Börsipäev 3. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 4121 tehingut ning käive oli 3,849 miljonit eurot, millesti Tallinna börsi käive moodustas 1,406 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 2,369 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2274 ja 1647.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    AS-i LHV Groupi LHV1T nõukogu kiitis heaks ettevõtte juhatuse esitatud 2020. aasta auditeeritud aastaaruande ja saadab selle kinnitamiseks aktsionäride üldkoosolekule. Võrreldes 9. veebruaril avaldatud auditeerimata vahearuandega ei ole auditeeritud aruandes finantstulemuste osas erinevusi. Ühtlasi teeb AS LHV Group juhatus aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku 2020. aasta kasumi jaotamiseks maksta dividende 0,29 eurot aktsia kohta kokku summas 8,358 miljonit eurot

    Sel nädalal:
    03.03-05.03 Klaipedos nafta KNF1L veebruarikuu müügitulemused.
    03.03-05.03 Tallink Grupp TAL1T veebruari veomahud.
  • Hiina pangandusregulaatorilt tulnud kommentaarid välisturgude börsimullidest ei suutnud takistada Euroopa aktsiaturgude kerget tõusu (Stoxx 600 parandas taset 0,2%), kuid Ühendriikides jäid indeksid pärast eelneva päeva tugevat sooritust surve alla. S&P 500 indeks loovutas päeva lõpuks 0,8%, kui sügavama miinusega tuli leppida tehnoloogiasektoril (Nasdaq –1,7%).

    Euroala inflatsiooni aastane tempos püsis veebruaris 0,9% peal. Olgugi et jaanuariga võrreldes langesid osad erakorralised tegurid välja, tekitas ülespoole survet toornafta hinnatõus. Alusinflatsioon aeglustus aga 0,3pp võrra ootuspäraselt 1,1% peale. Energiahinnad tõstavad madala baasi tõttu lähikuudel üldise inflatsiooninäitaja ilmselt üle 1% ja kuigi ka alusinflatsiooni puhul võivad kaupade hinnad tarneraskuste tõttu hinnatõusu tekitada, siis näiteks Morgan Stanley hinnangul on see tõenäoliselt lühiajaline arvestades märkimisväärset tööotsijate arvu kasvu pärast seda kui toetusprogrammid lõppevad.

    Aasia aktsiaturud taastusid öösel, kerkides Jaapanis 0,4%, Hiinas 1,4%, Hongkongis 1,8% ning Lõuna-Koreas 1,0%. Austraalia majandus kasvas 3,1% eelmise aasta viimases kvartalis võrreldes kolmandaga, ületades konsensuse 2,5% ootust. Aasta baasil aga aeglustus langus 3,7% pealt 1,1%le (oodati –1,9%).

    Täna selguvad nii Euroopas kui ka Ühendriikides teenindussektori veebruari lõplikud aktiivsusindeksid ning välja võiks veel tuua USA ADP tööturu veebruari küsitluse tulemuse, mis võib anda võimalikke vihjeid reedeseks tööturu raportiks.

    10.15 Hispaania teenindussektori PMI (veebruar)
    10.45 Itaalia teenindussektori PMI (veebruar)
    10.50 Prantsusmaa teenindussektori PMI (veebruari lõplik)
    10.55 Saksamaa teenindussektori PMI (veebruari lõplik)
    11.00 Euroala teenindussektori PMI (veebruari lõplik)
    11.30 Suurbritannia teenindussektori PMI (veebruari lõplik)
    14.00 Brasiilia neljanda kvartali SKP
    15.15 USA ADP tööturu küsitlus (veebruar)
    17.00 USA teenindussektori ISM (veebruar)
    21.00 USA FEDi Beige Book
  • Hispaania teenindussektor näitas veebruaris madalal tasemel veidi taastumise märke

    Markit Services PMI (FEB) Actual: 43.1; Expected: 43 and Previous: 41.7

    Markit: “Nonetheless, optimism is growing that the environment will be much more positive and conducive to higher activity in a year’s time, with firms anticipating a strong uplift in sales and revenues, albeit this is conditioned on the successful rollout of COVID-19 vaccines."
  • Saksamaal aeglustus uute autode registreerimiste langus veebruaris veidi pärast 31% kukkumist jaanuaris

    GERMAN NEW PASSENGER CAR REGISTRATIONS DOWN 19% TO AROUND 194,000 VEHICLES IN FEBRUARY

  • Euroala teenindussektori veebruari PMI korrigeeriti 44,7 punkti pealt 45,7 punktile (jaanuaris 45,4).
    Koos töötleva tööstusega oli kogu erasektori PMI veebruaris 48,8 vs 47,8 jaanuaris.

    Markit: “While many hospitality-based companies in the service sector continue to struggle due to COVID-19 related restrictions, manufacturing is faring well and alleviating the overall economic impact of lockdown measures. Even some hard-hit parts of the service economy are showing greater resilience than last year, suggesting some adaptation to the constraints of social distancing.
    “However, it’s becoming clear that many virusfighting measures will need to be in place for some time to come, in part due to the slow vaccine roll-out. This could extend the drag on the economy from the pandemic into the second half of the year and subdue the pace of recovery.
    “A key question will be the extent to which these containment measures will limit the supply of goods and services at a time of recovering demand, as this will in turn determine pricing power in coming months and affect how long the current bout of sharply rising prices will persist.”

  • Erko, Tundub,et graafikul tootlus dividendidega peaks olema juba märtsi andmed.
  • "Raits"
    Erko, Tundub,et graafikul tootlus dividendidega peaks olema juba märtsi andmed.

    Tõepoolest. Tänud, parandasin ära.
  • USA nakatumisnäitajate paranemine on lennukid/laevad viimastel nädalatel kõrgemale viinud. Eile oli küll päeva teada juba, aga Bideni kõne oli siiski peale turge. MRK/JNJ koostöö vaktsiinide tootmise koostööks, ehk lennukid/laevad next leg up?
  • "ymeramees"
    USA nakatumisnäitajate paranemine on lennukid/laevad viimastel nädalatel kõrgemale viinud. Eile oli küll päeva teada juba, aga Bideni kõne oli siiski peale turge. MRK/JNJ koostöö vaktsiinide tootmise koostööks, ehk lennukid/laevad next leg up?

    RCL on juba 2019 jan. põhjade juures, koroonat nagu poleks olnudki. Äkki on tuleviku avanemine juba hinnas, aga eks näeme.
  • Mul oli see küsimärgiga, ei kavatse lampi sisse minna. Parem natuke hiljem ja kindla peale või mitte üldse. Käivet nendes erilist ei ole, küll aga plussi, seda viimast on ilma käibeta kraamist kerge välja võtta.
  • "ymeramees"
    Mul oli see küsimärgiga, ei kavatse lampi sisse minna. Parem natuke hiljem ja kindla peale või mitte üldse. Käivet nendes erilist ei ole, küll aga plussi, seda viimast on ilma käibeta kraamist kerge välja võtta.

    aa, ei mu postituse mõte ei olnud, selles, et kritiseerida. Mitu päeva juba kripeldanud, et kriisi ja kahjumeid poleks nagu olnud ja eu lill. Aga ju see on uus reaalsus.
  • USA erasektoris loodi ADP küsitluse kohaselt veebruaris oodatust vähem töökohti

    ADP Employment Change (Feb) 117K vs 205K Expected; prior 174K, rev to 195K.
  • "ymeramees"
    USA nakatumisnäitajate paranemine on lennukid/laevad viimastel nädalatel kõrgemale viinud. Eile oli küll päeva teada juba, aga Bideni kõne oli siiski peale turge. MRK/JNJ koostöö vaktsiinide tootmise koostööks, ehk lennukid/laevad next leg up?



    Pool tundi üles openist, vaatamata sellele, et turg vajus ja siis otsustati, et turg ikka loeb ja uuesti alla. Plirts-plärts, märts. Turg haiseb, aga ei oska aru saada oma rumaluses, millal ja kas kukutakse.
  • 20 märt oli eelmine aasta selline oluline koht, äkki seda kuidagi tähistatakse?
  • CCL on üldse üks isevärki loom mis juba mõnda aega on SPY vastu või üldse mitte liikunud. Ja kui hoog sees siis liigub hästi. Laenud, lisa aktsiad jms.pole kruiisikatele viimasel ajal mingit neg mõju avaldanud vaid vastupidi, vbl tõesti loetakse et kui raha leiavad hea kraam. Kuulu järgi Usas pidi ka huvi puhkuste vastu kõrge olema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon