Investor Urmas börsile - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Investor Urmas börsile

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse



  • Investor Urmas on kinnisvarabüroo Uus Maa poolt välja mõeldud fiktiivne tegelane, kes tegeleb kinnisvarasse investeerimisega. Eelmise aasta Mais avaldatud projekti tutvustuses kirjutatakse Urmasest järgmiselt: "Ta on olnud tubli müügimees ning suurema osa oma professionaalsest elust töötanud reklaami alal. Urmas on õnnelikus abielus ning peres kasvab kaks alaealist last. Töö on end ära tasunud ja nende perel on kena paarismajaboks Tallinnas Kakumäel. Selle laen on 15 aasta jooksul pea nulli tasutud ning Urmas mõtleb, kuidas edasi?"

    Täiendavat tausta:
    Algkapital
    Õppides maakleriks, hoiab Urmas silmad lahti ka kõigi investeerimisvõimaluste osas ning peagi mõistab ta, et selle valdkonna investeeringud nõuavad algkapitali. Urmas peab kodus nõu ning koos otsustatakse võtta risk, pannakse müüki pere paarismajaboks ja hakatakse otsima Haabersti piirkonnas suuremat üürikorterit.

    Müügitehing sattus täpselt koroonakriisi algusse, mis tähendab, et oma senise kodu eest saadi soovitud hind ning üürikorter leiti juba tavapärasest soodsama hinnaga.

    Urmase paarismajaboksi eest maksti 217 000€, lisaks oli tal enda sääste 40 000€. Ta otsustab kõik 260 000€ kinnisvaraturule investeerida, soovides vähemalt 20% aastatootlust, kuid minimaalselt läheb püüdma 8%.

    Strateegia
    Portfelli plaanib Urmas jagada pooleks üüritootluse ja agressiivsema, spekulatiivse või remontivajava kinnisvara parendamise vahel (flippamine, väikearendus). Ta on selleks loonud firma, mille nimeks saabki AS Investor Urmas.

    Kas investeerida kinnisvarasse eraisikuna või läbi firma?
    Eestis kehtib firmadele tulumaksusoodustus, mis annab võimaluse kasumi maksuvabaks reinvesteerimiseks. Ühtlasi registreerib Urmas oma firma ka käibemaksukohuslaseks, mis annab võimaluse üüritootlust pakkuva uue kinnisvara osta käibemaksu pöördmaksustamissätteid kasutades ilma käibemaksu ostuhinnale lisamata.

    Nüüd on kõik valmis ja Urmas asub objekte otsima. Silmapiiril neid juba on ning esimesest tehingust annab ta teada juba õige pea.


    Uus Maa ja Äripäeva ühises raadiosaates rääkisid Uus Maa ärikinnisvara juhatuse liige Eduard Sorokin ning Uus Maa analüütik Risto Vähi järgmiste aastate plaanidest: Praegu on Investor Urmas kaasanud raha ainult Uus Maaga seotud isikutelt, hetkel on investoreid 60. Järgmiste aastate plaanides on tekitada väike track record ja seejärel laiendada investeerimisvõimalust juba laiemale avalikkusele, kaasates raha ka ülejäänud soovijatelt.
  • Kas see on mingi nali, või podiseb buumipuder tõesti igas katlas :)
  • Eelmine Investor Urmas investeeris 2007 Ida-Virumaa korteritesse, et buumi lõpust veel viimast saada. Midagi väga head sellest minu teada ei tulnud...
  • Pole vaja fiktiivset Urmast kui reaalne täiesti olemas. Investeeris hoiu-laenu ühistu (ERIAL) hoiusesse 100K€ ja nüüd loodab varsti korralikku intressi saada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon