Börsipäev 31. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 799 tehingut ning käive oli 937 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 506 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 397 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 562 ning 198.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    30.12-05.01 Tallink Grupp TAL1T müügitulemused
  • Hiina meedia kohaselt suundub asepeaminister Liu He sel nädalavahetusel Washingtoni, et kaubanduses esialgset kokkulepet Ühendriikidega allkirjastada. Esimeseks faasiks tituleeritud 86leheküljelise dokumendi valmimist kinnitas eile ka USA kaubandusnõunik Peter Navarro. Kuna aktsiaturud on selle ootuses juba üksjagu tõusnud, kujunes reaktsiooniks S&P 500 indeksi 0,6% langus, mille taga oli ilmselt ka madal käive ja aasta lõpule iseloomulikud ümberpositsioneerimised. USA aktsiaturgude avanedes süvenesid kaotused eile ka Euroopas, kus Stoxx 600 pidi lõpuks leppima 0,9% langusega.

    USA majade pooleliolevate müügitehingute indeks paranes novembris eelmise kuu baasil 1,2% võrra, mis jäi alla analüütikute oodatud 1,4%le, kuid seda aitas kompenseerida oktoobri muutuse revideerimine -1,7% pealt -1,3%le. Mullusega võrreldes kiirenes kasv 4,4% pealt 5,6%le, mis polnud päris nõnda kiire nagu oodati (7,4%), kuid viitab järgmise 1-2 kuu perspektiivis olemasolevate majade müügi positiivse trendi jätkumisele.



    USA regionaalsed töötleva tööstuse aktiivsusindeksid liikusid detsembris erinevates suundades. Dallase näitaja alanes detsembris -1,3 punkti pealt -3,2 punktile (oodati 0,0) ning Chicago oma paranes 2,6 punkti võrra 48,9 punktile, mis oli parim tase alates augustist ning lõi konsensuse 47,9punktist prognoosi. Kuuest regionaalsest töötleva tööstuse küsitlusest on detsembris paranenud vaid kaks (NY ja Chicago), mis viitab riskile, et reedel avaldatav üleriigiline ISM indeks ei pruugi ligi 10 aasta madalaima taseme juures paranemise märke näidata.

    Kasumit võeti öösel ka Aasia aktsiaturgudel eesotsas Austraalia S&P/ASX200 indeksiga, mis kukkus 1,8% võrra, olles aga tänavu saavutanud parima tootluse alates 2009. aastast. Hongkongi Hang Seng taganes 0,5% võrra ning Hiina Shanghai Composite indeksil õnnestus kirja saada 0,2% tõus, millele võis kaasa aidata detsembrikuu PMI statistika. Hiina töötleva tööstuse ametlik aktiivsusindeks püsis detsembris 50,2 punkti peal (oodati 50,1 punkti), viidates sellega väga marginaalsele kasvule, teenindussektori PMI aga alanes 0,9 punkti 53,5 punktile, andes ära osa novembrikuu 1,6punktisest tõusust ja jäädes alla konsensuse prognoositud 54,2 punktile.



    Aasta viimasteks majandusuudisteks jäävad täna USA majade oktoobrikuu hinnaindeksi muutus ning Ühendriikide tarbijate detsembri kindlustunde indeks.

    16.00 USA S&P Case-Shilleri majade hinnaindeks (oktoober)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (detsember)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon