Börsipäev 29. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 657 tehingut ning käive oli 723 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 406 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 295 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 421 ning 200.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    31.01 Klaipėdos nafta KNF1L vahearuanne
    31.01 Tallinna Vesi TVEAT vahearuanne
  • Dollar taandus käesoleva aasta kõrgeimalt tasemelt, USA valitsuse võlakirjade hinnad alanesid ning aktsiaturud põrkasid tugevalt tänu riskiisu taastumisele. S&P 500 lõpetas päeva protsendi jagu kõrgemal ning Nasdaq parandas taset 1,4% võrra. Euroopas sulgus Stoxx 600 indeks 0,8% võiduga.

    Ühendriikide kestvuskaupade tellimused kasvasid detsembris 2,4% võrreldes novembriga, osutudes tänu kaitsetööstusele tublisti paremaks analüütikute 0,3% kasvuootusest, kuid samas korrigeeriti novembri 2,1% langus -3,1% peale. Kui jätta välja volatiilsemat laadi kaitse- ja lennutööstus, alanesid tellimused 0,9% võrreldes novembriga, jäädes alla konsensuse 0,2% kasvuootusele. Samuti valmistas pettumuse tarne, mis alanes 0,4% võrreldes novembriga (oodati 0,2% kasvu). Kolme kuu libisevaid keskmiseid vaadates on aasta baasil nii tellimuste kui ka tarne kasv aeglustunud nullilähedaseks ning tõenäoliselt sõltub ettevõtete investeeringute võimalik põrge sellest, kuidas taastub firmade kasumite kasv.



    USA tarbijate kindlustunde indeks kerkis jaanuaris 3,4 punkti 131,6 punktile, märkides kõrgeimat taset alates augustist ja ületades konsensuse 128,0punktist prognoosi. Jaanuaris muutusid tarbijad optimistlikumaks nii jooksvat seisu hinnates (175,3 punkti vs 170,5 detsembris) kui ka järgneva kuue kuu väljavaates (102,5 vs 100,0 detsembris).

    Richmondi töötleva tööstuse aktiivsus hüppas jaanuaris 25 punkti 20 punktile (oodati -3 punkti), millega saavutas parima tulemuse alates 2018. aasta septembrist. Siiani avaldatud viiest töötleva tööstuse aktiivsusindeksist on kõik viidanud jaanuaris aktiivsuse paranemisele, millest johtuvalt võiks oodata arvestatavat põrget ka üleriigilises ISM indeksis.

    Aasia aktsiaturud liikusid Wall Streeti tuules kõrgemale, välja arvatud Hongkongis, kus pikema püha järel avanenud börsid võtsid viimaste päevade langusele järele ning Hang Sengi indeksil tuli seetõttu leppida 2,8% kukkumisega. Nikkei parandas taset 0,7%, Kospi kerkis 0,4% ja Sensex 0,8%.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia tarbijate jaanuarikuu kindlustunde indeksid. Ühendriikides hoitakse silma peal Föderaalreservi komitee istungil, mille raames peaks intressimäära vahemik jääma 1,5-1,75% peale. Ettevõtetest avaldavad oma majandustulemused teiste seas AT&T, Boeing, Mastercard, McDonald’s, Novartis, Facebook, Microsoft, Paypal ja Tesla.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (veebruar)
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (jaanuar)
    10.00 Hispaania jaemüük (detsember)
    11.00 Itaalia tarbijate ja ettevõtete kindlustunne (jaanuar)
    11.00 Euroala krediidistatistika (detsember)
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (detsember)
    21.00 FOMC intressimäära otsus
    21.30 Jerome Powelli pressikonverents

    Ettevõtete uudised:
    --Apple suutis eile hilisõhtul ületada eelmise kvartali tulemustega analüütikute ootusi ning samuti anda oodatust tugevama prognoosi, mis kergitas aktsiat järekauplemise ajal 1,5%. Ettevõtte esimese kvartali müügitulu suurenes aastaga 8,9% 91,8 miljardi dollarini (oodati 88,4 mld USD) ning aktsiakasumit teeniti selle pealt 4,99 dollarit (oodati 4,54 USD). Tim Cooki sõnul läheb iPhone 11 müük eriti hästi Hiinas ning prognoosis jooksva kvartali müügituluks 63-67 miljardit dollarit, mis ületas analüütikute 62,3 miljardi dollari suurust ootust. Samuti osutus 38-39% brutokasumi marginaali prognoosi keskpunkt paremaks konsensuse 38,2%st.
  • Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks on veebruaris paranemas 0,2 punkti 9,9 punktile, ostudes tugevamaks analüütikute oodatud 9,6 punktist.
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks kerkis jaanuaris kahe punkti võrra, millega ületas analüütikute 102punktist prognoosi
  • Hispaania jaemüügi kasv aeglustus detsembris 2,9% pealt 1,7%le


  • Järelturul AMD tulemused. Kui mingi asi on üles läinud nagu AMD seda teinud on juba aastaid, siis hinna $50 juures oleks ehk mõistlik üks suuremat sorti kasumivõtt täna teha.
    Kõik eelnev, viimasest kvartalist non-stop ülesminek ning sinna juurde kuuluvad analüütikute hinnasihtide piinlikud ülesjoonistamised, reitingute tõstmised jne. Ning nüüd sellised tulemused, kus peaks kõik see hea sees olema, lisaks tundub, et ilma mingisuguste positiivsete üllatusteta.

    Nagu alati, peab arvestama võimalusega, et turg viib su ümberõppesse.
  • Tarbijate kindlustunne on paranemas ka Itaalias

    - Italy Consumer Confidence Index (Jan): 111.8 (est 110.5, prev 110.8)
    - Italy Manufacturing Confidence Index (Jan): 99.9 (est 99.4, prevR 99.3)
    - Italy Economic Sentiment (Jan): 99.2 (prev 100.7)
  • Euroala majapidamistele väljastatud laenude kasv kiirenes detsembris 0,2pp võrra 3,7%le aga väljaspool finantssektorit tegutsevatele firmadele antud laenude kasvutempo aeglustus 0,2pp võrra 3,2%le.
  • [quote=ymeramees]

    Järelturul AMD tulemused. Kui mingi asi on üles läinud nagu AMD seda teinud on juba aastaid, siis hinna $50 juures oleks ehk mõistlik üks suuremat sorti kasumivõtt täna teha.
    Kõik eelnev, viimasest kvartalist non-stop ülesminek ning sinna juurde kuuluvad analüütikute hinnasihtide piinlikud ülesjoonistamised, reitingute tõstmised jne. Ning nüüd sellised tulemused, kus peaks kõik see hea sees olema, lisaks tundub, et ilma mingisuguste positiivsete üllatusteta.

    Nagu alati, peab arvestama võimalusega, et turg viib su ümberõppesse.[/quote

    Eile 50,44 pealt lühike , täna pre kinni 47,89, seekord sa said isegi asjale pihtsa saanud-eeldasin, kõik hea juba sees . Õhku jääb ainult teadmatus, kummal pingi otsal suured on, sest reaalselt peale ootuse pisikese cuti seal midagi ning halba ju ei olnud ning kui buy sadu korraldada, siis ei tasu eeldada liiga palju. (BBBY halvad tulemused, aga analüütikud keerasid nokka)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon