BÖRSIKRAHH 2020 - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

BÖRSIKRAHH 2020

Log in or create an account to leave a comment

  • Uuel aastal, uue hooga!

    Börsikrahh 2007 – 3194 postitust
    Börsikrahh 2008 – 1086 postitust

    Börsikrahh 2015 – 691 postitust
    Börsikrahh 2016 – 335 postitust
    Börsikrahh 2017 – 355 postitust
    Börsikrahh 2018 – 425 postitust
    Börsikrahh 2019 – 262 postitust

    Vaatame, kas see aasta siis jõuab veri ka lõpuks meie tänavatele!?
  • Ei. Lihtsalt postituste arv jääb alla 262.
  • Langevad numbrid näitavad, et rahvas enam ei usu, et börsikrahh tuleb, seda on juba oma 5 aastat nüüd oodatud:) (et kui võtta kuulda kõige targemaid - kui enam keegi ei oota, just siis ta tuleb). Eks ta oleks juba varem kohal, aga keskpangad ei lase sel juhtuda.
  • Üldiselt toimus see eelmise kümnendi krahh juba 2018 lõpus ära.
  • Tundub, et repo turu aastalõpu "turniga" seotud riskid manageeriti ära. Nüüd jääb oodata ja vaadata milline saab olema FEDi jaoks repo turni lõpetamise strateegia.

    Sellel lingil on toodud mõned huvitavad graafikud ja otsene ajalooline analoogia Y2K ja 2000 dot.com mulli lõhkemisega.

    https://www.biancoresearch.com/182754-2/

    Note that the Y2K special lending facility ran from October 7, 1999, to April 7, 2000. And what did stocks do during this period? Below is the NASDAQ.

    It went on a tear rarely seen in American finance, starting literally the day the Fed opened its Y2K lending facility. It crashed 25% the week the facility closed (April 7, to April 14, 2000).


    Vastus vist on lihtne ja aimatav: trükime edasi.


  • Eitea, kas taksojuhid ka juba aktsiatest räägivad, pole ammu taksoga sõitnud?
  • Kindsigo, kes see tänapäeval taksoga sõidab, alati on olemas lahked inimesed, kes sõidavad sinuga samas suunas ja "jagavad" oma autot. Enamasti on nendel inimestel ka 3 äppi peal, aga kuna tasu on nagu optsioonidega (loe sõidu hind võib erineda kellast 3x), siis nad saavad sealt oma kasumi kätte. Üks lasi kella 15-21 ja sai 200 euri 31.12.

    Teksti lõpetuseks mulle endale meenutuseks üks jupike.

    During the terrifying financial crisis in 2008, the S&P 500 ended the year with a decline of 38.5%, and it was down by 53.6% at some point in the year. Notably, the median Wall Street forecast was expecting a positive 11.1% return for 2008, so the consensus was wrong by a staggering 49.6%.


  • Nii nimetatud Buffeti indicator:
    Ratio of Total Market Cap to US GDP
    Dot.com mulli ajal oli tipp 148% hetkel kõig iaegade rekord 153.8%
  • Eks peab taustaks arvestama ka, millised on ajalooliselt olnud investeerimisvõimaluste alternatiivid ja -tootlikkused, võimalik ka, et hetkel peetakse väärtpaberiturge pigem turvaliseks ja võimalikest alternatiividest parima tootlikkusega vahenditeks. Kapitali on ilmselt samuti ajaloolises kontekstis turul piisavalt ja sellele rakenduse leidmine on väike väljakutse.
  • errrocode12
    Veel üks põnev graafik.


    Horror graafik jah aga see ei arvesta taustsüsteemiga. Eriti just viimase tsükli jooksul toimunud suure buybackiga. Ettevõtete kasum on sama, kuid aktsiate hulk on väiksem ja seega kõrgem hind õigustatud. S&P indeks on ainult hinnapõhine. Teine aspekt on see, et ettevõtted upuvad cashi. Kuigi P/E võib tunduda kõrge aga ettevõttel on 1/3 mkt capist cash, siis midagi peab selle cashi eest kah maksma, päris muidu ei saa.
  • Et mitte jääda üldsõnaliseks, kui suur see suur buyback protsentuaalselt olnud on? Ülalpool toodud Market cap karad ei erine palju S&P kõverikust, selle põhjal ei eeldaks buybacki suurt osakaalu.
  • SideKick
    www.google.com


    Seepärast küsisingi, et google järgi oli S&P500 buyback 2019 a. 2,4%, S&P500 tõusis samal ajal umbes 10x rohkem. Ning buyback on asja 1 külg, teisest küljest trükiti aktsiaid töötajate stimuleerimise ning kapitali kaasamise tõttu ka juurde.
  • Buffett`i indikaator toimib hästi kui paljud aktsiaturu ja SKP suhted on konstantsed või siis vähemalt stabiilselt püsimas kitsas vahemikus

    Total Market Cap to US GDP puhul on üks probleem selles, et suurimad ettevõtted on kõik rahvusvahelised ja teevad olulise osa oma tulemist väljaspool USA-d ehk kasum küll konsolideeritakse USA-s listitud emaettevõtesse ja mõjutab seetõttu sealse turu Total Market Capi, aga tegevuse tulem läbi USA SKP ei liigu ....

    kui see suhe on trendis, mille kohaselt üha rohkem USA turul noteeritud ettevõtte tegevustulemist jääb teiste riikide SKP-sse, siis tuleb Buffett-i indikaatorit vaadelda nii - tõmbasin trendijoone suvaliselt ilma arvutuseta selle, aga mõte peaks olema arusaadav, TMC/GDP ülevalpool joont viitab aktsiaturgude ülehinnatusele ja allpool trendijoont alahinnatusele, 2000 ja 2020 TMC/GDP ei ole samaväärsed



    US Market Cap suurimaid komponete on AAPL - mõelge AAPLile 2000 ja 2020 ... kui näiteks täna AAPL müüb Hiinas toodetud telefoni Euroopas, siis kuidas liigub kasum ja kuidas kajastub see SKP-s (kui palju USA, Euroopa ja Hiina SKPs) ... ja kuidas on kogused jms. muutunud USA vs muu maailm

    õiglasema tulemuse annaks maailma aktsiaturu kapitalisatsiooni võrdlemine maailma SKP-ga, siis see rahvusvahelistumise mõju elimineeritakse

    ja teine probleem on private equity ja public equity kontributsioon SKP-sse ... kui see oleks näiteks konstantselt nii, et noteeritud ettevõtted annavad 90% SKPst ja mittenoteeritud 10%, siis Buffett`indikaator töötaks, aga kui on trend, et noteeritud aktsiate kontributsioon SKP-sse järjest kasvab, siis tuleb seda sarnaselt eelnevalt viidatud loogikale arvesse võtta ...


  • Volume of buybacks by Standard and Poor’s (S&P) 500 index of U.S. Corporations between 1999 and 2019
  • Is There a Link Between GDP Growth and Equity Returns?

    Is there a Correlation between GDP Growth and Stock Market Returns?

    Siin on Buffett`i indikaatoriga seotud teemadest veel veidi lugemist, osaliselt kattuvad lood --- viimase loo all on ka mitmeid huvitavaid kommentaare ...
  • Las aga tõuseb (ma loodan, et teistel karudel ka nii on), siis on hiljem magusam mesi, mõmm...
  • Ilus Must Luik on joonistunud ... Laske aga edasi...
  • kristlipp, kas oled short, võtsid putte? mis aegumisega?
  • Saad sa jee mingi sisulise vastuse temalt
  • Alljärgnev lause sobib hästi siia foorumisse:
    There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.
  • Huvitav kas keegi 2008 aastal oleks kas või unes näinud,kus täna ollakse? Päriselt.
  • Just hiljuti tabasin end huvitavalt mõttelt, et kui veel 2015..2016..2017 ja isegi 2018 olid vaimselt valmis, kui tuleb miski jahtumine ja varade hinnalangus. Sellega kaasnevad muud majanduslikud ja sotsiaalsed negatiivsed tagajärjed nagu: ettevõtete raskused/müükide langused, palgatõusu peatumine, vaikselt tööpuuduse kasv, kulutuste tegemisel kindlustunde vähenemine, üleüldise laiapõhjalise kasvu ootuse seiskumine või isegi langus. Siis täna tundub kõik juba väääga pikalt väga hästi ja aju hakkab vaikselt selle mõnusa keskkonnaga harjuma ning harjutama end illusiooniga et selline laiapõhjaline optimimis kestab veel pikalt. Enam nagu ei peakski muretsema. Turg on ju bulletproof, mis saakski oluliselt kasvu kõigutada? Meil on olnud vaid hästi ajutised korrektsioonid. Tallinna kinnisvara on teflonist ja kasvab igavesti. Ja selle 10a jooksul me pole veel oma nahal otsest halvenemist kogenud. See viiski mõttele et tegelt mentaalselt enam pole valmis majanduslanguseks ja eelpool mainitud tagajärgedeks. Esimest korda selle tsükli jooksul.

    Ja AAPL 310 ning kogu tsükli suuremas paraboolis...aga FED tuleb ju alati appi.
  • Aaple 310$ ja turuväärtus 1,4 triljonit. 2010 aastal ma mõtlesin, kui turuväärtus oli 100milj umbes, et see on tipp. Kui suureks saab ühe mudeli telefonitootja kasvada? See on see, kui sektorit ei tunne.
    Kas Seppo Saario ühest raamatust lugesin, et kui ettevõte ehitab endale uue uhke peahoone siis on õige aeg aktsiad müüa. Paranka on nüüd valmis...
  • marti837
    Aaple 310$ ja turuväärtus 1,4 triljonit. 2010 aastal ma mõtlesin, kui turuväärtus oli 100milj umbes, et see on tipp. Kui suureks saab ühe mudeli telefonitootja kasvada? See on see, kui sektorit ei tunne.
    Kas Seppo Saario ühest raamatust lugesin, et kui ettevõte ehitab endale uue uhke peahoone siis on õige aeg aktsiad müüa. Paranka on nüüd valmis...


    Apple on tõesti hea tõusu teinud. Ise sain 136 euro pealt sisse ostetud ja sõit üles on päris ilus olnud. Müüa ei kavatse ja kui tulebki krahh, siis äkki õnnestub keskmist soetushinda uute ostudega veelgi allapoole tuua.
  • A, üks asi veel, aktsiatesse/ettevõttesse ei tohi armuda.
  • madis555
    marti837
    Aaple 310$ ja turuväärtus 1,4 triljonit. 2010 aastal ma mõtlesin, kui turuväärtus oli 100milj umbes, et see on tipp. Kui suureks saab ühe mudeli telefonitootja kasvada? See on see, kui sektorit ei tunne.
    Kas Seppo Saario ühest raamatust lugesin, et kui ettevõte ehitab endale uue uhke peahoone siis on õige aeg aktsiad müüa. Paranka on nüüd valmis...


    Apple on tõesti hea tõusu teinud. Ise sain 136 euro pealt sisse ostetud ja sõit üles on päris ilus olnud. Müüa ei kavatse ja kui tulebki krahh, siis äkki õnnestub keskmist soetushinda uute ostudega veelgi allapoole tuua.


    Huh, sa loodad odavamalt kui 136 pealt juurde osta? Krt, see on küll päris pessimistlik vaade Apple suhtes.
  • Kõik mis on Apple ümber, käib mulle üle mõistuse. Mina sellest aru ei saa. Loodud on kümnendi ikoon, mida kõik ihaldavad(täna) . See ei kesta igavesti ja ärge hakake rääkima siin tohutust sularahavarust, visioonist jne. Ma keeldun uskumast, et see ettevõte ka järgmise kümnendi õitseb.
  • Kuulge finantspessimistid, kas te log graafikut ei tahaks kasutada? Nt rinxi graafikul esimene kriips 3x tõus, teine ligi 2x, kolmas ca +80% ja see viimane, kõige "jubedam" tubli +50%.
  • jim
    madis555
    marti837
    Aaple 310$ ja turuväärtus 1,4 triljonit. 2010 aastal ma mõtlesin, kui turuväärtus oli 100milj umbes, et see on tipp. Kui suureks saab ühe mudeli telefonitootja kasvada? See on see, kui sektorit ei tunne.
    Kas Seppo Saario ühest raamatust lugesin, et kui ettevõte ehitab endale uue uhke peahoone siis on õige aeg aktsiad müüa. Paranka on nüüd valmis...


    Apple on tõesti hea tõusu teinud. Ise sain 136 euro pealt sisse ostetud ja sõit üles on päris ilus olnud. Müüa ei kavatse ja kui tulebki krahh, siis äkki õnnestub keskmist soetushinda uute ostudega veelgi allapoole tuua.


    Huh, sa loodad odavamalt kui 136 pealt juurde osta? Krt, see on küll päris pessimistlik vaade Apple suhtes.


    Eks see ebatõenäoline ole, aga no mine tea, kui ikka tuleb üks korralik majanduskrahhi jõmakas, siis on kõik võimalik.
  • marti837
    Kõik mis on Apple ümber, käib mulle üle mõistuse. Mina sellest aru ei saa. Loodud on kümnendi ikoon, mida kõik ihaldavad(täna) . See ei kesta igavesti ja ärge hakake rääkima siin tohutust sularahavarust, visioonist jne. Ma keeldun uskumast, et see ettevõte ka järgmise kümnendi õitseb.


    Mul on sama asi Teslaga kui nüüd välja arvata see sularahavaru koht :)
  • Kui see krahh ükskord tuleb, siis olge head pange siia info üles, kus pool supiköögid asuvad.
  • invictus
    Kuulge finantspessimistid, kas te log graafikut ei tahaks kasutada? Nt rinxi graafikul esimene kriips 3x tõus, teine ligi 2x, kolmas ca +80% ja see viimane, kõige "jubedam" tubli +50%.


    Kõik õige..aga ma harjunud lineaar graafikuga. Kipub muidugi näitama ülereageeringuid võimendatult ja vara. Viimaks on kõik kasvu graafikud sedasi lõpuks paraboolid.
    Dünaamika kiirust tasuks ka arvestada.
    2008-2018 olid tõusunurgad suht paralleelsed ja ei märka erilisi parabooli tunnuseid. Täna toimub midagi muud.

    Ja veel lisaks...mega gap äri on aina raskem kasvatada. Seep ka kasvuaegadel market cap suuremad % kasvud. 100 milj > 300 milj vs 1trlj > 3trlj äri kasvatamine.
  • Kahjumis börsifirmade protsendid üsna suured.

    _
  • Väga hea lause J.Mintzmyeri poolt: "If I want more broad market exposure, I'd skip the indexes and buy selective blue chips here because the S&P 500 is massively skewed by just 5-10 high fliers."

  • miks midagi toimub,AAPL,aktsiad väljas,täna peaks see number olema ca. 4,65

  • popmart, aga kas sul kasumi kasvu tabel ka taskust võtta, mitte earning per share, aga just kasumi numbrid, et elimineerida tagasi ostu efekt.

  • selline tabel jäi silma,mis AAPL-i ja mõne veel selle aasta kasve prognoosib.



  • S&P500 hasn’t moved 1% or more in either direction since mid-October, its sixth-longest streak since the end of 1969 and third-longest since the end of 1995. At the same time, many analysts are wary that the eventual return of volatility could fuel an unwind of wagers on riskier investments and spark a market downturn. That trend played out the last two times stocks went this long without a large move—streaks that ended in January 2018 and October 2018. After both of those quiet stretches, the S&P 500 tumbled into correction territory, defined by a drop of more than 10% from a recent peak. Both of those 2018 selloffs were exacerbated by a reversal in big bets against volatility, a trend that some analysts warn could play out again. -WSJ

  • Te ikka teate, kui paljud firmad on õunaga seotud? Prr, kui AAPL kukub, siis teisedki.
  • Kristjan Lepik arutleb päevakommentaaris, mida toob aasta 2020 maailma aktsiaturgudele.
    http://heli.er.ee/helid/71_ID117_356760.mp3

  • Ei kommentaari,sest asi on niigi juba ilmselge... mõmm
  • Küsimus suurele ringile, et millal see tarkraha börsidelt lõpuks kaob, kui arvestada,et Trumpi ponnistuste lõpptähtaeg on ilmselt aprilli alguses. Kes mu sõnumitest aru ei saa siis võiksid vahelduseks veidi mõelda, mitte suurema osa karjaga kaasa joosta :) veelkord Mõmm...

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon