Börsipäev 21. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 441 tehingut ning käive oli 1536 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1216 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 223 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 230 ning 155.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,965 x 75 000)
    LHV1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 11,90 x 8 800)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    22.11 HansaMatrix HMX1R vahearuanne
  • Reutersi uudis, et USA ja Hiina kaubandusleppe esimese faasi allkirjastamine võib nihkuda järgmisesse aastasse turgutas Ühendriikide valitsuse võlakirjade nõudlust ning tingis üle pika aja järsema languse aktsiaturul. Päevasisest 0,9% kukkumist suutis S&P 500 indeks vähendada lõpuks -0,4% peale. Euroopas nõrgenes Stoxx 600 0,4% võrra, mis oli kolmas järjestikune languspäev.

    FEDi oktoobrikuu istungi protokoll peegeldas ametnike muret majanduses valitsevate riskide ja madala inflatsiooni pärast, millest johtuvalt otsustati toona ka intressimäära langetada. Arvestades aga kaubanduspingete mõningast leevenemist oktoobri lõpus aset leidnud istungi ajaks ja osade mudelite kohaselt kahanenud majandussurutise ohtu, siis leidis suurem osa FOMC liikmetest, et praegune rahapoliitika jääb sobivaks niikaua kuniks väljavaates pole aset leidnud märkimisväärset muutust. Osad liikmed oleks tahtnud näha selles osas keskpanga selgemat seisukohta, tuues välja, et lähiajal ei kavatseta intressimäära langetada, seda juhul kui laekuv informatsioon ei viita majandusaktiivsuse järsule aeglustumisele.

    Aasia aktsiaturgudel võeti kasumit, tingides Nikkei 0,5% languse, Hang Sengi 1,5% kukkumise ja Shanghai Composite’i 0,4% taganemise. Hongkongi proteste toetav seadus sai eile heakskiidu ka USA esindajatekoja poolt ning liigub nüüd president Trumpi lauale, kes väidetavalt kavatseb sellele kõige varem täna ka alla kirjutada. Hiina asepeaminister Liu He nentis eilses kõnes, et on läbirääkimiste osas ettevaatlikult optimistlik vaatamata venivatele aruteludele, pingele Hongkongis ning teistele teemadele.

    Üleilmse majanduse tervise stabiliseerumise osas pakkus toetavat signaali Lõuna-Korea ekspordi 9,6 langus novembrikuu esimese 20 päeva jooksul võrreldes mullu sama ajaga. Ehkki eksport jätkuvalt vähenes, oli tegu siiski märksa väiksema kukkumisega võrreldes oktoobri esimese 20 päeva jooksul registreeritud -19,5%ga. Pooljuhtide tarne langus aeglustus samuti oktoobrikuu -32% pealt -24% peale. Positiivseid märke pakkus eile ka Taiwan, mille eksporditellimused on üleilmsete arengute suhtes samuti tundlik näitaja, kahanedes oktoobris 3,5% võrreldes mullusega, mis oli aeglasem langus kui septembris registreeritud 4,9% ja analüütikute oodatud -4,5%.



    Majandusuudistes on täna fookus Ühendriikides, kus selguvad läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused, Philadelphia FEDi töötleva tööstuse novembrikuu küsitlus, oktoobrikuu juhtivate indikaatorite indeksi oktoobri muutus ning oktoobri olemasolevate majade müük.

    09.45 Prantsusmaa töötleva tööstuse kindlustunne (november)
    15.30 FEDi Mester esineb
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitlus (november)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (oktoober)
    17.00 USA olemasolevate majade müük (oktoober)
    17.00 Euroala tarbijate kindlustunde indeks (november)
    17.10 FEDi Kashkari esineb
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse ettevõtete kindlustunne paranes novembris 0,3 punkti 99,7 punktile, mis osutus ootuspäraseks,

  • 5% tootluse potentsiaal 19,2x PE juures

    The S&P 500 will end 2020 at 3,265 in an “overshoot phase” for the index, according to Stifel strategist Barry Bannister, who raised his target from a prior 3,100; would send price/earnings ratio to 19.25.
  • USA töötu abiraha taotlused püsivad oodatust kõrgemana, Philadelphia FEDi töötleva tööstuse osutus arvatust paremaks

    - US Initial Jobless Claims: 227K (est 218K, prevR 227K)
    - Philadelphia Fed Business Conditions November 10.4 (Consensus 7.0) Vs October 5.6
    - Prices Paid Index November 7.8 Vs October 16.8
    - New Orders Index November 8.4 Vs October 26.2
    - Employment Index November 21.5 Vs October 32.9

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon