2018. a 608 000 eurot, sellel aastal on oodata miljoni piiri ületamist.

    Tartust pärit ettevõte on suutnud igava saunaturu seostada innovaatilisusega. Sauna juhtpult UKU on maailmas ainulaadse mobiililahendusega pult, mille abil saab kerist juhtida ja mis on varustatud uksesensori, ülekuumenemise kaitse ja lapselukuga. Samuti pakub ettevõte Wi-Fi lahendusega pulti, kus kerise töö juhtimiseks pole vajadust olla seotud kohaliku Wi-Fi võrguga, vaid saab sauna enne koju naasmist rahumeeli töö juures kütte panna.

    HUUM müüb suurima heameelega oma pulte ka teiste tootjate keriste tarbeks. Puldid on suure marginaaliga ja ettevõte plaanibki osa kaasatavast rahast suunata käibekapitali suurendamiseks, eelkõige püüdmaks käia sammu nõudlusega pultide järele.

    Kampaania miinimumeesmärk märgiti täis esimese tunniga.

    NB! Olen seotud kampaania korraldamisega, mistõttu on minu arvamused vähemal või rohkemal määral kallutatud. Tuletan meelde, et HUUM-i investeerimine on seotud riskiga!
  • Kuidas on jõutud sellise, päris kalli valuatsioonini?
  • Valuatsiooni määramisel on kasutatud Grant Thorntoni antud diskonteeritud rahavoogudel põhinevat hinnangut.
  • Mis need prognoositud rahavood aastate kaupa on ja mis diskontomääraga on diskonteeritud?
  • Kuna ka maksimum eesmärk on praeguseks hetkeks huviliste poolt üle märgitud, siis kuidas see olukord selle kampaania puhul lahendatakse? Kes ees, see mees? Või et midagigi saada peab kõvasti üle pakkuma? Ala tuhande eest tahan saada , siis kümne tuhande eest pean soovi avaldama?
  • maidre
    Kuna ka maksimum eesmärk on praeguseks hetkeks huviliste poolt üle märgitud, siis kuidas see olukord selle kampaania puhul lahendatakse? Kes ees, see mees? Või et midagigi saada peab kõvasti üle pakkuma? Ala tuhande eest tahan saada , siis kümne tuhande eest pean soovi avaldama?

    Selgitav teade avaldatakse Funderbeamis tänase päeva jooksul.
  • We have reached the maximum target!

    Dear investors,

    Once again, we would like to thank you for the interest that you have shown towards our campaign. We have now reach our maximum goal of €300,000. With this, we want to provide further information about the next steps.

    After discussing our future plans internally, we have decided to increase the
    amount of funds that we are willing to accept to €500,000.

    From an extra €200,000 euros €120,000 we want to invest into product development and €80,000 in current assets.

    If we are able to reach and surpass this goal, our intention is to provide all investors an equal opportunity to invest. Therefore, in the event of oversubscription (past €500,000), we intend to offer proposal to all investors with an amount that is calculated on a pro-rata basis.

    Additionally, we may consider closing the campaign ahead of the current indication deadline. Should we deem this to be necessary, we will inform investors ahead of time.

    Sincerely,
    Siim Nellis
  • Taavi
    Mis need prognoositud rahavood aastate kaupa on ja mis diskontomääraga on diskonteeritud?

    HUUM-i juhtkonna ja Grant Thorntoni koostöös koostatud hindamismudeli kohaselt kasvab vaba rahavoog perioodil 2019 – 2023 juhtkonna eelduste kohaselt 127 tuhandelt eurolt 2059 tuhande euroni. Vaba rahavoo diskonteerimisel on kasutatud kapitali kaalutud keskmist hinda (WACC) määraga 23,3%.
  • Kas see DCF analüüs ka Funderbeami üles laetakse? Kas olete teinud mingit analüüsi ka võrdlusmeetodil? Kas võiksite vähemalt Funderbeami üles laadida majandusaasta aruande?

    Kindlasti arvamusi erinevaid aga mulle jääb mulje, et sellise hinnataseme pealt on hinda arvestatud best case scenario (vaba rahavoog kasvab nelja aastaga 16-kordseks, mis ilmselt eeldab ka päris märkimisväärset marginaalide kasvu) ja isegi kui Huumil läheb väga hästi, siis on raske neid lootuseid täita. Samas praeguseks 420 investorit (sh nii mõnigi tuntud tegija) arvab teisiti, ju ma lihtsalt ei taju selle pakkumise headust. Ehk proovib keegi mind veenda, et mis on Huum ikkagi nii hea asi, et sellised lootused on põhjendatud?
  • Vaatan, et selline kerisemaailma suurnimi nagu Harvia teeb mh. silindri-, kera- ja koonusekujulisi. link
  • invictus
    Kas võiksite vähemalt Funderbeami üles laadida majandusaasta aruande?

    Kolme viimase aasta majandusaasta aruanded on Funderbeamis saadaval (nägemiseks peab olema sisse logitud).
  • Tänud. See, et Swedbank ja Luminor annavad laenu soodsamalt kui mõni börsiettevõte laenu võtab, on julgustav. Vaatasin, et 2018 vs 2017 käibekasv on tulnud lõviosas Eestist, kuidas on käesoleva aastaga?

    Ühtlasi, endiselt on küsimus marginaalide kohta. Tööjõukulud on hetkel 813 eurot kuus töötaja kohta ehk asutajad õhust ja armastusest teevad asja aga skaleerida nii madalate kuludega ei saa. Samas brutomarginaal 2018 vs 2017 langes päris tublisti madalamale. Mille arvelt näete, et 2024 peaks netomarginaal 20% peale tõusma (ma nüüd tegin selle lihtsustatud eelduse, et 2024 rahavood = kasum)? Milline on sama aasta eeldatav brutomarginaal?

    NB! Videos on ära toodud tabel prognooskäivetega, mis kampaania tekstiosas ei ole. See on ilmselt paljude jaoks oluline infokild, võiks olla ka tekstis esile toodud.
  • invictus
    Kindlasti arvamusi erinevaid aga mulle jääb mulje, et sellise hinnataseme pealt on hinda arvestatud best case scenario (vaba rahavoog kasvab nelja aastaga 16-kordseks, mis ilmselt eeldab ka päris märkimisväärset marginaalide kasvu) ja isegi kui Huumil läheb väga hästi, siis on raske neid lootuseid täita. Samas praeguseks 420 investorit (sh nii mõnigi tuntud tegija) arvab teisiti, ju ma lihtsalt ei taju selle pakkumise headust. Ehk proovib keegi mind veenda, et mis on Huum ikkagi nii hea asi, et sellised lootused on põhjendatud?

    Mõned selgitavad punktid:
    - HUUM-i keristel on kaitstud tööstusdisaini lahendus.
    - kerised on roostevabast terasest ja toodetud täielikult (ka küttelemendid) Euroopas.
    - juhtimissüsteem on ainulaadne: ühendub iseseisvalt üle GSMi või üle WiFi võrgu (ka väljaspool kodust võrku). Olemas on kaasaegne serversüsteem ja mobiilirakendused iOS ja Android platvormidele, millega saab sauna kaugelt juhtida.
    - hinnad on konkurentsivõimelised. HUUM-i disainkerised on hinnastatud nõnda, et need oleks kättesaadavad laiemale tarbijaskonnale.
    - ettevõtte struktuur ja tootmisloogika on kergelt skaleeritav. 2018a toimus järsk personali ja muude püsikulude kasv. Loodud süsteem võimaldab ilma hüppeliste lisakuludeta tootmist mitmekordistada. Kõik võtmefunktsioonid on kaetud ning pole olulist vahet, kas toota aastas 1000 või 10000 pulti.
  • Ma olen vist ajast lootusetult maha jäänud. Mulle meeldib sauna kerist endiselt suht lähedalt veega reguleerida. Kuigi võib jah olla soe tunne hinges kui kusagil maakera teisel küljel lebotades saad kodus sauna juhtida.
  • Cynic, inimesed kasutavad seda võimalust tööl olles sauna kütmise sisse lülitamiseks ja temperatuuri reguleerimiseks, koju jõudes on saun juba kuum.
  • jahe

    - juhtimissüsteem on ainulaadne: ühendub iseseisvalt üle GSMi...

    See annab juurde selle, et puldiga saab suhelda otse SMSi teel või on GSM siiski vaid andmevahetuseks ning pult käib seadeid pollimas HUUMi serverist? Ehk, et kas mu pult/app töötaks tulevikus ka ilma HUUMi serverita?
  • Jah, vanasti töötas ka Huumi serverita, app saadab moodulile sms-e ja moodul saadab appile sms-e, piisab 2g levist puldil. Kõnekaartid ei pidavat sobima, sest aeguvad inaktiivsusel, lepinguga sim on parem.
  • Sarnaseid üle WiFi (interneti) töötavaid kontrollereid saab ka ehk Aliexpressist 25$ eest, aga nad vajavad töötamiseks tootja serverit ning töötavad vaid senikaua, kuni seda serverit elus hoitakse.
    Kui HUUMi kontroller suhtleb ka otse SMSi teel, siis on see minu jaoks küll oluline funktsioon, millega sellist puldi hinda põhjendada.
  • opex
    Äpiga kontrolli pakub ka Tylö. www.tylohelo.com/control-panel-tylo-elite

    Sealtsamalt lehelt: "...WiFi controlling only works on local network." Ehk toimetada saab sellega ainus kodus, mis teeb selle vähemõttekaks.
  • jahe

    Sealtsamalt lehelt: "...WiFi controlling only works on local network." Ehk toimetada saab sellega ainus kodus, mis teeb selle vähemõttekaks.


    Mhm, HUUMi puhul siis remote WiFist ligi pääsemine tähendab, kas:
    1) Seda, et seade on kogu maailmale lahti (loodetavasti ikka ei ole);
    2) Seda, et neil on mingi keskne süsteem, läbi mille see töötab (mis tähendab, et kuskil on miskid serverid, mida keegi omab ja pean jooksutama);

    Hetkel mingit muud kommunikatsioonilahendust pole väga olemas, millega oleks võimalik kahest üksteisele otse kokku ühendamata võrgust suhelda.

    Vaadates kuidas siin on suured ettevõtted käitunud igast Nesti-de ja muude asjadega, siis mul küll võtaks käe natuke värisema endale koju seadme integreerimine, mis vajab töötamiseks tootja infrat. Infra maksab. Ja mingi hetk, kui kõigil on oma kerised ostetud, siis infra ikka maksab edasi ja kuskilt peab raha tulema - ehk siit tekib küsimus, et kas kasutajad hakkavad maksma saunakerise subscriptionit või on mingi muu põnev rahastamisskeem välja mõeldud.

    Kerise päeva lõpuks ju ostad ikka 10ks aastaks, mitte nagu telefoni, mille aasta pärast välja vahetad.
  • laz, kujuta Huumi pulti endale ette nagu piiratud funktsioonidega moblat. Ligipääs on tagatud vaid siis, kui sa selle sim kaarti numbrit tead. Moblas olev controller saadab Huumi puldile sms-e käskudega: nt pane kell 19:00 keris sooja ja küta kuni 80 kraadini ja sms-e päringutega: nt palju praegu temperatuur on: huumi pult saadab vastu sms-e infoga oma anduritelt. Vähemalt nii olen ma seda asja endale ette kujutanud, sest esimesed Huumi puldid olid minuteada ilma igasuguse wifi-ta. Huumi keris ei tee midagi kui leiliruumi uks on lahti, see on täielik katkestaja.

    Ise olen kaalunud panna oma kerise Xiaomi Mi Home võrku, kus mul ka kõik teised andurid ja kaamerad on, mille peale nullpointer kindlasti hästi ei vaataks :)
  • Kasutajakogemusest võin öelda, et mina seda GSM versiooniga juhtimispulti ei saanudki korralikult tööle. Kõigepealt ei läinud võrku, siis ei püsinud võrgus, oli kapriisne SIM-kaardi ja mobiillevi suhtes jne. Ühesõnaga pidev jama oli. Õnneks tuldi vastu ja saadeti asenduseks see uus WiFi-l põhinev juhtkeskus. See töötab nagu kulda ja on tõesti mugav kasutada.
  • laz
    Vaadates kuidas siin on suured ettevõtted käitunud igast Nesti-de ja muude asjadega, siis mul küll võtaks käe natuke värisema endale koju seadme integreerimine, mis vajab töötamiseks tootja infrat. Infra maksab. Ja mingi hetk, kui kõigil on oma kerised ostetud, siis infra ikka maksab edasi ja kuskilt peab raha tulema - ehk siit tekib küsimus, et kas kasutajad hakkavad maksma saunakerise subscriptionit või on mingi muu põnev rahastamisskeem välja mõeldud.

    Tsitaat: Mobiilirakenduse kasutamine on esimesel aastal tasuta ning maksab edasisel kasutusperioodil 29 €/aastas
    Püsikauba puhul teeb mind see kõik mõnevõrra murelikuks - pisitootja võimekus tagada platvormi tehniline ja äri finantsiline stabiilsus ei ole ilmne. Kas kasutajate mass tahab kasutada rakendust, mis mõne suurtootja raamistikega ei ühildu?
  • Peaks ka mainima, et kontroller on neil ebaõnnestunud. Esiteks on hind kallivõitu (ei tohiks ju olla tehniliselt keerukam kui kliimaseadmete kontroller, mis maksab alla 100€) ja teiseks ja vb tähtsamgi on töökindlus. Saan aru, et üks omanikest on seda põlve otsas nikerdanud aga nüüd peale raha kaasamist on võetud mingi pädevam ettevõte seda arendama.
  • Tsitaat: Mobiilirakenduse kasutamine on esimesel aastal tasuta ning maksab edasisel kasutusperioodil 29 €/aastas
    Kindlasti on sellel ostjaid ning ma ei taha seda maha teha, aga 450€ + 29€ aastas tundub ebamõistlikult kallis. Kui tõesti tahaks ahju eemalt juhtida, siis kontroller ~20€ + vajadusel kontaktor, aga viimane on tõenäoliselt juba olemas.
  • Eestlased on välja tulnud veel ühe sauna start-upiga. www.saunum.com
    Sellel kusjuures tundub päriselt mingi uuenduslik tehnoloogia.
    Et pole mingi äpifirma.
  • Miks see baasmudel neil ainult nii kole peab olema on natuke selgusetu. Kusjuures kui ma järele mõtlen, siis see temperatuuri kõikumine leili viskamise abil on sauna juures üks huvitavamaid asju, niisama soojas ruumis istuda muutub kiirelt igavaks. Aga see perspektiiv on ilmselt erinev ja sõltub kasutajast.
  • Üks turusegment on meil Eestis täiesti puudu - see oleks sobivad erinevad metallist riiulikesed ja seinakorvikesed, seebialused ja muu säärane kraam dušikabiini, duširuumi, vannituppa, sauna pesemisruumi jne, mis oleks tehtud reaalsest roostevabast terasest, mitte aga nikeldatud (või värvitud) vufflid, mis õige pea rooste lähevad ja millel nikkel (või värv) maha koorub.
    Iseasi kas sellel kraamil on piisavalt ostjaid, sest see oleks päris kallis.
  • ttrust
    Üks turusegment on meil Eestis täiesti puudu - see oleks sobivad erinevad metallist riiulikesed ja seinakorvikesed, seebialused ja muu säärane kraam dušikabiini, duširuumi, vannituppa, sauna pesemisruumi jne, mis oleks tehtud reaalsest roostevabast terasest, mitte aga nikeldatud (või värvitud) vufflid, mis õige pea rooste lähevad ja millel nikkel (või värv) maha koorub.
    Iseasi kas sellel kraamil on piisavalt ostjaid, sest see oleks päris kallis.


    See segment on meil san. tehnika poodides täidetud saksa, taani jt firmade toodetega. Tõsi, ei ole odav. Kui Eestis sama asja teha, peaks ärimudeli kohe algusest peale sedasi üles ehitama, et põhiosa toodetest läheks ekspordiks. Eesti turg ise on liialt väike, need roostevabast terasest asjad kipuvad kestma aastaid ja uusi soetada lihtsalt pole vaja enne järgmist ruumide remonti.
  • Misasjad on soolaioonid, mida nende lahendus õhku eritab?

    >SAUNUM’s unique patented technology releases salt ions in the air. Besides purifying the air, salt ions increase lung capacity, reduce physical ailments, promote healthier skin and sounder sleep, and allow enjoy sauna for people who suffer from several allergies. (https://saunum.com/)
  • Ioonid on laenguga aatomid, soolalambi puhul tekivad need õhuniiskuse ja soola koosmõjul, aga nende tervistav toime ei ole minumeelest teaduslikult veel tõestatud. Mingite teooriate väitel on positiivse laenguga ioonid kahjulikud ja negatiivse laenguga ioonid kasulikud, aga teadupärast ka mürki võib väikestes kogustes tarbida ilma et see organismi tapaks, seega ioonide mõju väikestes kogustes on pigem tühine. Saunas tavaliselt eksisteerib ka ventilatsioon, seega need ioonid ei saa isegi mitte kontsentreeruda vaid imetakse lihtsalt ruumist välja.

    Samas näiteks soolakambreid kasutatakse ravimeetodina, need on üleni soolaga kaetud ruumid ja seal vent puudub või on minimaalne. Kohe ruumi sisenedes on tunda kui teistmoodi see õhk seal on, seega soolakambri ravitoime võib isegi päriselt olemas olla.
  • Tervist,

    Himaalaja soolapallide lisamine on valikuline võimalus. Kes seda ei taha ei pea tegema. Saunum saunasüsteemide (patenteeritud) peamine mõte on muuta kõrvetav leil ühtlaseks ja nauditavaks saunakogemuseks. Senini ei tea ühtegi juhtumit, kes on Saunum süsteemi paigaldanud, et tahaks vana kõrvetavat leili tagasi kuigi seda on alati ühe nupuplevajutusega võimalik teha. Tavalist vana kerist kasutades soovitan kindlasti leilitades mütsi pähe panna, et hoida oma südant.

    Saunumi meetod (patenteeritud) toimib suhteliselt lihtsalt, kui visatakse leili, siis alumisest õhukihist võetud õhuga jahutatud küllastunud veeaur, mis puhutakse läbi himaalaja soolapallide lahustab soolapallidelt õhukese pealmise kihi ja see lahustunud sool haaratakse hilisema kuuma õhu poolt ruumi kaasa. Nii tekib kergelt soolane õhk leiliruumi, mis on alternatiivmeditsiinist teada kui hingamisteede puhastajana ja naha ravijana.

    http://www.curentec.com/soolaravi
    "Soolaravi määratakse alljärgnevate häirete puhul:
    Bronhiaalastma; krooniline obstruktiivne kopsuhaigus (KOK): krooniline bronhiit, emfüseem; tsüstiline fibroos;
    bronhoektaasia; suitsetaja köha; köha koos viskoosse röga eemaldamise raskustega; kroonilised ENT haigused:
    kõrvapõletik, tonsilliit, sinusiit, farüngiit."

    Soolakambri probleem võib olla selles, et sool jahvatatakse ning pihustatakse ruumi. Jahvatuse tulemusel tekivad soolaosakesed on tegelikult suured ja ei jõua alumistesse hingamisteedesse.
    Meie katsetused näitavad, et näiteks Viimsi SPA’s, kus Saunum ‘i saunas on samuti soolapallid, siis need kuluvad lõpuni ca 1 kuu jooksu, st pallidest ei jää enam praktiliselt midagi järele. Kodustes tingimustes kulumine sõltub muidugi saunaskäimise tihedusest ja hinnanguliselt võiks uued soolapallid asendada kord aastas.

    Aga veelkord. Soolapallide kasutamine on valikuline. Neid on ülilihtne lisada või ära võtta.

    Andrus Vare
    CEO ja asutaja
    Saunum
  • kindsigo
    Ioonid on laenguga aatomid, soolalambi puhul tekivad need õhuniiskuse ja soola koosmõjul,

    Ioon on küll laenguga aatom (või molekul), aga sellist asja, nagu soola aatom või molekul ei ole olemas. Soolalambis on põhiliselt NaCl. Siis peaksid saunas olema Na ja Cl-i ioonid...
    Kui seal sauna õhus mingeid ioone on, siis on need lämmastiku või muu õhu koostisosa omad.
  • Huumi 2019. aasta käive oli 1,007 miljonit, kasv aastaga 65%. Selle aasta prognoos on 1,715 miljonit, oodatav kasv +70,3%.

    Jaanuari käive oli 96k, kasv aastaga 53,5%. Jaanuari kasvu pidurdas kuu esimesel poolel UKU kontrollerite puudus, kaasatud raha jõudis ettevõtte kontole jaanuari algul, edaspidi peaks laos olema nõudluse rahuldamiseks piisavalt tooteid.
  • Täna teatas HUUM väikestele saunadele mõeldud kahe uuendusliku kerise turule toomisest. Need on mõeldud eelkõige mitmete Lääne-Euroopa riikide tarbeks, kus inimestel on meie omast erinev arusaam saunast.

    Seal eelistatakse väiksemaid saunasid ning kasutatakse palju klaasseinu, mistap ei vasta tavapärased kerised ohutusnõuetele. Cliff ja Steel on kerised, mille nõutud kaugus seinast/klaasist on tänu uuendustele palju väiksem ja seetõttu sobilikud väiksematesse ruumidesse.
  • Jahe, see link ei tööta. Harvia Cilindro kerised saab ka miski 2cm kaugusele seinast paigaldada ja need mille küljed on plekist, mitte võrgust, on ka lastele ja pepule suht ohutud, kui vastu puutud. Neid keriseid saab miski 250€ eest ma eeldan ja nagu nullpointer juba välja tõi, siis 30€ veel juurde ja saab nutikeriseks teha. Ma hetkel üritan kogu maja saada ühtsesse Xiaomi Mi Home võrku, sealt edasi saan kerist ka juhtida nende controlleriga.
  • Classic Äripäev, avaldab artikleid asjade kohta, millest oli juba aasta tagasi juttu, justkui oleks tegu mingi värske avastamisega :D
  • Kahe Eesti kerisetootja areng ja käibekasv on olnud muljetavaldavad, aastatagusega võrreldes on käive mõlemal kasvanud kordades. Kuidas nad omavahelises võrdluses välja paistavad?

    Käive I kvartalis (HUUM vs Saunum):
    1,165m (283k+420k+462k) vs 234,2k (56,7k+77,3k+100,2k). HUUM on 4,97x suurema käibega.

    Ehk on kasvukiirus erinev ja ühe potentsiaal suurem? Kuude lõikes on vahe: 4,99x; 5,43x; 4,61x. Seega on omavaheline kasvukiirus üsna sarnane kuust kuusse. Kiigata tasub ka ettevõtte elueale: HUUM on küpsemas faasis ja stabiilsem, Saunum on noorem ja sestap käive volatiilsem: vahel kasv kiirem, siis jälle aeglasem.

    Ettevõtete väärtus on viimase hinna alusel HUUMil 22,4 mln (@8.01) ja Saunumil 12,1 mln (@12,1) -> HUUM 1,85x suurema turukapitalisatsiooniga.

    Käivet aluseks võttes on HUUM-i ja Saunumi omavahelises võrdluses HUUM 2,7x alahinnatud.

    P.S. Osaliselt ülaltoodud mõttekäigu tõttu Saunumit enam ei oma ja olen suurendanud HUUM-i osakaalu. Suure perspektiiviga on mõlemad ettevõtted, küsimus on hetkeväärtuses.
  • HUUM-i turuväärtus täna 23,3 mln, Saunumil täpselt sama, vahepeal oli 25 mln.
    Ma ei imestaks, kui HUUMi selle aasta kasum oleks samas suurusjärgus Saunumi selle aasta käibega.
  • "jahe"
    HUUM-i turuväärtus täna 23,3 mln, Saunumil täpselt sama, oli vahepeal 25 mln.
    Ma ei imestaks, kui HUUMi selle aasta kasum oleks samas suurusjärgus Saunumi selle aasta käibega.


    Turunduslikult oli "ametlikule" börsile minek (mis sest, et alternatiivnimekiri) parem samm kui Funderbeam. Kauplemine on lihtsalt nii palju lihtsam, et tee osakuni leiavad kordades enamad. Ja eks nad võimendavad siis neid protsesse. Pakuks nt LHV võimendust Funderbeamis (või vähemalt saaks orderi üles panna ilma sinna raha kandmata), lendaks ka Huum ja seda ilma igasuguste tiivikute abita :)

    Täna müüsin viimased Saunumi osakud. IPO-st võtsin võimendusega nii palju kui sain ja otsin esimesel päeval ka juurde, aga enam ei suuda kuidagi leida õigustust sellisele valuatsioonile. Huumis ka algusest peale sees olnud ja müüa ei plaani. Tilk tõrva ses Huumi-tarus on nende USA bisnis. Segased omandisuhted ei mõju kuvandile kuidagi hästi.
  • HUUM-lt uudis Funderbeamis:

    "HUUM received Red Dot award. UKU sauna controller ha won the world most exclusive product design award Red Dot Award 2021."
  • btw ma ostsin ka natuke HUUMi kuna müüa oskavad hästi ja iseenesest on ilus keris. Ja neil on pult.

    Probleem on Fundebeami platvorm ise kuna seal peale spekulantide ja first time pakkumistes osalejate keegi pikaajalisi positsioone väga ei taha võtta.
    Börs on ikkagi börs.

    Teine asi on see tegelt, et otseselt ei saa HUUMi ja Saunumit võrrelda.
    Huum on kerisetootja ja Saunum disruptive saunalahendus.
  • "abesiki"
    btw ma ostsin ka natuke HUUMi kuna müüa oskavad hästi ja iseenesest on ilus keris. Ja neil on pult.

    Probleem on Fundebeami platvorm ise kuna seal peale spekulantide ja first time pakkumistes osalejate keegi pikaajalisi positsioone väga ei taha võtta.

    Kas need kaks väidet on omavahel seotud?
  • jah, pärast kui müüa tahad pole turgu kuhu müüa. Ehk investorite vaatest kahtlema, kõhklema panev probleem.

  • "abesiki"
    jah, pärast kui müüa tahad pole turgu kuhu müüa. Ehk investorite vaatest kahtlema, kõhklema panev probleem.


    Vaatame kauplemiskeskkondade käibe trendi (märts 2020 vs märts 2021):
    Nasdaqi Balti turg: 76,6 mln vs 60,47 mln -> kasv -26,06%
    FB: 0,23m vs 1,32 mln - > kasv +474%
  • Abesiki, kas natuke veider pole Huumi muudkui kerisetootjaks tembeldada? Huumist räägitakse ilmselt rohkem just tema puldi pärast, mitte kerise tõttu. Huumi pult annab ka Saunumile väärtust juurde, seda mainitakse vaid moka otsast.

    Ka Saunumil on oma isikupäraga kerised pakkumises - järelikult kerisetootja?
  • Saunum on vendika tootja, puhuvad seal mingit õhku kuhugi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon