Börsipäev 15. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 3633 tehingut ning käive oli 2,123 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 778 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 1,303 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2162 ja 1379.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Novaturas NTU1L mai müügitulemused

    Sel nädalal:
    17.06 Tallinna Vesi TVEAT dividendi ex-kuupäev
  • USA riigivõlakirjade tulusused liikusid eile FEDi istungi ootuses kõrgemale, kuna loodetakse kuulda uudiseid võlakirjade ostuprogrammi ning intressimäära tuleviku trajektoori kohta. Sellest ei kujunenud siiski takistus aktsiaturu jaoks, mis jätkas ülespoole rühkimist: S&P 500 indeks lõpetas 0,2%ga uuel rekordil (4255,15 punkti) ja Nasdaq parandas taset 0,7%. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,2%ga seitsmendat sessiooni järjest uuel rekordkõrgel tasemel (458,3 punkti).

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel erisuunas: Nikkei tõusis 1,0%, Kospi kerkis 0,2% ja S&P/ASX200 lisas väärtust 1,0%. Negatiivsem oli meeleolu Hiinas ja Hongkongis, kus peamised aktsiaindeksid alanesid vastavalt 0,8% ja 0,9%.

    Majandusuudistest avaldatakse täna Ühendriikide maikuu jaemüük ja huvi võiks pakkuda ka juunikuu esimene regionaalne töötleva tööstuse küsitlus (New York).

    09.00 Suurbritannia töötute arvu muutus (mai)
    15.30 USA jaemüük (mai)
    15.30 USA NY FEDi töötleva tööstuse küsitlus (juuni)
    15.30 USA tootjahinnaindeks (mai)
    16.15 USA tööstustoodang (mai)
    17.00 USA majade ehitajate kindlustunne (juuni)
  • Suurbritannia töötu abiraha taotluste arv kahanes mais 92,6 tuhande võrra (aprilli langus korrigeeriti 15,1 tuhandelt 55,8 tuhandele), mis viis kolme kuu keskmise töötuse määra aprillis ootuspäraselt -0,1pp võrra 4,7%le.
  • SIOX - BTIG analyst Yun Zhong initiated coverage of Sio Gene Therapies with a Buy rating and $8 price target.

    Suhteliselt väike, praktiliselt katmata bio. Väga kaootiliselt käitub eelturul. Mingi aeg tuleb ostuhuviga käive, siis unustatakse. Selline 20% plussi oleks ok.
  • "ymeramees"
    SIOX - BTIG analyst Yun Zhong initiated coverage of Sio Gene Therapies with a Buy rating and $8 price target.

    Suhteliselt väike, praktiliselt katmata bio. Väga kaootiliselt käitub eelturul. Mingi aeg tuleb ostuhuviga käive, siis unustatakse. Selline 20% plussi oleks ok.


    Eilne algo laks ja kolmekordne päeva tavakäive aftekal (1,7M) on praegu segav faktor või ongi tegu halva aktsiaga. Igatahes hetkel pole paljutõotav. Käitub nii, et ei taha juurde ka võtta.
  • Ühendriikide jaemüük kahanes mais ilma autode ja kütuseta 0,8% võrreldes aprilliga, mis oli nõrgem 0,0% ootusest aga aprilli 0,8% langus korrigeeriti 0,1% kasvuks.
  • New Yorki töötleva tööstuse aktiivsusindeks alanes juunis 24,3 punktilt 17,4 punktile (oodati 22,7 punkti)
  • USA tootjahinnaindeks kiirenes ilma toidu ja energiata mais 0,7pp 4,8%ni, ühtides konsensuse ootusega

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon