Börsipäev 11. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 3775 tehingut ning käive oli 3501 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2508 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 932 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2780 ning 881.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Sel Nädalal:
    09.02-18.03 Baltic Horizon Fund NHCBHFFT majandusaasta aruanne
  • Majandusstiimuli lootus ja samuti Trumpi lubadus aidata koroonaviirusest räsitud lennutööstust, kruiisifirmasid ning naftašokis kannatanud energiasektorit, põrgatas USA aktsiaturgu suurima kukkumise järel alates finantskriisist ligi 5% ning samuti toetas dollari tugevnemist valuutakorvi suhtes 1,6%. Euroopas kauples Stoxx 600 sessiooni alguses üle 4% plussis, ent pidi lõpuks leppima 1,1% kaotusega. Tugevamad olid langused Hispaanias ja Itaalias, kus börsiindeksid alanesid vastavalt 3,2% ja 3,3%, olles alates aasta algusest kaotanud oma väärtusest 21% ja 23%.

    USA väikeettevõtete kindlustunne kerkis veebruaris 0,2 punkti 104,5 punktile, saavutades kolme kuue kõrgeima taseme. Ettevõtete osakaal, kes ootavad järgmise poole aasta jooksul majanduse tugevnemist, tõusis 8 protsendipunkti võrra 22%, märkides parimat tulemust alates 2018.a novembrist. Kuna küsitlus viidi läbi enne koroonaviiruse leviku hoogustumist ja FEDi intressimäära langetamist, ei anna veebruari näitajad edasi värskemat pilti.

    Aasia börsid liikusid öösel allapoole, alanedes Jaapanis 2,3%, Hiinas 0,4% ja Hongkongis 0,5%. Samuti viitasid negatiivsele päevale USA aktsiaindeksite futuurid, kaubeldes kirjutamise hetkel 2,5% miinuspoolel.

    Ehkki Joe Biden võitis Michigani osariigis korraldatud demokraatide eelvalimistel võimsalt ning sai samaga hakkama ka Missouri, Mississippi ja Idaho osariikides, mis suurendas tema edumaad Bernie Sandersi ees, ei leidnud investorid seekord tulemustest sarnast lohutust nagu eelmisel nädalal. Pigem oli suurema tähelepanu all pettumuse valmistanud pressikonverents Valges Majas, kus ei avaldatud majandusstiimuli täpsemaid detaile ning majandusnõuniku Larry Kudlow sõnul saavad maksuettepanekud valmis kas suveks või sügise alguseks. Demokraadid pole Trumpi tööjõumaksu alandamise plaani suhtes kuigi vaimustuses, kuna puudub täpsem info ning samuti tahetakse näha mõju hinnangut valitsuse eelarvele.

    Majandusuudiste valik on tänagi üpris tagasihoidlik, kui olulisemaks näitajaks võiks lugeda USA veebruarikuu inflatsiooni.

    10.00 Hispaania jaemüük (jaanuar)
    11.30 Suurbritannia tööstustoodang (jaanuar)
    14.30 USA inflatsioon (veebruar)
    20.00 USA valitsuse eelarve (veebruar)
  • Inglise keskpank kärpis samuti intressimäära enne korralist istungit

    Bank Of England Cuts Main Interest Rate To 0.25% From 0.75%
    -Maintains Gilts Purchase Target At 435 Bln From 435 Bln
    -Maintains Corporate Bond Purchase Target To 10 Bln From 10 Bln
    -Announces a package of measures to help UK businesses and households bridge across the economic disruption that is likely to be associated with Covid-19
  • Seoses märtsikuiste tarneraskustega ei ole sel kuul nende isiklike rahavoogudega kõige paremini, seega lihtsalt jälgimiseks, ise panin kerge loto.

    PHIO - microcap.
    Jaanuaris tegi 1:55 reverse spliti.
    Veebruaris lasi 2M aktsiaid välja.

    Eile õhtul suht mõttetu pressikas, kuid asi on suht micro, siis midagi ikka, annab justkui märku, et küünal veel põleb.
    Phio Pharmaceuticals and Helmholtz Zentrum München Announce Collaboration and Option Agreement with Medigene
    Pakun, et võib päeva jooksul selguda, et aktsiad, mida shortida saab, on otsas ning asi ise ka na õhuke, mis viib selle ehk pigem $5 rajooni.

    Kuidas see kaasfoorumlane ütlebki. Tegu ei ole ostu soovitusega?
  • Kodulaenu intresside rekordmadal tase on hüppeliselt suurendanud ameerikalaste huvi võtta laenu või refinantseerida vana, mis kergitas laenutaotlusi nädalaga 55% ehk enim alates 2008.a.
  • PHIO - õudne fail. Istu. 1.

    Komistasin ühe faili otsa veel. KKR võttis jaanuaris steigi PLAY-s. See on mingi O' Learyse sarnane asi.
    Märtsis suurendas, seda chardilt ei paista. Veealune maailm

  • U.S. SENATOR BERNIE SANDERS TO DELIVER CAMPAIGN UPDATE AT 1 P.M./1800 -STATEMENT

    Kas nüüd saab lõpuks selle Sandersi ralli?
  • *DOW FALLS 20% FROM FEB. CLOSING HIGH INTO BEAR MARKET TERRITORY

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon