SEB fondide andmed automaatselt tabelisse? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

SEB fondide andmed automaatselt tabelisse?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!
    Nokitsen tasapisi oma portfellikese kallal. Ühtlasi siis ka väikese Google Sheets tabeli kallal, mis portfellil silma peal hoida aitaks.
    Aktsiate andmed saab googlefinance funktsiooniga ilusti üle võrgu kätte, aga mul juba ammust ajast paar SEB fondi ka sees, kuidas saada nende hinna (ja muu) info automaatselt tabelisse? Natuke tobe mingeid ridu käsitsi toppida.
  • importxml?
    Nt googlefinance alternatiiv importxml-i abil SPY hinna leidmiseks:
    =IMPORTXML("https://finance.yahoo.com/quote/SPY?p=SPY", "//*[@id='quote-header-info']/div[3]/div[1]/div/span[1]")
  • laurile tänu otsa kättejuhatamise eest (Y)
    Võib-olla lokatsiooni/keele/formaadi viga aga minul nõudis seal sulgude sees eraldajaks semikoolonit. SAB1L puhul tulemus selline:
    =IMPORTXML("https://finance.yahoo.com/quote/SAB1L.VS?p=SAB1L.VS"; "//*[@id='quote-header-info']/div[3]/div[1]/div/span[1]")
    Kuivõrd tulemuses on komakoha tähiseks punkt aga minul vaja koma, siis selle saab korda nii (koos ümardusega kolme kohani, sest peenemaid instrumente hetkel pole):
    =round(REGEXREPLACE(B19; "[.]"; ","); 3)

    Veelkord tänud, Googlefinance enda price ümardas 2 kohani ja SAB1L puhul see oli probleemiks!
  • Tänud, tõesti kasulik! Mida peaks tegema, et SAB1L.VS võetaks automaatselt näiteks cellist A1, kus SAB1L.VS on juba sisestatud?

    =IMPORTXML("https://finance.yahoo.com/quote/"A1"?p="A1""; "//*[@id='quote-header-info']/div[3]/div[1]/div/span[1]") ei toimi
  • Tõepoolest, kas funktsioonides on koma või semikoolon parameetrite eraldamiseks sõltub lokalisatsioonist.
    Teine võimalus lisaks CONCATENATE'le peaks olema ampersandi - & - kasutamine tekstide liitmiseks, ala
    =IMPORTXML("https://finance.yahoo.com/quote/" & A1 & "?p=" & A1; "//*[@id='quote-header-info']/div[3]/div[1]/div/span[1]")
  • Suurepärane :-) Täpne kuju on
    =IMPORTXML("https://finance.yahoo.com/quote/" &A1& "?p=" &A1& ""
  • ma ei kujuta küll ette, miks see & "" (tühja stringi lisamine) lõpus peaks vajalik olema, mul töötab igatahes ilma, aga võibolla eksisteerib tõesti mingi olukord, kus seda on vaja ;)
  • Tulles tagasi teema alguse juurde, siis yahoo keskkonnas kahjuks SEB fonde ei leia. Need on küll Bloombergis https://www.bloomberg.com/quote/SEBNRIC:LX aga sealt ülalpool importxml näidisega andmed ei tule. Ilmselt kuskil valemis error. Analoogne teema LHVWORLDA -ga.
  • Üks variant on panna eraldi sheetile =ImportHtml("https://www.seb.ee/ip/ipank?lang=EST&act=VPFOND";"table";1)

    Ja siis sealt sheetilt võtta vajalik hind.
  • Tänan! Ja kui on soovi ka LHVWORLD samale sheetile saada, siis toimib hästi ka LHV fondide nimekiri =ImportHtml("https://fp.lhv.ee/market/fnd","table",1)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon