Börsipäev 22. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 2193 tehingut ning käive oli 2,204 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 435 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1,761 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1309 ning 839.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    IGN1L tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 20,64 x 16 450)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Coop Panga CPA1T neto laenuportfell kasvas 2020. aasta III kvartalis 40 miljoni euro võrra (+7%), ulatudes 599 miljoni euroni. Kiireimat kasvu näitas kodulaenude portfell, mille maht kasvas 19 miljoni euro võrra (+9%). Ärilaenude portfell kasvas 14 miljoni euro võrra (+7%), liisinguportfell 6 miljoni euro võrra (+7%) ja tarbimisfinantseerimise portfell kasvas 1 miljoni euro võrra (+2%). 2019. aasta III kvartaliga võrreldes on laenuportfell kasvanud 181 miljoni euro võrra ehk 43%.

    Tallinna Vesi TVEAT saavutas 2020. aasta esimese 9 kuuga väga head tootmistulemused. Mullusest kõrgem oli joogivee kvaliteet – rangetele normidele vastas analüüsitulemustest 99,8 protsenti. Kasvas kanalisatsioonivõrgu töökindlus: möödunud aasta sama perioodiga võrreldes oli ummistusi 15 protsenti vähem ja torustike purunemisi veerandi võrra vähem. Ka teenuse sujuvat toimimist peegeldav kliendipöördumiste arv oli tänavu 9 kuuga 17% väiksem kui möödunud aastal. Ettevõte on jätkuva COVID-19 pandeemia olukorraga hästi kohanenud ja töötab selle nimel, et tagada nii töötajate heaolu kui ka katkematu teenuse osutamine klientidele.

    Täna:
    Baltic Horizon Fund BHF täiendavate osakute märkimisperioodi lõpp.
  • USA esindajakoja spiikri Nancy Pelosi sõnul on tal küll fiskaalstiimuli sõlmimise väljavaade rahandusministri Steven Mnuchiniga, kuid see ei pruugi realiseeruda piisavalt kiiresti, et enne 3. novembri valimisi kongressi mõlemas kojas vastu võtta. Dollar alanes valuutakorvi suhtes seitsme nädala madalaimale tasemele ning S&P 500 indeks langes päeva lõpuks 0,2%. Euroopas lõpetas Stoxx 600 1,3% kaotusega.

    FEDi Beige Booki kohaselt jätkus Ühendriikides alates septembri algusest aktiivsuse kasv mõõdukas või tagasihoidlikus tempos. Töötlevas tööstuses oli see üldiselt mõõdukas, elamukinnisvaraturul täheldati madalate varudega keskkonnas stabiilset nõudlust ja tarbijate kulutuste kasv püsis enamikus piirkondades positiivsena, kuigi kohati toodi välja selle pidurdumist. Tööturul jätkub aeglane kasv, inimeste hirm tervise pärast ning lastehoiu raskused on ettevõtete jaoks raskendanud töötajate leidmist.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel valdavalt madalamal, alanedes Jaapanis 0,7%, Hongkongis 0,2%, Hiinas 0,8% ja Lõuna-Koreas 1,1%. USA aktsiaindeksite futuurid liikusid kirjutamise hetkel 0,7% punases osalt USA luureagentuuri info tõttu, et Iraan ja Venemaa on üritanud valeinformatsiooni levitades sekkuda järgmisel kuul toimuvatesse Ühendriikide presidendivalimistesse.

    Tänasest majandusuudiste valikust võiks esile tõsta Saksamaa tarbijate ja Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde näitajad, USA läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused. Ettevõtetest avaldavad tulemused teiste seas AT&T, Coca-Cola, Danaher, Dow, Freeport-McMoran, STMicroelectronics, Valero Energy, Intel.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (november)
    09.45 Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde indeksid (oktoober)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (september)
    17.00 USA olemasolevate majade müük (september)
    17.00 Euroala tarbijate kindlustunde indeks (oktoober)
    18.00 USA Kansas City FEDi töötleva tööstuse küsitlus (oktoober)
  • Nii Saksamaa tarbijate kui ka Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde näitajad jäid oodatust nõrgemaks

    German Consumer Confidence Nov: -3.1 vs -3.0E (4-month low); Prior revised lower from -1.6 to -1.7
    French Manufacturing Confidence Oct: 93 (est 96; prevR 94; prev 96)
  • USA töötu abiraha taotlused oodatust paremad

    Initial jobless claims down to 787k vs. 870k est. & 842k in prior week;
    continuing claims down to 8.37M vs. 9.63M est. & 9.4M in prior week

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon