Kinnivara invetseeringute ettevõtte rajamine, investorite kaasamine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kinnivara invetseeringute ettevõtte rajamine, investorite kaasamine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!

    Mitu aastat plaanis olnud teha ettevõte mis võiks kokku osta kinnisvara, seda siis vajadusel kõpitseda ja arnedada ja tulu teenima panna. Oman pisikest portfelli, aga vahendeid napib, et edasi liikuda. Kas keegi soovitaks mis formaadis, struktuuris peaks sellist asja tegema, soov oleks kaasata raha invetoritelt ja nii, et asi oleks igati läbipaistev ja investoril vajadusel hea üevaade, et mis on portfelis ja mis suunas liigutakse. Kuidas peaks olema investorite omandisuhted jne. Kui küsimused tunduvad mõnedele liiga rumalad siis vabandan juba ette, aga olen siiamaani tegelenud traditsioonilise ettevõtlusega ja näiteks igasugused idu ja start up on minujaoks täiesti võõras teema. Seepärast uuringi, et kuidas peaks olema kaitstud investorite huvid ja kuidas siis ettevõte juhtimine ikkagi minu kätes oleks kui investorite raha ületab minu raha.
  • https://www.fte.ee/edasijoudnud-kinnisvarainvestorite-kogukond/
  • "Kivi"
    https://www.fte.ee/edasijoudnud-kinnisvarainvestorite-kogukond/


    Okei, põnev. Ma ei tea kas ma risustan siin teemat, aga seal leheküljel pani üks lause mõtlema.

    "Enamik inimesi ei saa sellest aru, seega nad on õnnelikud ostes oma enda kodu ja elades seal suurte kuludega. Ja nad mõtlevad, et nad investeerisid kinnisvarasse, kuigi tegelikult see ongi see põhjus, miks nad kunagi tõeliselt jõukaks ei saa."

    Ma ise võtan küll oma kodu, kui ühte osa oma varade investeerimisest. Sain ok laenu ja maksed on väiksemad kui oleksid maksed üürides. Kas rõhk on sõnal "suurte" peal? Kodulaenud peaks ju siiski üldiselt üpris mõistlikud olema. Eks ma olen otu edasi oma kodus...
  • Kodu on parimal juhul spekulatiivne investeering (loodad müüa kallimalt kui ostsid - samas kui hinnad on tõusnud, pead ka uue kodu eest rohkem maksma, mis nullib selle vana kodu müügist saadud kasumi ära) kuna sellel puudub tootlus, kodul on ainult kulud.
  • See on mingi Kiyosaki mantra et kodu on kulu, mitte investeering. Kui ma maksan kodu eest renti, kas siis pole kulu? Jah, oma koduga kaasnevad muud kulud, nagu remont jne, aga ka üüripinnal elades maksad sa ju need kulud lõpuks ikka ise kinni. Kui mul on oma välja ostetud kodu, siis ikkagi mu kulud ju väiksemad kui üürides ja alati ka jääb võimalus vajadusel see kodu müüa, siin midugi sõltub, mis hinna saad. Ega üürileandja ju ka ei võta liigseid riske, seega maksab üürnik ka kõik riskid kinni.
  • Siinkohal soovitaks küll uutele foorumlastele seda asja ning järjekindlust ja visadust.
    Lugemiseks materjali maa ja ilm.
  • Kodu on ainus igaühele kättesaadav võimendusega investeering, mille tulu on võrdne sama elamispinna turuüüriga.

    Teemaalgatajale - miks mitte võtta ühendust Crowdestate/Estateguru tegijatega ja uurida nende kaudu raha kaasamist. Peaks olema toimiv mudel, mis mingil määral kaitseb nii ettevõtja kui ka investorite huvisid. Üheks korraks ja väikeses mastaabis sellist asja ise tehes on õigusabi kulud tõenäoliselt kõrgemad, kui asi väärt.

    Kui investoriteks on friends & family, siis piisab harilikust laenulepingust, millega sinu ettevõte võtab laenu ja lubab maksta perioodilisi intressimakseid/tagastada põhiosa x kuupäeval.
  • Kui eesmärk on soetada kinnisvara, siis investori/laenaja jaoks on suhteliselt turvaline lahendus 1. järjekoha hüpoteek soetatavale varale. Investori valulävest sõltuvalt tekib seejärel nii võimalik maksimaalne laenusumma, intress jms. Meetod "andke mulle pappi, ma ise otsin sobivad objektid ja tegelen nendega" päädib suure tõenäosusega oluliselt kallima kapitaliga.
  • "Kivi"
    https://www.fte.ee/edasijoudnud-kinnisvarainvestorite-kogukond/


    Mina julgen küll soovitada FTE keskkonnaga liitumist. Saad sealt nii teoreetilised teadmised, praktilised tööriistad, kuid kõige tähtsam - ligipääsu sadadele kinnisvarainvestoritele, kes mõtlevad sinuga samas kategoorias; sul tekib selliselt väga hea võrgustik, kellega mõtteid vahetada ja vo isegi koos projekte kokku panna. Lisaks 2x nädalas toimuvad ühiskõned Zoomi vahendusel. Ühel neist on alati kogukonnaväline esineja mõnel aktuaalsel teemal.
  • Ei tea kui suureks sa tahad asja puhuda et idusid mainid.
    Kui oled traditsiooniline siis teegi traditsiooniliselt.
    Mina teeks nii, et vaatad välja kinnisvara ja lisad kõpitsuse eelarve.
    Selles summas osakapitaliga asutate oü, igaühel osalus vastavalt panuse suurusele.
    Kui tahad et investorid sulle juhtimise jätaks ka edaspidi, pead lihtsalt paistma piisavalt ausameelene, et sind juhatusse tagasi valitaks.
    Olenevalt investorite arvust võiks juhatuses olla kõik osanikud või vähemasti suurte summade osanikud, rahad liiguksid kõigi juhatuse liikmete allkirjadega. Ok mingeid pisiremondiarveid veits tobe nii maksta äkki, ja kõik liikmed peaks aktiivsed netikasutajad olema.
  • Nojah, hüpoteek seada osanike kasuks, ehk siis laenata raha osanikelt oleks vist mõistlikum tõesti.
    Ei tea vaid kas on hinnavahe kui on palju osanikke väikeste summadega, ja igaühele hüpoteegi seadmine. Mis see maksta võib?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon