Börsipäev 12. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 4876 tehingut ning käive oli 3,792 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2,542 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,132 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3563 ning 1104.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Arco Vara ARC1T 2020. aasta käive kasvas eelneva aastaga võrreldes 7 protsenti ligi 14,1 miljoni euroni ning puhaskasum kasvas samal ajal rohkem kui 2,5 korda enam kui miljoni euroni. Grupi 2020. aasta neljanda kvartali müügitulu oli 10,3 miljonit eurot, mis on 5 protsenti vähem kui 2019. aasta sama kvartali ligi 10,9 miljoni euro suurune käive.

    Merko Ehituse MRK1T 2020. aasta müügitulu oli 316 miljonit eurot, 3,3 protsenti vähem kui aasta varem, emaettevõtte omanike osa puhaskasumist kasvas samas 40 protsenti ligi 23 miljoni euroni. Merko neljanda kvartali müügitulu oli ligikaudu 106 miljonit eurot ning kvartali puhaskasum oli 10 miljonit. Kooskõlastatult nõukoguga teeb kontserni juhatus ettepaneku maksta aktsionäridele dividendidena välja ühe euro aktsia kohta ehk kokku 17,7 miljonit eurot.

    Nordeconi NCN1T 2020. aasta müügitulu suurenes võrreldes eelmise aastaga ligikaudu 26 protsenti 296 miljoni euroni, seejuures on tegemist Nordeconi kontserni läbi aegade suurima käibega, samas kontserni puhaskasum vähenes 2019. aasta 4,15 miljonilt eurolt 4,12 miljonile. Kasumist kontserni emaettevõtte Nordecon AS-i aktsionäridele kuuluv puhaskasumi osa moodustas möödunud aastal ligi 2,5 miljonit eurot, aasta varem aga 3,4 miljonit eurot.

    Coop Panga CPA1T kasum ulatus 2020. aastal 7,3 miljoni euroni, kasvades aastaga 31 protsenti, tulud kasvasid samas samuti 31 protsenti 31,1 miljoni euroni. Suurima panuse tulude kasvu andsid netointressitulud, mis aastaga suurenesid 37 protsenti. Panga tegevuskulud kasvasid aastaga 16 protsenti, teatas Coop. Coop Panga klientide arv kasvas aastaga 23 000 võrra ehk 36 protsenti ja ulatus 2020. aasta lõpu seisuga 86 700 kliendini. Võrdluseks: 2017. aastal lisandus 5000, 2018. aastal 9000 ja 2019. aastal 19 000 uut klienti. Eraklientide arv kasvas mullu 21 000 ja äriklientide arv 2000 kliendi võrra.
  • Ehkki Ühendriikide tööturu seisu kajastav konjunktuur on jäänud viimasel ajal oodatust nõrgemaks, ei ole see tippudel kauplevatel börsidel veel investoreid närviliseks muutnud, kuna tõenäoliselt püsib lootus peagi saabuval 1,9 triljoni dollari suurusel stiimulil, mis võimaldab muu hulgas pikendada töötutele abirahasid ning jagada peredele välja ühekordset toetust. S&P 500 indeks lõpetas sessiooni 0,2% võiduga, Euroopas sulgus Stoxx 600 0,5% kõrgemal.

    Ühendriikide esmased töötu abiraha taotlused alanesid läinud nädalal 19 tuhande võrra 793 tuhandele. Kuigi analüütikud ootasid samas suurusjärgus langust, oli lõpptulemus siiski kõrgem, sest eelneva nädala näit 779 tuhat korrigeeriti 812 tuhandele. Abiraha saajate arv kokku alanes 30. jaanuaril lõppenud nädalal 4,69 miljonilt 4,545 miljonile, osutudes kõrgemaks prognoositud 4,42 miljonist. Siingi revideeriti eelneva nädala tulemust 98 tuhande võrra kõrgemaks. Arvestades ka pandeemia tarbeks loodud eraldi töötute toetamise programmi, kasvas kõikide abiraha saajate arv 23. jaanuaril lõppenud nädalal 2,596 miljoni võrra 20,435 miljonile. See aitab mõista, miks erinevad ametnikud, sh Föderaalreservi president Jerome Powell ja ka rahandusminister Janet Yellen on kutsunud valitsust üles kiiremas korras fiskaaltuge suurendama, sest muidu lõppeks paljudel märtsi keskpaigas abirahade tugi ära ja majanduse taastumine kujuneks märksa pikaajalisemaks.

    Aasia aktsiaturgudel oli Hiina uue aasta püha tõttu tavapärasest vaiksem. Nikkei kauples kirjutamise hetkel 0,2% madalamal, Kospi kerkis 0,5% ning S&P/ASX 200 alanes 0,6%.

    Majandusuudistest midagi väga põletavat täna ei avaldata, kui siis võiks esile tõsta USA tarbijate veebruarikuu kindlustunde Michigani ülikooli küsitluse kohaselt. Ühendriikides seisab ees pikem nädalavahetus, kuna esmaspäeval tähistatakse George Washingtoni sünnipäeva ja mõistagi on siis ka börsid suletud.

    09.00 Suurbritannia tööstustoodang (detsember)
    09.00 Suurbritannia neljanda kvartali SKP
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (veebruar)
  • Suurbritannia töötleva tööstuse toodang kasvas detsembris 0,3% võrreldes novembriga, jäädes alla konsensuse 0,7% ootusele (novembri tõus korrigeeriti 0,7% pealt 1,1%le). Mullusega võrreldes aeglustus langus 2,6% pealt 2,5le (oodati -3,2%).
  • Suurbritannia majandus kasvas neljandas kvartalis QoQ 1,0% vs. oodatud 0,5%. Mullusega võrreldes aeglustus langus 8,6% pealt -7,8%le.
  • Sorry, ei ole suur ja lai asi. Lihtsalt huvitav jälgida olukorda, kus.

    FSR init Morgan Stanley on catalyst.
    Seda tõusu tuldi poole päeva pealt tapma, optsiooni askidega seina tegema.
    Sisuliselt panustatakse sellele, et kui vastu peavad, siis on teisipäeval ajaväärtus korralikult optsioone närinud.
    See tähendab, et sein on odav ja kui vastu ei pea, siis on huge loss veel täna tulemas.
    Popcorni õhtu.


  • FSR on olnud 7%-8% terve päev kõrgemal kui QS. Nüüd on nad võrdselt üleval. Press optsioonidega? Ega ometi ju?
  • Arvad, et 18,xx on buy teisipäevaks?
  • "Lenzer"
    Arvad, et 18,xx on buy teisipäevaks?


    Täpsusta küsimust?
  • "ymeramees"
    "Lenzer"
    $FSR Morgan Stanley analyst Adam Jonas initiates coverage on Fisker with a Overweight rating and a price target of $27.00.


    Kui nüüd midagi katastroofilist ei juhtu, siis saab seda aktsiat siit $19 juurest ostes esmaspäeva hommikul hoopis kõrgemalt müüa.
    Käive.


    Siit jäi mulje, et sa arvad, et ruumi paisumiseks veel on. Ma täpsustuseks küsisin, et kas alla 19 tundub sulle atraktiivne.
  • Still arvan, kuigi selle optsiooniakna pressingu avastasin hiljem.
    $19 ostes on teisipäevaks 20. Ma ei tea, sobib?
  • Ei sobi, ma tahan 18 osta ja teisipäeval 22. Ma ei saa aru, miks ma juba öösel ei napsanud, kui ug postitasin.
  • "Lenzer"
    Ei sobi, ma tahan 18 osta ja teisipäeval 22. Ma ei saa aru, miks ma juba öösel ei napsanud, kui ug postitasin.


    Ma trollin vastu. Ostsin juba eile, keset ööd käed teki peal QS-i. Siis aga kuna hommik on õhtust targem, ostsin tegelikult FSR-i rohkem.

  • Ymera, ma kindlasti ei trolliks sind, mulle väga meeldib su mõttekäike lugeda, isegi kui teinekord neid päris mitu korda lugema peab, enne kui aru hakkad saama.
  • Ymera, sellest koguse pildist ei ole aru saada.
    Kui suur QS kogus oli?

    Ma sain nõks varem sisse 46..44 juurest puhtalt supply - demand hakkas viimase kasuks pöörama. Silma hakkasid bounce märgid. Keegi ostis, soliidselt ning bidi enam vähem ka pidas.
  • No siis pole mõtet selliseid pilte siia panna kui vaid ise aru saad.
    Kui meelemürki pole mida sa siis reklaamid?
  • "rinx"
    No siis pole mõtet selliseid pilte siia panna kui vaid ise aru saad.
    Kui meelemürki pole mida sa siis reklaamid?


    Kui debiilik on steroididel, siis tema vanaema ütleb, et rinx läks rohima.
  • Vabandused, olen viimasel ajal hakanud liigselt tervisesporti tegema. Sport ei ole hea tervisele nagu mu postitused juba näitavad. Paar koksi ja juba tahan võistelda jälle.
    Ja ärge võtke endale kassi, see pole ka hea tervisele, hakkab keset ööd järsku süüa tahtma.
    Ja üleüldse, mulle hakkab tunduma juba, et ma läbustan.

    Aga algse postituse juurde tagasi tulles, siis käibe pealt on näha, et see teema ei jää ainult reede peale. Teisipäeval võib pussnuge sadada, aga see asi lihtsalt avaneb plussis (käive).


  • QS ostsin veel eile juurde 54 pealt. See näitas niivõrd head tugevust ja müüja sisuliselt end ei avanud. Gap peaks siit küll tulema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon