Comodule börsile - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Comodule börsile

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse



  • Comodule on Tallinnast alguse saanud startup mis tegutseb jalgrataste ja scootrite mobiilsuse valdkonnas.

    Ettevõte toodab ja müüb teistele startuppidele erinevaid enda poolt välja töötatud riistvara- ja tarkvaralahendusi.

    2019 aasta lõpul avas ettevõte riistvara tootmishoone
    The factory, located close to COMODULE headquarters in Tallinn, Estonia, will start producing telematics electronics which will be attached or put inside the vehicles to connect it to the internet and enable services like e-bike or e-scooter sharing.


    “At the moment we are producing 13 000 units a month, but our capability is to produce up to 20 000 a month. Also, we are working on getting it up to 60 000 and soon we will plan to start producing our own light electric vehicles as well.” - Kristjan Maruste

    COMODULE mission and most important milestones

    COMODULE’s mission is to offer IoT solutions to vehicles running on clean energy to reduce global pollution and congestion.
    • Connected over 200 000 light electric vehicles worldwide.
    • Connected over 100 000 sharing kick-scooters, which is 15-20% of all the sharing kick-scooters in the world.
    • Helped to launch micromobility fleets in over 60 cities globally.
    • In the last 2 years the company has grown from 18 to 60 team members.
    • Enabled over 5.2 million kilometers of clean mobility, equivalent to 104 times around the world
    • One of the few IoT and Connectivity companies that has its own production in Europe and in the same city as their headquarters.


    Comodule toodete rakendusnäidised (vaata ka Comodule FB):


    ÄP vahendab: Eesti elektritõukerataste looja: kõik saate varsti meie investorid olla
    Kas Comodule otsib ka riskikapitali, küsis publik selle juhilt Kristjan Marustelt Gaselli Kongressil ning juht avaldas laval saladuse: “Liigume sinnapoole, et varsti saate kõik meie investorid olla.

    “Riskikapitali me ei otsi, sest tüüpiliselt see surutakse ainult kasvu ja firma ei tegele teemadega, nagu jätkusuutlikkus, tervis ja turvalisus,” lisas Maruste täpsustuseks.
  • Kuna firma klientuur on tihedalt seotud turismindusega, siis praeguste väljavaadete põhjal on ees terendamas pigem väike kriis. Poleks parim aeg börsile siseneda.
  • Miks just börsile kui on olemas Funderbeam?
  • Sest kasutaja momentum avab ainult sellist tüüpi pealkirjadega teemasid.
  • fjot
    Kuna firma klientuur on tihedalt seotud turismindusega, siis praeguste väljavaadete põhjal on ees terendamas pigem väike kriis. Poleks parim aeg börsile siseneda.

    Oponeerin. Elektritõuksid ja -rattad ei ole "turismindus". Praeguse viirusepaanika ajal võib personaalne transport (mida eelnimetatud kahtlemata on) hoopis hoogu juurde saada.
    Eelnev ei ole mingil moel soovitus ettevõtte osas - mul puudub igasugune side ja/või seisukoht konkreetse ettevõtte suhtes.
  • Millal nende võlakirjade kohta rohkem infot jagatakse?
  • "Morgon"
    Millal nende võlakirjade kohta rohkem infot jagatakse?


    Tuul Mobility 10% bond (TUUL100027FA | ISIN EE3300002559) on noteeritud börsil.

    ----------------------

    Comodule restructures to capture the growing micromobility market and appoints new CEO
    We’ve had an intense year of growth and to grow more, we are implementing some changes. After strategic restructuring, we’re happy to announce that Comodule appoints Teet Praks as the new CEO.



    In order to capture the growing micromobility market, we have restructured into separate business units and formed a parent group to oversee the different businesses. Comodule’s long-time CEO and co-founder Kristjan Maruste hands over CEO role to Teet Praks, co-founder of Comodule. Kristjan will start leading the newly formed parent group and one of the new business units Äike.

    As we are confident in the continued growth of the micromobility market, we will extend our product offerings. “While Comodule will pursue growth and enable the industry with IoT solutions, we’re expanding our product portfolio by offering electric scooters. All this serves our mission of empowering emissionless transport and making a greater impact,” says Comodule’s co-founder Kristjan Maruste. The parent group is called Kõu Mobility which includes Comodule, Äike scooter development, and Tuul scooter-sharing operations.

    Comodule continues growth and focuses on IoT

    Teet has been actively involved in Comodule’s business since its founding. He has been leading Comodule’s product and sales teams activities for years, gaining a thorough understanding of the market and customers’ needs.

    Comodule remains independent of other business units and the team is fully dedicated to empowering e-bikes and scooters with connectivity. To meet the growing demand and deliver world-class IoT solutions, Comodule’s team has grown nearly 80% in the last 12 months.

    Comodule’s revenue will grow threefold this calendar year as we see increased demand for connectivity solutions. With this, we are strengthening our position as market leaders in connectivity solutions for the micromobility market. We’re empowering a wide variety of bike brands, helping them get more people on bikes and enabling fleets to operate smoothly. We’re well-positioned to move fast while being agile as we control the full process in-house from design to production to delivery.” says Teet Praks.

    Teet and the rest of the team are happy to meet everybody from the industry at Eurobike at booth I30, Hall 8.
  • Kuidas see vangerdus võlakirjade väärtust mõjutama hakkab?
  • "mla"
    Kuidas see vangerdus võlakirjade väärtust mõjutama hakkab?


    Tõenäoliselt mitte kuidagi. Sest kui hakkaks (negatiivselt), siis kapitaliturud teeks selles omad järeldused ja sulgeks ettevõttele ukse, aga ettevõtted tavaliselt ei soovi, et neil suhted finantseerijatega halvad oleks.
  • ÄP vahendab: Kristjan Maruste plaanib viie aasta pärast ettevõtte börsile viia
    Comodule’i ning ka Tuule ja Äikese brände esindava Kõu Mobility juht Kristjan Maruste kinnitas Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et ettevõtte siht on jõuda viie-kuue aasta pärast börsile.

    Börsiplaanideni on küll aega, kuid õige pea ootab investoreid rahakaasamine. “Suurt rahastusringi plaanis pole, laias laastus on eesmärk kasvada nii kiiresti kui võimalik väliskapitali kaasamata,” selgitas Maruste.


    Intervjuus veel:
    Eesti Startup Auhindade galal said kategoorias The CleanTech of 2022, võidu. Samuti said kiire käibe kasvu auhinna kategoorias The Revenue Hack of 2022, Comodule grupi pealt müügitulu kasv 8.5m EUR --> 24.5m EUR, sealhulgas aasta oli juba kasumlik. Töötajate arv kasvas 119 --> 197 peale kogu grupi arvestuses.

    Eesmärk: kasvada nii kiiresti kui võimalik, aga samal ajal olla kasumis. Tootmine ja ladu on enda oma, ehk pankade tugi on oluline ja järelikult tuleb kasumis olla. Suurt rahastusringi lähiajal ei tule. Tehakse ainult väike ring olemasolevate investorite vahel, et finantseerida eelolevat tehingut. Kaugem siht 5-6 aasta jooksul jõuda börsile.
  • Äripäev: Kaurit ja Maruste: mõtlesime, et näitame ise, et me usume Amplerisse
    Q: Kas nüüd on Kõu Mobility börsiplaanid ka kuidagi lähemal või suuremad?
    A: Maruste: Me teeme Kõu tasandiga väikese rahastusringi ja meie peamine osanik Saksa fond on seda sisemiselt endale kommunikeerinud ka selge börsiplaaniga. Börsiplaan on ikka jämedalt viie aasta vinklis, see ei ole muutunud, aga eduka börsidebüüdi tõenäosus on läbi selle edukalt kasvanud.
    Ma arvan, et börsile meeldivad ettevõtted, mis mingit valdkonda laialt katavad. Ma arvan, et ka viimase aja õhk, mis on välja tulnud, on selgelt eriti institutsionaalsele investorile näidanud, et kui sa panustad raha mingile ettevõttele, kes teeb ainult ühte asja – ühte algoritmi või ainult ühte tõukeratta renti –, võib see kiiresti minna, aga võib ka hästi kiiresti õhust tühjaks vihiseda. Kui sul on ettevõte, mis tegeleb valdkonnaga, mis laias laastus hästi palju kasvab, aga on hästi mitme peaga lohe, siis kui ka ühel pool läheb kehvemini ja teisel pool paremini, siis kogu ettevõte kasvab edasi.
    Ma arvan, et see on äärmiselt atraktiivne pakkumine ka institutsionaalsele investorile. Mina olen ülienesekindel, et kui me börsile jõuame, siis üheskoos me oleme ultraseksikas börsiettevõte, sest me täidame kõik linnukesed nende asjade juures, mida börsilt otsitakse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon