Börsipäev 16. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 1230 tehingut ning käive oli 1987 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1317 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 653 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 724 ning 488.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Baltic Horizon Fondi NHCBHFFT osaku puhasväärtus (NAV) 2019. aasta detsembri lõpu seisuga on 1.3470 eurot osaku kohta. Fondi osaku puhasväärtuse muutus võrreldes eelneva kuu lõpu seisuga on +0.97%. Fondi puhasväärtust mõjutas positiivselt renditegevusest teenitud rahavoog ja aasta lõpus toimunud varade hindamised ning muutus rahavoogude riskimaandamisinstrumendi reservis. Fond teenis 2019. aasta detsembris auditeerimata konsolideeritud puhaskasumit 1,395 tuhat eurot.
  • USA ja Hiina kaubandusleppe esimene faas sai eile viimaks allkirjad alla ja kui osad ehk ootasid selle peale aktsiaturgudel kasumivõttu arvestades oktoobrist väldanud tõusu, jäid ostjad ikkagi tuge pakkuma ning aitasid S&P 500 indeksil lõpetada 0,2% võiduga. Euroopas kauples Stoxx 600 suurema osa päevast miinuspoolel, ronides lõpuks tagasi eelneva päeva sulgumistaseme juurde.

    USA tootjahinnaindeksi kohaselt kasvasid hulgihinnad detsembris 0,1% võrreldes novembriga, jäädes alla analüütikute oodatud 0,2% kasvule. Samuti jäi arvatust tagasihoidlikumaks näitaja ilma energia ja toiduta, mis suurenes novembriga võrreldes 0,1% (oodati 0,2%) ning aasta baasil aeglustus 1,3% pealt 1,1%le (oodati 1,3%). Hulgihindade muutus võib lõpuks kajastuda ka tarbijate tasandil, mistõttu viitab tootjahinnaindeksi kasvu aeglustumine madalale inflatsioonisurvele ning annab FEDile võimaluse hoida intressimäära madalana.

    NY FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks viitas jaanuaris arvatust veidi kiiremale kasvutempole, kerkides 3,3 punkti pealt 4,8 punktile ning ületades konsensuse 3,6punktist prognoosi. Uute tellimuste indeks paranes seejuures 1,7 punktilt 6,6 punktile, tööhõive aga alanes 10,4 punktilt 9 punktile.

    Täna langeb majandusuudistes tähelepanu Ühendriikidele, kus avaldatakse detsembri jaemüük, läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused, Philadelphia FEDi töötleva tööstuse jaanuari aktiivsusindeks ja majade ehitajate kindlustunne. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused teiste seas Charles Schwab, BNY Mellon, Morgan Stanley ja CSX.

    14.30 EKP viimase istungi protokoll
    15.30 USA jaemüük (detsember)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsus (jaanuar)
    17.00 USA majade ehitajate kindlustunne (jaanuar)
  • Autosid ja kütust arvestamata oli USA detsembri jaemüük oodatust parem, kuid seda toetas novembri näitaja allapoole revideerimine. Töötu abiraha taotlused jätkavad edasist langust ning ka teine regionaalne töötleva tööstuse aktiivsusindeks näitas jaanuaris paranemist.

    US Retail Sales 0.3%, Exp. 0.3%
    Ex autos and gas +0.5% vs +0.4% expected
    Prior ex auto and gas +0.0% (revised to -0.2%)
    Initial Claims 204K, Exp. 218K
    Philly Fed 17.0, Exp. 3.7, Previous: 2.4

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon