Börsipäev 14. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 1986 tehingut ning käive oli 884 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 651 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 192 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1474 ning 426.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    14.08 Novaturas NTU1L juuli müügitulemused.
    14.08 Tallinna Sadam TSM1T vahearuanne.
  • S&P 500 indeks lõpetas neljapäeval 0,2% madalamal, olles enne siiski käinud ära eelneva päeva rekordkõrge punkti lähedal. Energia-, kinnisvara- ja tööstussektor vedasid indeksit allapoole, Apple aga suutis hoida Nasdaqit 0,3% plussis. Kuigi USA uut stiimulpaketti oodati juba augusti alguseks, jäävad erimeelsused demokraatide ja vabariiklaste vahel suureks, sütitates eile uuesti huvi kulla järele, mille untsi hind kerkis 2% 1953,7 dollarile. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,6% madalamal.

    Töötu abiraha taotlusi esitati Ühendriikides eelmisel nädalal 963 tuhat, kahanedes eelneva nädalaga võrreldes 228 tuhande võrra ning osutudes paremaks konsensuse prognoositud 1,10 miljonist. Töötu abiraha saavate inimeste arv kokku oli 1. augustil lõppenud nädalal 15,486 miljonit, alanedes nädalaga 604 tuhande võrra ning ka see kujunes paremaks oodatud 15,8st milljonist. Ilma hooajaliste korrigeerimisteta olid näitajad isegi tugevamad: töötu abiraha taotlusi esitati eelmisel nädalal 831,9 tuhat ja abiraha saajate arv alanes 624 tuhande võrra 15,2 miljonile, märkides madalaimat taset alates aprillist.

    Aasia aktsiaturud olid nädalale panemas punkti marginaalsete liikumistega vaatamata sellele, et Hiina juulikuu konjunktuur kujunes oodatust nõrgemaks. Sealne tööstustoodang kasvas juulis 4,8% võrreldes mullusega, mis ühtis juuni tempoga, ent osutus madalamaks oodatud 5,2%st. Juuli jaemüük kahanes mulluse baasil 1,1% (oodati 0,1% kasvu) ning investeeringud fikseeritud varadesse langesid käesoleva aasta seitsme kuuga 1,6%, mis oli parem kui –3,1% kuue kuu seisuga ning see ühtis ka konsensuse prognoosiga. Kuigi Hiina keskpank on viimasel ajal saatnud signaale rahapoliitika normaliseerimisest, siis võib juuli konjunktuur turuosalistes suurendada intressimäära langetamise ootust.

    Tänastest majandusuudistest saavad suurimat tähelepanu USA juuli jaemüük ning ka sealsete tarbijate augustikuu kindlustunde indeks.

    12.00 Euroala teise kvartali revideeritud SKP
    15.30 USA jaemüük (juuli)
    16.15 USA tööstustoodang (juuli)
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunne (august)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon