Börsipäev 12. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 5167 tehingut ning käive oli 4,712 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,013 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 3,442 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2253 ja 2553.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    LHV Groupi LHV1T konsolideeritud puhaskasum ulatus tänavu aprillis 4,2 miljoni euroni, möödunud aasta samal kuul teenis kontsern aga 1,6 miljonit eurot kahjumit. Lõppenud kuu tulemusest teenis LHV Pank 4,3 miljonit puhaskasumit, sealhulgas 500 000 Ühendkuningriigi filiaaliga seotud klientide teenindamisest. LHV Varahalduse puhaskasum oli aprillis 200 000 eurot. Panga klientide arv kasvas aprillis 4300 võrra. Klientide aktiivsus oli panga hinnangul hea ning eriti suurt aktiivsust oli märgata kodulaenude taotlemisel. LHV laenuportfell kasvas kuuga 16,5 miljoni euro võrra, millest pool tulenes eluasemelaenudest. Hoiuseplatvormide hoiuste vähenemisest tulenevalt vähenes hoiuste maht kokku 33 miljoni euro võrra, samal ajal kui nii finantsvahendajate kui ka eraklientide hoiused kasvasid.

    Eften Real Estate Fund III EFT1T aktsia puhasväärtus (NAV) oli aprilli lõpu seisuga 16,83 eurot, vähenedes dividendide väljakuulutamise tõttu kuuga 3 protsenti. Raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata (EPRA NAV) oli aprilli lõpu seisuga 17,96 eurot, kuu varem 18,48 eurot. Ilma dividende välja kuulutamata oleks fondi NAV ja EPRA NAV aprillis kasvanud 1 protsendi võrra

    Täna:
    Coop Pank CPA1T aprilli tulemused

    Sel nädalal:
    13.05 Baltic Horizon Fund BHF dividendi ex-kuupäev
    13.05 Klaipedos nafta KNF1L dividendi ex-kuupäev
    14.05 Pro Kapital Grupp PKG1T auditeeritud majandusaasta aruanne
    14.05 HansaMatrix HMX1R vahearuanne, 3 kuud
    14.05 Novaturas NTU1L aprilli tulemused
  • Ühendriikide aktsiaturgudel jätkati tänase inflatsioonistatistika ootuses riskide vähendamist, mis jättis S&P 500 indeksi 0,9% miinuspoolele, kuid tehnoloogiasektoril õnnestus eelneva sügavama languse tõttu tagasihoidlikuma kaotusega pääseda (Nasdaq alanes 0,1%). Euroopas nõrgenes Stoxx 600 indeks ligi kahe protsendi võrra.

    USA JOLTS tööturu küsitluse kohaselt oli märtsis majanduses 8,1 miljonit täitmata töökohta, mis ületas konsensuse 7,5 miljoni suurust ootust. Tegemist on rekordkõrge tasemega ning viitab sellele, et nõudlus tööjõu järele on märksa suurem kui sellele viitas aprillikuu tööturu raport.

    Sama võib järeldada ka Ühendriikide väikefirmade kindlustunde küsitluses esile tõstetud suurimast probleemist, milleks on kvalifitseeritud tööjõu leidmine. Vastav indeks kerkis aprillis kahe punkti võrra rekordkõrgele 44 punktile, tingides tööandjate poolt inimeste meelitamiseks kõrgema kompensatsiooni, boonuste ja muude hüvede pakkumist.

    USA väikefirmade täitmata töökohtade indeks


    Aasia aktsiaturud jäid öösel surve alla, alanedes Jaapanis 2%, Hongkongis 0,4% ja Lõuna-Koreas 2,1%. Hiinas kauples Shanghai Composite marginaalse muutusega.

    Tänastest majandusuudistest on suurima fookuse all Ühendriikide aprilli inflatsioon, mis kas aitab kummutada või kinnitada turuosaliste hinnatõusu hirmu.

    09.00 Suurbritannia esimese kvartali SKP
    09.00 Suurbritannia tööstustoodang (märts)
    12.00 Euroala tööstustoodang (märts)
    15.30 USA inflatsioon (aprill)
    21.00 USA valitsuse eelarve (aprill)
  • Suurbritannia töötleva tööstuse toodang kasvas märtsis 2,1% võrreldes veebruariga, ületades 1,0% ootust. Mullusega võrreldes oli kasv 4,8% vs. oodatud 3,7%.
  • *US Apr Consumer Prices +0.8%; Consensus +0.2%
  • Aastases võrdluses siis USA alusinflatsioon kiirenes 1,6% pealt 3,0%le, ületades 2,3% ootust

    Core 3.0% vs 2.3% exp y/y. Pr 1.6%.
  • Aktsiad kukkusid makro peale.... või mitte? Mõned eilsed kesised tulemused, mis miinusest üles osteti.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon