IuteCredit võlakirjad
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Alates tänasest saab märkida IuteCredit Finance S.à r.l. tagatud eelisvõlakirju.
Pakkumise teade
Prospekt
IuteCredit pakub avalikult kuni 500 000 tagatud eelisvõlakirja nimiväärtusega 100 eurot, lunastamistähtajaga 6. oktoober 2026 ja intressimääraga 9,5% kuni 11,5% aastas. Intresse tasutakse iga poole aasta tagant. IuteCreditil on õigus Pakkumine tühistada. Tagatud eelisvõlakirju pakutakse hinnaga 100 eurot ühe võlakirja kohta. Tagatud eelisvõlakirjad on registreeritud Clearstream Banking S.A. CSD-s, Luksemburgis ISIN-koodiga XS2378483494. Võlakirjad plaanitakse noteerida nii Frankfurdi börsi kui ka Nasdaq Tallinna börsi reguleeritud turgudel.
Märkimisperiood algas 6. septembril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 24. septembril 2021 kell 14.30.
LHV kliendid saavad võlakirja märkida kliendikontorites ja internetipangas Raha kasvatamise menüüs Väärtpaberite märkimine alajaotuses. -
Seda ohtu ei ole, et ostad kurjategija võlakirju?
https://www.aripaev.ee/article/2012/10/17/sild-on-kurjategija -
24. septembril lõppeb ikka märkimisperiood? 27 septembril märkimise tulemused avalikustatakse.
-
"tanel"
24. septembril lõppeb ikka märkimisperiood? 27 septembril märkimise tulemused avalikustatakse.
Tegin muudatuse, tänan viitamast. -
Logo on neil kuidagi eriti maitsetult väljakukkunud. Meenutab kangesti ühte bioloogilist järelprodukti. Ise märkida ei kavatse. Kuigi täna oli plakatitele lisandunud üks tuntud vanema generatsiooni näitleja, mis natuke nagu ahvatles.
-
“Mina ei tea, millega lõpeb Tallinna börsil tänane päev või käimasolev kuu, küll aga tean, et aktsia ja võlakirja erinevus seisneb selles, et viimase puhul ostab investor endale väga kindla tootluse, kindla tuleviku ja ettevõte garanteerib selle,” märkis Sild.
https://rikas.geenius.ee/eksklusiiv/intervjuu-kes-tahavad-raha-teenida-palun-ootame-teid-pardale/
Vaadates Tallinna börsil toimuvat, siis enam õigemat hetke ei saa tabada. Iseasi, kas värsked pensioniinvestorid oskavad sellest aru saada, et kumb parem on - kas suht rasvane varblane peos või aastaga 4x kõrgemale lennanud tuvid katusel.
Kui mitte kohalikud investorid, siis välisinvestorid saavad sellest aru küll ja märgivad emissiooni täis ka. -
"velvo"
Kas keegi jagaks linki veebiseminarile.
Leidsin, aga juba hiljaks jäänud registreerimisega.
Ehk kuuleb järgi. -
Ma saan aru, et märkimine toimub lehel https://bonds.iute.ee/. Saab ka LHV pangas, aga siis tuleb lisaks maksta 3 eurot märkimistasu. Kas nii ongi või?
-
LHV-s saab teema alguses toodud viisil võlakirju märkida ja märkimise eest on teenustasu 3 EUR. Teistes pankades märkimise võimalikkuse kohta ei oska kommenteerida.
-
"velvo"
"velvo"
Kas keegi jagaks linki veebiseminarile.
Leidsin, aga juba hiljaks jäänud registreerimisega.
Ehk kuuleb järgi.
Saabki järelvaadata https://youtu.be/Ao-9naT7X9U -
"2811"
Ma saan aru, et märkimine toimub lehel https://bonds.iute.ee/. Saab ka LHV pangas, aga siis tuleb lisaks maksta 3 eurot märkimistasu. Kas nii ongi või?
õige, seal saab tasuta -
Kui märkida võlakirju Iute koduka kaudu LHV investeerimiskontol olevate vahendite eest, siis kuidas süsteem seda hiljem netipangas investeerimiskonto aruannet genereerides käsitleb? Loeb vaikimisi väljamakseks?
-
"partkoer"
Kui märkida võlakirju Iute koduka kaudu LHV investeerimiskontol olevate vahendite eest, siis kuidas süsteem seda hiljem netipangas investeerimiskonto aruannet genereerides käsitleb? Loeb vaikimisi väljamakseks?
See on tõesti väljamakse. Aga kuna instrument vastab finantsvara nõuetele võib selle kande tuludeklaratsioonist kustutada. -
"Vanaema"
Toomas investeerib, mina mitte. https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2021/09/14/margitud-iutecredit-meelitas-intressi-ja-garantiiga?utm_campaign=itoomas%2Buudiskiri%2B1409&utm_medium=email&utm_source=sendsmaily
Miks? -
"TNT"
"Vanaema"
Toomas investeerib, mina mitte. https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2021/09/14/margitud-iutecredit-meelitas-intressi-ja-garantiiga?utm_campaign=itoomas%2Buudiskiri%2B1409&utm_medium=email&utm_source=sendsmaily
Miks?
Niipalju kui ma aru olen saanud, siis ta ei investeerigi, käib lihtsalt siin foorumites lämisemas. -
Redgate on seekord nii-nii keeruliselt prospekti kokku lapanud. Loe ja null infot selle kohta mis on tegelikult tähtis. Täiesti kunst omaette.
1. Mis tähendab: tulususega 9,50-11,50%? Kahjuks ei suutnud välja lugeda prospektist.
2. Kas emiteeritavad võlakirjad noteeritakse ka börsil ja nad muutuvad kaubeldavaks? -
"TNT"
Redgate on seekord nii-nii keeruliselt prospekti kokku lapanud. Loe ja null infot selle kohta mis on tegelikult tähtis. Täiesti kunst omaette.
1. Mis tähendab: tulususega 9,50-11,50%? Kahjuks ei suutnud välja lugeda prospektist.
2. Kas emiteeritavad võlakirjad noteeritakse ka börsil ja nad muutuvad kaubeldavaks?
Kuulasin poole kõrvaga Silla esitluse ära ja minu mäletamist mööda vastas ta neile mõlemale küsimusele seal. -
Eesti keeles kõlab hästi "tagatud eelisvõlakirju".
Lugesin ka prospekti. Ilmselt ma ei ole sihtgrupp, kuna ka minule ei jõudnud kohale, mis on tagatiseks ja kust tuleb raha tagasi.
Aga üsna tihti on nii, et head asjad jäävad arusaamatuks ja kaasa ei läe, võimalik et see on täpselt see olukord. -
Jus nimelt, tagatud, tagamata teema ka sinna otsa. 50 + lehekülge mingit udu . Ja sellest mis on tähtis mitte sõnagi?
Mingi moodsa aja trend või?
Btw, Ärge valesti aru saage, mulle Iute meeldib. Lihtsalt, esimesel leheküljel võiks inimeste jaoks olla:
Intress?
Kaubeldavus??
Tagatud, tagamata???
Muu plära ei oma tähtsust. (Hetkel loen noorte advokaatide kokku kirjutatud 50 leheküljelist osade ostu-müügi lepingut ja tänan jumalat et see ei ole seekord inglise keeles!). -
Veebinaaris öeldi, et võlakirjade müügist saadud raha (kuni 50M ~9,5-11% intressiga) eest makstakse tagasi Mintose võlgasid ning kasutatakse ettevõtte kasvatamiseks. Ei öeldud kordagi kuidas see jaguneb proportsionaalselt kasvu ja võlgade vahel.
Igatahes Minotsele on nad sees 45,8milli sisuliselt sama ~10,5% intressiga. Pole prospekti veel jõudnud süveneda, aga esimese hooga tundus see vähe kahtlane. -
Mintosest saab raha peale stabiilselt ja väikeste sutsakatega. Seega seal täna portfell tagasi osta ja võlakirjaks konverteerida annab tulevikku võimenduse: kui äril läheb ühtäkki hästi ja kiiresti kapitali vaja, siis listitakse järgmine ports laene Mintosesse.
-
"hnr707"
Veebinaaris öeldi, et võlakirjade müügist saadud raha (kuni 50M ~9,5-11% intressiga) eest makstakse tagasi Mintose võlgasid ning kasutatakse ettevõtte kasvatamiseks. Ei öeldud kordagi kuidas see jaguneb proportsionaalselt kasvu ja võlgade vahel.
Igatahes Minotsele on nad sees 45,8milli sisuliselt sama ~10,5% intressiga. Pole prospekti veel jõudnud süveneda, aga esimese hooga tundus see vähe kahtlane.
Veebiseminaril ütlesid, et võla hind Mintoses on vahemikus 9,5-13,5%. Ja andsid mõista, et ilmselt on tulevaste võlakirjade intress 9,5%, millega on kasulik varasemat võlga üle rullida. -
Aga minul on näiteks Mintoses veel üleval laene, mis on ka 13% intressiga ja mõned isegi 14.5%...
Tõsi, need on soetatud üksjagu aega tagasi ja ega neid palju enam pole. Ma eeldan, et Iute lihtsalt plaanib Mintosega üldse lõpparve teha. -
USAs on junk bond'ide keskmine intress hetkel alla 4%:
https://www.cnbc.com/2021/07/14/the-junk-bond-market-is-on-fire-this-year-as-yields-hit-a-record-low.html
Mis siin see keskmine 10.5% nüüd indikeerib? Julge raha, ma ütlen, julge raha. -
TNT
Mina sain Redgate-st prospekt kus oli ainult 2 lehte.
Kõik oli arusaadav (miks, kuidas ja jpt) -
"Mardike"
"TNT"
2. Kas emiteeritavad võlakirjad noteeritakse ka börsil ja nad muutuvad kaubeldavaks?
Kuulasin poole kõrvaga Silla esitluse ära ja minu mäletamist mööda vastas ta neile mõlemale küsimusele seal.
Ehk jagad seda infot ka siin kui tead vastuseid nendele küsimustele? Tänud. -
9.5% to 11.5%
Interest is payable semi-annually in arrears on 6 April
and 6 October of each year, commencing on 6 April
2022.
The nominal interest rate of the Bonds is expected to
be determined and communicated to the investors on
or about 27 September 2021. The interest rate will be
based on the subscription orders received by
institutional investors during the offering. -
Kui märkida võlakirju Iute kodulehe kaudu, siis kuidas näeb välja võlakirjade ülekandmise protsess minu väärtpaberikontole LHV-s? Kas pean netipangas tegema "makseta väärtpaberikande" nende vastuvõtmiseks?
-
"indrek1989"
"Mardike"
"TNT"
Kuulasin poole kõrvaga Silla esitluse ära ja minu mäletamist mööda vastas ta neile mõlemale küsimusele seal.
Ehk jagad seda infot ka siin kui tead vastuseid nendele küsimustele? Tänud.
Kuulasin Silla ettekannet taustaks ja jäi meelde järgnev:
V. Protsent tuleb suuremate rahapakkujate (investorid Luxist ja Saksamaalt) soovist
Vist jah:) Kellel on 1:15 vaba aega, siis eelpool oli youtube link ettekandele olemas - kuulake ja kontrollige ise -
Miks suured rahapakkujad (institutsionaalsed investorid) peaksid soovima madalamat intressimäära?
-
Täiesti ausalt ja ilma igasuguse halvakspanuta aga kui sellised küsimused tekivad, siis see ei ole sinule mõeldud instrument. Varem või hiljem lendab neist mõni õhku ja kahju kannatavad just need inimesed, kes ei ole päris kursis, et kuhu nad investeerisid.
Suuremad investorid ei soovi madalamat intressimäära vaid Iute eeldab, et omavahel konkureerides nad ajavad intressimäära alla (ehk piisavas mahus investoreid on valmis võtma pigem 9,5% pealt kui ilma jääma). -
"CharlieF"
"TNT"
"Vanaema"
Miks?
Niipalju kui ma aru olen saanud, siis ta ei investeerigi, käib lihtsalt siin foorumites lämisemas.
Vabandust, suuresti teemaväline ja veidi aegunud. Ei jälgi foorumit viimasel ajal väga tihedalt, aga ei taha siiski vastamata jätta ühele kirjaoskamatule ülbitsejale.
1. Eesti keeles sõna "lämisema" ei ole.
2. Minu postituse mõte oli informeerida Toomase seisukohtadest, et võib-olla on mõnele huvilisele tema argumendid huvipakkuvad. Minu enda arvamus oli seejuures väheoliline.
3. Mis minu investeerimist puudutab, siis olen üle elanud Tallinna Börsi krahhi 1997. a, dot.com mulli lõhkemise USAs sajandivahetusel, 2008.a Teise Maailmasõja järgse suurima finantskriisi maailmas. Teinud suuri vigu, saanud kõvasti peksa, aga jätkuvalt turul. Eks paremaid aegu ole ka olnud. Käin küll tööl, aga julgeks väita, et saaks ka selleta, finantsõltumatus mind rahuldava elustiili juures on saavutatud. -
Vanaema.
Siinkohal vabandan. Ilmselt on mul jäänud vale mulje, kuid mulle tundus, et enamus postitusi on investeerimisse mittepuutuvad ja pigem poliitikahuvi peegeldavad.
Kirjakunsti püüan ka tulevikus selgeks saada.
Veelkord, palun vabandust ja seda täiesti siiralt. Proovin tulevikus viisakamalt käituda, vahepeal on läinud lappama küll. -
"partkoer"
Kui märkida võlakirju Iute kodulehe kaudu, siis kuidas näeb välja võlakirjade ülekandmise protsess minu väärtpaberikontole LHV-s? Kas pean netipangas tegema "makseta väärtpaberikande" nende vastuvõtmiseks?
Vastab tõele -- pärast allokatsiooni selgumist / märkimiskoguse kinnitamist tuleb sisestada "makseta" (FOP) tehing võlakirjade vastuvõtmiseks oma kontole.
Andrei Zaborski | Redgate Capital -
"TNT"
> 1. Mis tähendab: tulususega 9,50-11,50%? Kahjuks ei suutnud välja lugeda prospektist.
Institutsionaalsete investorite märkimise käigus selgub võlakirjade kupongimäär, mille vahemikuks on pakkumise prospektis kinnitatud 9,50-11,50%, Kuna võlakirjad emiteeritakse nominaalhinnalt (EUR 100,00), siis märkimises osalevate investorite jaoks (kes soetavad võlakirjad hinnaga EUR 100,00) on tootlus asta baasil võrdne kupongimääraga.
> 2. Kas emiteeritavad võlakirjad noteeritakse ka börsil ja nad muutuvad kaubeldavaks?
Jah, Nasdaq Tallinna börs on juba alustanud noteerimismenetlust (link 2. septembril ilmunud teatele:
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b57666a68869c33da83d181d90c1b728a&lang=et)
Sama noteerimise kavatus on kirjeldatud ka pakkumise prospekti kokkuvõttes (eesti keeles): vt lk 9 https://iute.ee/wp-content/uploads/2021/08/IuteCredit-prospectus-summary-EST-2021-08-30.pdf
Võlakirju ja pakkumist kirjeldav koondinfo on ehk kõige paremini kokku võetud IuteCrediti investorpresentatsioonis / esitluses leheküljel 32 "Võlakirja tingimused", mille leiab iute.ee vebilehelt: https://iute.ee/wp-content/uploads/2021/08/IuteCredit-prospectus-summary-EST-2021-08-30.pdf
"tonis"
Eesti keeles kõlab hästi "tagatud eelisvõlakirju".
.... ka minule ei jõudnud kohale, mis on tagatiseks ja kust tuleb raha tagasi.
Garantiide ja tagatiste osa on pakkumise prospektis kirjeldatud lehekülgedel 178-190.
https://iute.ee/wp-content/uploads/2021/08/210830-IuteCredit-Prospectus-Final.pdf
Kokkuvõtvalt võib lugeda ka investorpresentatsioonist / esitlusest (lk 32 -- "Võlakirja tingimused")
https://iute.ee/wp-content/uploads/2021/09/IuteCredit-Retail-Investor-presentation-EST.pdf
Muu hulgas on seal välja toodud:
Panditavad varad:
• Pant praegustele ja tulevastele laenunõuetele klientide vastu;
• Pant kõikidele ICE (IuteCredit Europe AS) omatavatele Emitendi aktsiatele;
• Grupisiseste laenude pant, mis on antud Emitendi poolt ICE-le või teistele grupi
ettevõtetele, võlakirjade emiteerimisest saadud vahenditest;
• Grupisiseste laenude pant, mis on antud ICE poolt teistele grupi ettevõtetele
võlakirjade emiteerimisest saadud vahenditest;
• Kontode pant (vastavalt kohalikele seadustele).
Võlakirjade teenindamise allikaks on grupi tütarettevõtete/laenuandjate poolt laenude väljaandmisest genereeritav tulu.
Kui suur on tõenäosus, et võlakirju ei võeta reguleeritud turul kauplemisele (ei Nasdaq Tln ega ka mingi muu turg)?
Kui avalikule turule ei tule, siis võib ju likviidsusega tekkida suuri probleeme, kas pole?
Eks likviidsusega võib tekkida probleeme ka börsil olles, aga väljaspool börsi olles on likviidsusest tulenev risk ilmselt kordades suurem. Või mida kogenud kaupmehed arvavad? -
Ega ükski Baltikumi võlakiri pole kuigi likviidne. Mahud on lihtsalt liiga väikesed.
-
"Mati.Maalt"
Kui suur on tõenäosus, et võlakirju ei võeta reguleeritud turul kauplemisele (ei Nasdaq Tln ega ka mingi muu turg)?
Kui avalikule turule ei tule, siis võib ju likviidsusega tekkida suuri probleeme, kas pole?
Eks likviidsusega võib tekkida probleeme ka börsil olles, aga väljaspool börsi olles on likviidsusest tulenev risk ilmselt kordades suurem. Või mida kogenud kaupmehed arvavad?
Tõenäosus, et võetakse, tõusis jälle natuke:
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=be5893ced6c8b20b51478c92dd6d3e939&lang=et -
"Sander Pikkel"
Alates tänasest saab märkida IuteCredit Finance S.à r.l. tagatud eelisvõlakirju.
Pakkumise teade
Prospekt
IuteCredit pakub avalikult kuni 500 000 tagatud eelisvõlakirja nimiväärtusega 100 eurot, lunastamistähtajaga 6. oktoober 2026 ja intressimääraga 9,5% kuni 11,5% aastas. Intresse tasutakse iga poole aasta tagant. IuteCreditil on õigus Pakkumine tühistada. Tagatud eelisvõlakirju pakutakse hinnaga 100 eurot ühe võlakirja kohta. Tagatud eelisvõlakirjad on registreeritud Clearstream Banking S.A. CSD-s, Luksemburgis ISIN-koodiga XS2378483494. Võlakirjad plaanitakse noteerida nii Frankfurdi börsi kui ka Nasdaq Tallinna börsi reguleeritud turgudel.
Märkimisperiood algas 6. septembril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 24. septembril 2021 kell 14.30.
LHV kliendid saavad võlakirja märkida kliendikontorites ja internetipangas Raha kasvatamise menüüs Väärtpaberite märkimine alajaotuses.
Tuletan meelde, et viimane võimalus oselda on täna kell 14.30. -
Väga tore, nüüd saabki rahulikult poliitreklaamidele keskenduda.
-
Et 11%, vastu võeti kogu pakutud raha ja paberid saab kontole 6ndal?
Kõva värk. -
50 +35 milj ülemärkimine, emiteeritakse 75 milj.
Jäeinvestorite märkimised 100%. Aga institutsionaalsete ligikaudu 75%. -
kuhu oleks mõistlik teada anda, et investeeritud on eraisikuna läbi investeerimiskonto ja et paluks intressilt tulumaksu mitte maha arvata? investor@iutecredit.com ?
-
ivan10 - kristel.kurvits@iutecredit.com
-
KKK
Kuidas maksustatakse IuteCreditilt laekuvat intressitulu?
Vastavalt prospekti tingimustele võlakirjade emiteerija väljamaksetelt tulumaksu kinni ei pea. Juhul, kui kasutad investeerimiseks eraisikuna oma investeerimiskontot, ei tule vastavalt Eesti seadusandlusele tulumaksu tasuda enne, kui teed investeerimiskontolt väljamakse oma arvelduskontole.
https://iute.ee/ -
Lehel https://bonds.iute.ee/ märkinule võlakirjade ülekandmise eest teenustasu 6 EUR Swedi kliendile.
-
Mis siis juhtub kui ma iute lehelt märkides nüüd väärtpabereid enda investeerimiskontole ei kanna?