Börsipäev 21. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 1090 tehingut ning käive oli 1578 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 704 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 847 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 586 ning 483.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Tallinki suuromaniku ning nõukogu esimehe Enn Pandi firma OÜ Mersok, mille juhatusse kuulub ka nõukogu liige Eve Pant, ostis reedel Tallink Grupi TAL1T aktsiaid koondmahus 1 020 000 aktsiat, kaalutud keskmise hinnaga 0,98 eurot aktsia kohta, teatas Tallink börsile.

    Sel nädalal:
    22.01 Tallinna Vesi TVEAT müügitulemused
    23.01 Tallinna Kaubamaja TKM1T vahearuanne
  • Riiklik püha Ühendriikides jättis tavapärasest vaiksemaks sessiooni ka Euroopas, kus aktsiad andsid pärast reedel rekordkõrge taseme saavutamist mõnevõrra järele. Stoxx 600 taganes 0,1% eesotsas jaemüügiettevõtete ning kinnisvarasektoriga.

    Presidendid Emmanuel Macron ja Donald Trump suutsid eile leevendada digitaalse maksu kehtestamise vaidluses pingeid, mis vähendab riski, et mõlemad riigid võiksid teineteist hakata tariifidega karistama. Macroni sõnul kavatsetakse teha tööd kokkuleppe nimel, mis hoiab ära tariifisõja. Valge Maja esindajad kinnitasid samuti vajalikkust läbirääkimised edukalt lõpule viia, kuid otseselt ei öelnud, et Trump oleks tariifide plaanist taganenud.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel madalamale osalt hirmu tõttu, et kopsupõletikku põhjustava koroonaviiruse uue tüve levik Hiinas võib mõjutada inimeste reisiplaane käesoleval reedel algava uue aasta püha ajal. Haigusjuhtude arv on kasvanud nüüd juba 200ni, põhjustades nelja inimese surma ning WHO kinnitas, et viirus levib inimeselt inimesele. Shanghai Composite langes kirjutamise hetkeks 1,2%, Hang Seng kukkus 2,5% ja Jaapani Nikkei kauples 0,9% võrra miinuses.

    Jaapani keskpank jättis lühiajalise intressimäära -0,1% peale ning jätkab valitsuse 10aastase võlakirja tulususe hoidmist 0% juures. Majanduslik väljavaade on keskpanga arvates muutunud veidi paremaks, millest johtuvalt kergitati aprillis lõppeva 2019. fiskaalaasta SKP kasvuprognoosi 0,6% pealt 0,8%le ning 2020. aasta oma 0,7% pealt 0,9%le.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Suurbritannia tööturu statistika ning Saksamaa ettevõtete jaanuarikuu kindlustunde indeksid. Ettevõtetest avaldab oma majandustulemused eelturul Halliburton ja järelkauplemise ajal IBM, Netflix ning United Airlines.

    11.30 Suurbritannia tööturu statistika (november/detsember)
    12.00 Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks (jaanuar)
  • Lõuna-Korea jooksva kuu esimese 20 päeva eksport kahanes mullu sama ajaga vaid 0,2%, jätkates sellega põrget ja viidates ka üleilmse kaubanduse taastumisele
  • Roku arrives in Brazil

    Selle maa oskavad ehk isegi ameeriklased kaardilt leida täna.
  • Saksamaa investorite ja analüütikute hinnang jooksvale majanduslikule olukorrale paranes jaanuaris -19,9 punkti pealt -9,5 punktile (oodati -13,5) ning järgmise kuue kuu väljavaade kerkis 10,7 punktilt 26,7 punktile, mis osutus paremaks oodatud 15,0 punktist.
  • ymeramees
    Roku arrives in Brazil

    Selle maa oskavad ehk isegi ameeriklased kaardilt leida täna.




    Võttis see alles aega...


  • Vahendame põnevat tulemustehooaega. Netflixi tulemused:

    Aktsia sulgus laias laastus $340.
    Tulemuste ajal järelturul lendas esimese hooga algode pealt (EPS beat vms) üles, korraks isegi $350.
    Siis müüdi see minutitega $330-sse (Sub guido vms) peale.
    Sealt tiksus uuesti üles, lõpetades järelturul $345 kandis.
    Järgmisel päeval müüdi aktsia sirgelt $345-lt $325-te.
    Eile, üks päev peale tulemusi, on aktsia uuesti üles ostetud $325-lt $350-le.

    Elämä on laiffi



Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon