Börsipäev 19. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 4592 tehingut ning käive oli 3292 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2160 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1096 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3149 ning 1322.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    AS LHV Pank LHV1T sai Euroopa Keskpangalt Eesti Finantsinspektsiooni ettepanekul loa väljastada pandivõlakirju. LHV alustas kodulaenude väljastamist 2016. aastal, kuid pandivõlakirjade emiteerimiseks piisav maht eluasemelaenuportfellist tekkis alles Danske Bank A/S-i eraisikute laenuportfelli ostu järgselt. Pank jätkab pandivõlakirjadele reitingu taotlemist ja emissiooni ettevalmistamist, mille lõplik toimumise aeg sõltub ka turuolukorrast. Pandikirju on LHV Pangal plaanis pakkuda suunatud pakkumisel Euroopa institutsionaalsetele investoritele.

    Sel Nädalal:
    19.03-22.03 Baltic Horizon Fund NHCBHFFT auditeeritud majandusaasta aruanne
  • USA aktsiaturul lõppes järjekordne volatiilne sessioon S&P 500 indeksi 5,2% langusega, kosudes päeva lõpus ligi 10% kukkumisest osalt tänu uudistele, et senati sai kokku vajalikud hääled kiitmaks heaks esindajatekoja koroonaviiruse pakett ning lisaks nentis Valge Maja majandusnõunik Larry Kudlow, et kui majanduse päästmiseks läheb vaja rohkem kui 1,3 triljonit dollarit, siis abistatakse ka rohkem. Euroopas päädis päev Stoxx 600 indeksi jaoks 3,9% langusega.

    Ühendriikides veebruaris alustatud elamuehitused alanesid 1,5% võrreldes jaanuariga 1,599 miljonile, kahanedes jaanuari tasemelt 1,5% ning osutudes tugevamaks võrreldes analüütikute prognoositud 1,50 miljonist. Väljastatud ehitusload jäid aga oodatust pehmemaks, kahanedes eelneva kuuga võrreldes 5,5% 1,464 miljonile. Viimase taga oli aga mitmepereelamute 18,3% kuine vähenemine, samas kui ühepereelamute ehitusload kasvasid 1,7%. See märgiks muidu tugevat ehitusturu väljavaadet, kuid tõenäoliselt saavad märtsi näitajad olema koroonaviirusest tingitud tarbijate kindlustunde languse tõttu midagi muud.

    Euroopa Keskpank otsustas pärast erakorralist koosolekut, et kutsub ellu ajutise pandeemiaprogrammi suuruses 750 miljardit eurot, millega ostetakse valitsuste ja ettevõtete (sh väljaspool finantssektorit tegutsevad firmad) võlakirju nii kaua kui Covid-19 kriis on läbi või vähemalt 2020. aasta lõpuni. Piirmäärasid, mis näevad ette, kui palju kellegi võlga ostetakse, ei muudetud, kuid see on keskpanga sõnul praegu teisejärguline teema ning vajadusel ollakse neid valmis tõstma.

    Hiinas ei raporteeritud eile mitte ühtegi uut kohapealset koroonaviiruse juhtumit, sh ka Hubei provintsis Wuhanis, kus viirus esimest korda tuvastati. Leviku tõkestamise meetmeid ei saa siiski ära kaotada, sest 34 uut nakatumist registreeriti riiki sisenenud inimestel. Lõuna-Koreas raporteeriti 152 uut nakatumist, märkides kasvu võrreldes 93-ga päev varem ja tõstes koguarvu 8565 peale. Tõusu taga on viimastel päevadel uued kirikutes ja hooldekodudes tuvastatud kolded ja ka Euroopast naasvate lõunakorealaste seas on nakatunuid. Aasia aktsiaturud liikusid öösel madalamale: Nikkei taganes 0,76%, Shanghai Compoisite langes 1,1%, Hang Seng taganes 2,9%. USA aktsiaindeksite futuurid kauplesid kirjutamise hetkel 2,2% madalamal.

    Tänastest majandusuudistest hoitakse silm peal Saksamaa kindlustunde indeksil, Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsuse märtsi muutusel ning USA läinud nädala esmastel töötu abiraha taotlustel, mis võis juba näidata esimesi märke lähenevast koondamislainest.

    11.00 Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks (märts)
    14.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsus (märts)
    14.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeksid mõistagi tugevas languses

    German IFO Business Climate Mar P: 87.7 (prevR 96.0 ; prev 96.1)
    German IFO Expectations Mar P: 82.0 (prevR 93.2 ; prev 93.4)
    German IFO Current Assessment Mar P: 93.8 (prevR 99.0 ; prev 98.9)

  • CEO: Uber has $1.5B committed for M&A, has no substantial financial debt covenant
    - In extreme scenario will have $4B in cash.


    Nii et ekstreemsete stsenaariumite järgi ei saa ta rohkem kukkuda. Hetkel MCap veel laseb vajuda. :)
  • Töötu abiraha taotlused kõrgeimal tasemel alates 2018

    Initial unemployment claims at 281k vs. 220k est. & 211k in prior week;
    4w average at 232k; continuing claims at 1701k vs. 1738k est. & 1699k in prior week (revised down from 1722k)

  • ymeramees
    CEO: Uber has $1.5B committed for M&A, has no substantial financial debt covenant
    - In extreme scenario will have $4B in cash.


    Nii et ekstreemsete stsenaariumite järgi ei saa ta rohkem kukkuda. Hetkel MCap veel laseb vajuda. :)


    UBER tõmbas vist terve turu august üles, tundub mulle
  • Inglise keskpank asus ka uuesti võlakirju ostma

    The Monetary Policy Committee at a special meeting on 19 March voted to cut Bank rate to 0.1% and increase its holdings of UK government and corporate bonds by £200 billion.
  • USAs lubatakse kasutada malaariaravimit, mis on mujal andnud koroonaviiruse ravimisel positiivseid tulemusi

    TRUMP SAYS U.S. WILL BE ABLE TO MAKE HYDROXYCHLOROQUINE AVAILABLE ALMOST IMMEDIATELY TO FIGHT CORONAVIRUS
  • FDA lükkas Trumpi sõnad ümber :)

    FDA SAYS IT HAS NOT APPROVED CHLOROQUINE FOR COVID-19 USE

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon