Börsipäev 20. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 371 tehingut ning käive oli 898 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 430 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 195 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 190 ning 129.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,963 x 100 000)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    22.11 HansaMatrix HMX1R vahearuanne
  • USA aktsiaturu indeksid jätkavad liikumist marginaalsete muutustega, jättes S&P 500 eilseks tulemuseks -0,1%. USA ja Hiina on väidetavalt võtnud oma kaubandusleppe esimese faasi aruteludes aluseks mais kaalumisel olnud ettepanekud, mis nägid ette tariifide vähendamist. Hiina sooviks pärast maid USA poolt rakendatud tariifide kohest eemaldamist ning varasemate järk-järgulist vähendamist, samas Ühendriikidel on väidetavalt teistsugune nägemus sellest, kui suures ulatuses peaks Hiina importkaupadele rakendatud tolle vähendama. Euroopa aktsiaturgudel päädis sessioon Stoxx 600 sulgumisega päeva põhjade juures (-0,1%).

    USAs oktoobris alustatud elamute ehituste annuliseeritud arv kasvas 3,8% 1,314 miljonile, jäädes veidi alla konsensuse 1,32 miljoni suurusele ootusele. Kasvu toetasid nii ühe- kui ka mitmepereelamud, kerkides annualiseeritult vastavalt 2,0% ja 8,6% võrreldes septembriga. Ettevaatavad ehitusload hüppasid 5,0% 1,461 miljonile, osutudes tublisti paremaks prognoositud 1,385 miljonist ning viidates aktiivsele ehitustegevusele järgnevatel kuudel, mida on toetamas intressimäärade langus ja tugev tööturg.



    Aasia aktsiaturud kauplesid madalamal. Nikkei langes kirjutamise hetkeks 0,6%, Hang Seng ja Shanghai Composite taganesid 0,8% võrra. USA senat võttis eile ühehäälselt vastu seaduse eelnõu, mille eesmärgiks on toetada Hongkongi proteste ja hoiatada Hiinat mässu vägivaldse mahasurumise eest. Veidi teistsuguse sõnastusega eelnõu läbis varasemalt esindajatekoja hääletuse, mistõttu läheb senati versioon tagasi esindajatekotta ning seal piisavalt toetust leides jõuab lõpuks ka Donald Trumpi lauale. President pole aga varasemalt andnud märku, kas ta seda ka allkirjastaks ning riskiks Hiina eemale peletamisega kaubandusläbirääkimistes. Hiina on lubanud rakendada vastumeetmeid juhul, kui eelnõu seaduseks muutub.

    Majandusuudiste osas jätkub üsna vaikne nädal, kui huvi võiks pakkuda vaid Föderaalreservi rahapoliitikat koordineeriva komitee 30. oktoobri istungi protokoll, mis võib heita valgust tingimustele, mida läheb vaja selleks, et keskpank oleks sunnitud täiendavaid samme astuma.

    15.30 Kanada inflatsioon (oktoober)
    21.00 FOMC oktoobri istungi protokoll

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon