Börsipäev 13. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 347 tehingut ning käive oli 534 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 359 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 161 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 197 ning 132.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Coop Pank aktsiaselts kuulutas eil välja oma aktsiate avaliku pakkumise. Pakkumine viiakse läbi Coop Panga poolt koostatud ning Finantsinspektsiooni poolt 11. novembril 2019 registreeritud prospekti alusel, mis on avalikustatud käesoleva teadaande kuupäeval Coop Panga ja FI veebilehekülgedel. Pakkumine koosneb Coop Panga poolt emiteeritava kuni 32 180 155 uue nimiväärtuseta lihtaktsia ja Coop Panga teatud aktsionäride poolt pakutava kokku kuni 8 065 700 olemasoleva Panga nimiväärtuseta lihtaktsia pakkumisest. Pakkumise Aktsiate hinnavahemik on 1,15 eurot kuni 1,30 eurot Pakkumise Aktsia kohta. Pakkumisperiood hakkab 18. novembril kell 10.00 ja lõppeb 29. novembril kell 15.30.


    Sel nädalal:
    15.11 Tallinna Sadama TSM1T vahearuanne
  • Donald Trump oma kõnes midagi uut ei pakkunud, mistõttu kujunesid ka liikumised USA aktsiaturul võrdlemisi marginaalseks. S&P 500 indeks sulgus 0,2% kõrgemal, andes siiski ära osa päeva alguse plussist. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,4% kõrgemal, leides tuge Vodafone’i, Linde'i ja Infineoni oodatust parematest tulemustest.

    USA väikefirmade kindlustunne kerkis oktoobris 0,6 punkti 102,4 punktile, ületades konsensuse 102,0punktist ootust ning taastudes veidi viimase kahe kuu 2,9punktisest langusest. Kaubanduspinged ja jutud võimalikust majandussurutisest kahjustasid eelnevatel kuudel ka väikefirmade kindlustunnet, kuid positiivsemad arengud läbirääkimistes Hiinaga ja majandusnäitajate stabiliseerumine aitasid oktoobris optimismi taastada. Ajalooliselt on kindlustunde tase siiski võrdlemisi kõrge, jäädes vaid mõne punkti võrra madalamaks mullu saavutatud tipust (108,8). Pigem on väikefirmade äritegevust tagasi hoidmas raskus leida kvalifitseeritud tööjõudu.

    Kuigi Trumpi sõnul võib kaubandusläbirääkimiste esimene faas anda tulemust juba üsna pea, siis Aasia aktsiaturgudel haarati kinni pigem tema ähvardusest, et kui kokkulepet ei saavutata, siis tõstavad Ühendriigid märkimisväärselt Hiina importtoodete tariife ning sama kehtib ka teiste riikide suhtes, kes USAd väärkohtlevad. Nikkei alanes 0,9%, Hang Seng kaotas 2,0%, Shanghai Composite taganes 0,5% ja Kospi -0,9%.

    Majandusuudiseid on täna vähe – huvi võiksid pakkuda vaid Suurbritannia ja USA oktoobrikuu inflatsiooninäitajad ning euroala septembri tööstustoodang.

    11.30 Suurbritannia inflatsioon (oktoober)
    12.00 Euroala tööstustoodang (september)
    14.00 Brasiilia jaemüük (september)
    15.30 USA inflatsioon (oktoober)
    18.00 Jerome Powell esineb
    21.00 USA valitsuse eelarve (oktoober)
  • Euroala tööstustoodang kasvas septembris 0,1% võrreldes augustiga, ületades konsensuse -0,2% ootust. Mulluse baasil aeglustus langus -2,8% pealt -1,7%le, mis oli samuti tugevam näitaja kui oodatud -2,3%.
  • USA inflatsioon aeglustus oktoobris kütust ja energiat arvestamata 0,1pp võrra 2,3%le, osutudes madalamaks oodatud 2,4%st

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon