Börsipäev 8. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 2926 tehingut ning käive oli 6,332 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 323 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 5,971 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 942 ning 1898.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised
    Klaipedos Nafta KNF1L naftaterminalide esialgne müügitulu 2020. aasta septembris oli 2,6 miljonit eurot, mis on 0,1 miljoni euro ehk 4,0% võrra suurem kui 2019. aasta septembris. Müügitulu kasvas tänu naftatoodete ümberlaadimiskoguste suurenemisele, võrreldes 2019. aasta sama perioodiga. Ettevõtte naftaterminalide esialgne müügitulu 2020. aasta esimese üheksa kuu kohta oli 23,8 miljonit eurot ja on samal tasemel võrreldes 2019. aasta sama perioodiga.
  • Kuna fiskaalstiimuli läbirääkimised katkestanud Donald Trump jäi teatud majanduslike abipakettide osas avatuks ja esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi pidas lennufirmade päästmiseks eilegi telefonikõne rahandusministri Steven Mnuchiniga, hajutas see turuosaliste jaoks veidi murepilvi ning aitas S&P 500 indeksil põrgata 1,7%. Euroopas jäid aga liikumised tagasihoidlikumaks (Stoxx 600 alanes 0,1%).

    Föderaalreservi rahapoliitikat koordineeriva komitee septembri istungi protokoll suuri uudiseid ei pakkunud. Majanduse taastumise osas jäädi ebakindlaks, millest johtuvalt hinnati vajalikuks, et valitsus pakub täiendavat tuge. Veidi arutati ka keskpanga bilanssi, mille raames olid osad valmis QE programmi muutma või seda veelgi suurendama. Samuti näis olevat üsna lai konsensus selle taga, et keskpank taotleb tulevikus 2%st kõrgemat inflatsiooni ja et intressimäär võiks jääda nulli kuni 2023. aastani.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel valdaval kõrgemale, kaubeldes Jaapanis 1,0%, Lõuna-Koreas 0,4%, Austraalias 1,1% ja Indias 1,2% plussis. Vastuvoolu liikus Hongkongi Hang Seng, mis pidi leppima 0,7% kaotusega. USA aktsiaindeksite futuurid kauplesid parasjagu 0,4% kõrgemal.

    Majandusuudiseid jagub tänasesse päeva vähe, kui huvi võiksid pakkuda vaid USA eelmise nädala esmased töötu abiraha taotlused.

    09.00 Saksamaa kaubandusbilanss (august)
    15.00 Brasiilia jaemüük (august)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Aktsiad oleks vaja tagasi üles saada

    Trump: “We started talking again and we’re talking about airlines and we’re talking about a bigger deal than
    airlines. We’re talking about a deal with $1,200 per person, we’re talking about other things,” President Trump says in Fox Business interview.
    * Trump says he shut down talks two days ago because they weren’t working out
    ** “Now they’re starting to work out,” Trump says
    ** Negotiators having some “very productive” talks, Trump says
  • Eelmise nädala töötu abiraha taotlused osutusid oodatust veidi kõrgemaks aga abiraha saajate arv kokku on prognoositust kiiremini alla tulemas

    US initial Jobless Claims: 840K (est 820K, prev 837K)
    - US Continuing Claims: 10.976Mln (est 11.4Mln, prev 11.767Mln

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon