Börsipäev 5. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 7242 tehingut ning käive oli 4,895 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 3,447 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,438 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 5798 ning 1394.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Merko Ehitus MRK1T vahearuanne, 6 kuud
    Nordecon NCN1T vahearuanne, 6 kuud
    Baltic Horizon Fund BHF vahearuanne, 6 kuud

    Sel nädalal:
    05.08-06.08 Klaipėdos nafta KNF1L juuli müügitulemused
  • Dollar tugevnes eile peamiste valuutade suhtes ning USA riigivõlakirjade tulusused tõusid, mille ajendiks näis olevat FEDi asepresidendi Richard Clarida kommentaar, et FED on majandusliku stiimuli vähendamise kursil, alustades võlakirjade ostude vähendamise teatega aasta teises pooles ja intressimäära tõstmisega 2023. aastal. S&P 500 indeks sulgus poole protsendi jagu madalamal, Euroopas lõpetas Stoxx 600 aga 0,6% võiduga.

    Ühendriikides loodi juulis ADP küsitluse kohaselt 330 tuhat töökohta, mis oli pea poole vähem analüütikute ootusest. Enim töökohti tekkis majutuse ja vaba aja sektoris (140 tuhat), millele järgnes hariduse ja tervise valdkond (64 tuhat) ning äriteenused (54 tuhat). Kuigi reedese numbri osas teeb see veidi ettevaatlikuks (konsensus ootab 870 tuhat uut töökohta), siis keskmiselt on tänavu ADP küsitluse tulemus erinenud valitsuse raporti omast 303 tuhat ja pandeemia algusest 881 tuhat.

    USA teenindussektori aktiivsus tõusis juulis nelja punkti võrra 64,1 punktile, ületades konsensuse 60,5punktist prognoosi. See märkis andmeseeria uut rekordit alates 1997. aastast. Tõusu toetasid ka olulisemad komponendid: tööhõive paranes 4,5 punkti ja uute tellimuste indeks kerkis 1,6 punkti.

    Aasia aktsiabörsid liikusid valdavalt kõrgemale: Nikkei kerkis 0,5%, S&P/ASX200 tõusis 0,2%, Shanghai Composite lisas väärtust 0,1%, Kospi püsis paigal ja Hang Seng alanes 0,2%.

    Majandusuudistest avaldatakse täna Saksamaa tehaste juuni tellimused, Prantsusmaa juuni tööstustoodang ning USA läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused. Samuti teatab Inglise keskpank oma intressimäära otsuse.

    09.00 Saksamaa tehaste tellimused (juuni)
    14.0 Prantsusmaa tööstustoodang (juuni)
    14.00 Inglise keskpanga intressimäära otsus
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • HOOD Files to sell up to ~97.8M shares of Class A common stock.

    Väga kiire algus rahaturgudele minekuks.
  • Seize the moment; kui su aktsia on nädalaga kahekordistunud, siis korja börsilt see maas vedelev raha ära. Ma ei saa aru, mis see Coop Pank mökutab.
  • "ymeramees"
    HOOD Files to sell up to ~97.8M shares of Class A common stock.

    Väga kiire algus rahaturgudele minekuks.


    IPO käigus vällja lastud 55M aktsiale igatahes korralik lisa. On neil ka mingi müügikeeld? Kui jah, siis lõhub õhukese floadi tasakaalu üpris korralikult, discounti peaks ka omajagu olema.
  • "Lenzer"
    Seize the moment; kui su aktsia on nädalaga kahekordistunud, siis korja börsilt see maas vedelev raha ära. Ma ei saa aru, mis see Coop Pank mökutab.


    Firma ise ei tõsta, varajane lockup. Väga varajane, ütleks isegi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon