Börsipäev 5. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ühendriikide aktsiaturgudel tõmmati eile hinge, millele aitas päeva keskel kaasa rahandusministri Janet Yelleni kommentaar,et FED peab hakkama majanduse ülekuumenemise vältimiseks intressimäära tõstma. Pärast turgude sulgumist täpsustas Yellen teises intervjuus antud remarki, et see on siiski miski, mida ta ei prognoosi ega ka soovita. S&P 500 lõpetas sessiooni 0,7% langusega, Nasdaq tuli 1,9% võrra allapoole. Euroopas jäi Stoxx 600 tulemuseks –1,4%.

    Aasias jäid Jaapani, Hiina ja Lõuna-Korea börsid püha tõttu suletuks, mujal valitses öösel pigem positiivne meeleolu ja ka Ühendriikides näitasid aktsiaindeksite futuurid taastumise märke (S&P 500 futuur liikus kirjutamise hetkel 0,3% plussis).

    Täna avaldatakse Euroopas ja Ühendriikides teenindussektori aprilli aktiivsusindeksid, mille esialgsed näitajad on kohati juba teada. Samuti jälgitakse USAs huviga ADP aprillikuu tööturu küsitlust, et saada vihjeid reedeseks ametlikuks tööturu raportiks.

    10.00 Hispaania töötute arv (aprill)
    10.15 Hispaania teenindussektori PMI (aprill)
    10.45 Itaalia teenindussektori PMI (aprill)
    11.00 Euroala teenindussektori PMI (aprilli lõplik)
    12.00 Euroala tootjahinnaindeks (märts)
    15.30 USA ADP tööturu küsitlus (aprill)
    17.00 USA teenindussektori ISM (aprill)
  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 4760 tehingut ning käive oli 3,676 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,642 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 2,035 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2903 ja 1857.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Tallink Grupp TAL1T vedas tänavu aprillis 84 347 reisijat, mida on 162,1 protsenti ehk enam kui 2,6 korda rohkem võrreldes eelmise aasta sama kuuga. Veetud kaubaveo ühikute maht suurenes 6,3 protsendi võrra 29 493 ühikuni ning veetud reisijate sõidukite maht suurenes enam kui 7,4 korda ehk 642 protsendi võrra 26 823 ühikuni.

    Sel nädalal:
    05.05-07.05 Klaipedos nafta KNF1L aprilli müügitulemused
    06.05 Merko Ehitus MRK1T vahearuanne, 3 kuud
    06.05 Nordecon NCN1T vahearuanne, 3 kuud
    06.05 Baltic Horizon Fund BHF vahearuanne, 3 kuud
  • Hispaania teenindussektori aktiivsus ületas aprillis ootusi ning näitas esimest korda alates eelmise aasta juulist taas kasvu. Tööhõive suurenes esimest korda rohkem kui aasta jooksul, ettevõtete väljavaate hinnang on kõrgeim viimase 17a jooksul

    Spain April 2021 54.6 vs 50 exp, prior 48.1.
    Composite 55.2 vs prior 50.1
  • Itaalias seevastu süvendasid pandeemiapiirangud teenindussektori aktiivsuse langust aprillis.

    Italian Markit Services PMI Apr: 47.3 (est 50.0; prev 48.6)
    Italian Markit Composite PMI Apr: 51.2 (est 53.0; prev 51.9)


    The downturn in the Italian service sector continued into Q2, with the headline Business Activity Index falling to a three-month low and signalling a quicker rate of contraction. Demand conditions remained relatively muted as virusrelated restrictions persisted. Meanwhile, the sombre demand environment was not confined to the Italian market, as marked reductions in exports were also recorded.
  • Euroala teenindussektori PMI korrigeeriti 0,2 punkti kõrgemaks, märkides taas aktiivsuse kasvu esimest korda alates mullu augustist. Teenindussektoris püsib inflatsioon praegu tagasihoidlikuna ja see moodustab ka suure osa üldisest alusinflatsioonist.

    Eurozone Markit Services PMI Apr F: 50.5 (flash 50.3; March 49.6)
    Eurozone Markit Composite PMI Apr F: 53.8 (flash 53.7; March 53.2)


    “While the revival in the economy is bringing a rise in inflationary pressures, these so far seem largely confined to the manufacturing sector, with service sector costs – which form a major component of the core inflation measures tracked by the ECB – remaining only modest.”
  • ADP oodatust veidi tagasihoidlikum aga arvestades seda, kui suured käärid ametliku raportiga on olnud, siis ei saaks seda kuigi märkimisväärseks lugeda.

    US ADP Employment Change Apr: 742K (est 850K; prevR 565K; prev 517K)
  • Täna jälle üks asisem asi.

    Jefferies analyst Brian Tanquilut upgraded Community Health (CYH) to Buy from Hold with a price target of $18, up from $11.
    Fundamentals have improved and "a new track record of EBITDA upside is emerging
    He also sees Community Health's credit risk having diminished with its recent debt refinancings.


    See aktsia pole nagu päriselt parketikõlbulik aastaid olnud, kuna leverage ja debt on olnud ülekaalukalt peateema. See dimished kõlab mulle küll nagu võlusõna.


    Target kuskile $14 ja $15 vahele.
  • Kel huvi, siis Kristo Aab annab parasjagu otseülekandes ülevaadet majandusest ning portfellihaldurid Mikk Taras ning Kaius Kiivramees räägivad turgudest. Link

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon