Börsipäev 12. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 3410 tehingut ning käive oli 2091 tuhat eurot.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Sel Nädalal:
    09.02-18.03 Baltic Horizon Fund NHCBHFFT majandusaasta aruanne
  • Negatiivne uudistevoog ei lase ostjatel kusagilt püsivamalt kinni haarata, mistõttu jätkasid eile USA aktsiaturud pärast teisipäevast põrget uuesti kukkumist. S&P 500 indeks taandus 4,9%, mis tõi languse aasta algusest 15%-ni ning Dow Jones tuli 5,9% allapoole, sulgudes aasta algusest 17,5% madalamal ning 19. veebruari rekordtasemest 20,3% kaotusega, mis tähendas ka selle indeksi puhul ametlikult karuturule sisenemist.

    Pärast USA börside sulgumist teatas Donald Trump, et laseb järgmiseks 30 päevaks peatada reisid Euroopast Ühendriikidesse, tehes Suurbritannia puhul siiski erandi. Samuti lubas ta suurendada likviidsust 200 miljardi dollari võrra ja on palunud kongressil langetada tööjõumaksu võimalikult kiiresti. Esindajatekoja demokraadid panevad aga lauale eelnõu, mis näeb ette töötuabirahade suurendamist ja võimalust teha tasuta koroonaviiruse teste. Hääletamine toimub täna.

    Investorite seas külvas reisikeeld pigem suuremat hirmu, viies USA aktsiaindeksite futuurid kirjutamise hetkel 4% madalamale ning tõmmates allapoole ka Aasia börse. Jaapani Nikkei langes 4,4%, Shanghai Composite taganes 1,9%, Hang Seng -3,7%, Austraalia börsiindeks kukkus 7,4%.

    Tänase päeva keskmes saab olema Euroopa Keskpank, kellelt oodatakse intressimäära langetamisest rohkem võlakirjade ostuprogrammi suurendamist, uut laenuprogrammi ning teisi pankasid toetavaid meetmeid.

    14.30 USA tootjahinnaindeks (veebruar)
    14.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    14.45 Euroopa Keskpanga intressimäära otsus
  • USA esmased töötu abiraha taotlused alanesid läinud nädalal viie tuhande võrra 211 tuhandele, mis osutus paremaks oodatud 220 tuhandest ning näitab, et ettevõtted hoiavad esialgu veel oma töötjatest kinni
  • EKP intressimäärasid ei muuta, kuid kulutab tänavu ajutiselt varade kokkuostule täiendavalt 120 miljardilt eurot ning pakub finantssüsteemile erinevate programmidega täiendavat likviidsust

    ECB SAYS LEAVES INTEREST RATE ON DEPOSIT FACILITY UNCHANGED AT -0.50 PCT (REUTERS POLL -0.50 PCT),
    SAYS LEAVES INTEREST RATE ON MARGINAL LENDING FACILITY UNCHANGED AT 0.25 PCT,
    LEAVES BENCHMARK REFINANCING RATE UNCHANGED AT 0.00 PC
    ADDS TEMPORARY ENVELOPE OF EU120B IN ASSET PURCHASES - BBG
  • N.Y. FED TO CONDUCT $500B 3-MO REPO OP AT 1:30PMET
  • AAPL jõhkralt ülehinnatud siamaani, aga kukkuvad ikkagi teised.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon