Rahamaraton - investeerimispropaganda - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Rahamaraton - investeerimispropaganda

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaatasin ära ETV Rahamaratoni teise saate. Esimest olen ka näinud. https://etv.err.ee/1608319427/rahamaraton

    Arvamusi võib olla erinevaid, kuid minu arvates kehvalt tehtud. Lõputiitrites pole ühtegi autoriteeti. Ei saagi õieti aru, kes selle kokku on pannud. Käib mingi pinnapealne välgutamine. Usun, et saan sõnumitest aru, aga algajale investorile väga pinnapealne. Vahepeal ajab keegi mõistlikku juttu, siis täielik segadus terminites - nt kas investeerid kinnisvarasse või uude käekotti.

    Milleks need saated on tehtud (õnneks on neid ainul viis vist) ei saa aru. Sellele nagu ka viidet poler, et olid mingid EL rahad käepärast, mida sai sirgeks lüüa.
  • ..just vaatasin selle II osa
    sobib loosung "Investeerimine massidesse"
    ega see nüüd vale ei ole ju,
    selline teema peaks olema gümnaasiumi õppeprogrammis
  • täiesti mõistlik jutt. algaja võiks ja peaks ennast muidugi investeerimise koha pealt harima ka muid kanaleid kasutades - kirjandus, internet, blogid, ka tuttavad. need kõik käepärast ja väga selgelt kirjutatud ka väga algaja jaoks. Samas pankade kaudu mõnda indeksfondi või eesti aktsiasse raha panna, pole keeruline vaid on väga lihtsaks tehtud igaühele. e-poest muud kaupa osta on märksa keerulisem tihtipeale :)
  • kristi saaret ei tohiks telekas näidata.
  • saade on selline pigem lasteaialapsele suunatud.
  • Mongol, ma kardan, et sina oled selle saate sihtgrupis.
  • Quote blondilt saate alguses:
    “Aga kuna mu poisssõber on sellega tegelenud ja ta ütles et see on väga lihtne ja väga hõlbus nagu võimalus raha kogumiseks, nüüd ma olen sellega rohkem kursis ja ma kindlasti hakkan, hakkan aktsiaid ka koguma”
    ‘nuff said
  • Tegelt ongi jummala lihtne. Osta odavalt, müü kallilt. Tee seda palju kordi ja sõidad varsti Ferrariga. Parem on muidugi ikkagi bussiga edasi sõita ja kiirmakarone süüa. Siis saad ka finantsvabadust nautida.
  • Mina ei näe suureks kriitikaks põhjust. Saate sihtgrupp ei ole ju inimesed kes juba investeerivad vaid need kes alles alustavad.
    Seega virin, et asi on igav või algeline ei ole õigustatud. Inimeste jaoks kes nii tunnevad on teised saated/podcastid. Igale tasemele oma.
  • Minu kõrva kraapis ka täpselt see WN poolt välja toodud tsitaat. Alustajatele jah, aga saate autoritel vist liiga tihedat sõela materjali jaoks ei ole. Läheb purki kõik, mis kinni püütakse - peaasi, et saaks eetriaja täis.
  • Selle telesaate sihtgrupp on juba "investeerimisega" alustanud -- Coopi aktsia paneb nagu pingpongipall üles-alla-üles-alla.
  • "CharlieF"
    Tegelt ongi jummala lihtne. Osta odavalt, müü kallilt. Tee seda palju kordi ja sõidad varsti Ferrariga. Parem on muidugi ikkagi bussiga edasi sõita ja kiirmakarone süüa. Siis saad ka finantsvabadust nautida.


    Sedan´d küll - nii finantsvaba ma ei ole kui nt. see 23-aastane profijalgpallur, kes juba 7 aastat investeerimisega tegeleb. Kogu aeg aiva mõtlen ja muretsen, kust saaks ometi raha koletise sisse bensu ostmiseks :(
  • Saade on tehtud seepärast, et investeerimine pidi popp olema. Samuti et "staarinvestorid" saaksid oma koolitusi ja raamatuid müüa. Saadet kuulasin teisest toast poole kõrvaga, aga oli niiviisigi üsna valus ja pidin kanalit vahetama :D
  • loodan, et 'see' hetk ei hakka veel lähenema, kuid kogu praegusel ajal igapäevaselt kõikjalt vastukajav finantsvabaduse saavutamise, investeerimisega alustamise ja sellega seotud edulugude temaatika meenutab mulle üha enam aastaid 2007-2008, kui kõik olid investorid, jalgpallurid-näitlejad andsid äripäevas investeerimisnõu, kaotada tundus võimatu ja igavese rikkuse shangri-la'sse jõudmiseni paistis eesti rahval olevat vaid üks lühike samm.
  • Kas Kristi Saare on ikka paari aastaga finantsvabaduse saavutanud, kui ta tegeleb korterite väljaüürimisega? Ta peab ju kogu aeg valmis olema üüriliste järelt koristamisega või on tal siis pikaajalised üürnikud.
  • "MSM"
    Kas Kristi Saare on ikka paari aastaga finantsvabaduse saavutanud, kui ta tegeleb korterite väljaüürimisega? Ta peab ju kogu aeg valmis olema üüriliste järelt koristamisega või on tal siis pikaajalised üürnikud.


    Tõsi ta on, varem või hiljem jõuavad kõik meie finantsvabaduse apologeedid kinnisvara väljaüürimise või arendamiseni, aga see ei ole muud kui tavaline ettevõtlus ning ise tehtud töökoht, aga mitte see kuhu muidu lubati välja jõuda (ehk et oled oma aja peremees ja elad nagu rantjee).
  • "MSM"
    Kas Kristi Saare on ikka paari aastaga finantsvabaduse saavutanud, kui ta tegeleb korterite väljaüürimisega? Ta peab ju kogu aeg valmis olema üüriliste järelt koristamisega või on tal siis pikaajalised üürnikud.

    Selle loogika järgi ei ole ka Buffet, Druckenmiller ja Ray Dalio finantsvabad. Sest tegelevad suurema osa päevast turgude analüüsiga.
    Kõik kes on finantsturgudel väga-väga edukad ei saa seda olla tehes paar tundi päevas/nädalas tööd.

    Finantsvabadus tähendab seda, et sa teed seda mis sulle meeldib. Kristi Saarele ilmselgelt meeldib kinnisvaraga tegeleda ja oma rikkust sel viisil suurendada.
  • Finantsvabadus pole muidugi mingi sõnastikutermin, aga see mõiste mis mulle on silma jäänud ütleb, et passiivsed tulud peavad olema suuremad kui püsikulud. Buffeti puhul ilmselt pole kahtlust, et see nõue kehtib, ta võib töölt ära minna ja tema sissetulekutes ei muutu mitte midagi. Kui aga suur osa sissetulekuid tuleb korterite väljaüürimisest, siis see on väga kaugel passiivsest tulust. See võib olla tulus, see tegevus võib meeldida, aga see pole kindlasti passiivne, eriti kui väljaüüritavaid kortereid on palju. (ei pea üldse silmas konkreetset isikut, ei tea ega tunne huvi teiste inimeste tulude ja kulude vastu, aga korterite üürimist finantsvabadusena esitlemine tekitab kahtlusi)
  • Einoh, Berkshire dividendi ei maksa, nii et pole vist ka Buffet ikkagi finantsvaba. Peab veel vaeva nägema.
  • "martk"
    "MSM"
    Kas Kristi Saare on ikka paari aastaga finantsvabaduse saavutanud, kui ta tegeleb korterite väljaüürimisega? Ta peab ju kogu aeg valmis olema üüriliste järelt koristamisega või on tal siis pikaajalised üürnikud.

    Selle loogika järgi ei ole ka Buffet, Druckenmiller ja Ray Dalio finantsvabad. Sest tegelevad suurema osa päevast turgude analüüsiga.
    Kõik kes on finantsturgudel väga-väga edukad ei saa seda olla tehes paar tundi päevas/nädalas tööd.

    Finantsvabadus tähendab seda, et sa teed seda mis sulle meeldib. Kristi Saarele ilmselgelt meeldib kinnisvaraga tegeleda ja oma rikkust sel viisil suurendada.


    Selle kriteeriumi järgi on ka poe taga Sarvikut libistav parm finantsvaba. Ta nimelt teeb just seda, mis talle meeldib ja tööl ta käima ei pea.
  • See "Finantsvabadus tähendab seda, et sa teed seda mis sulle meeldib." tuletab meelde igivana mõistulugu, milles osalesid afroaafriklane, banaanid ja ettevõtluskonsultant :-P
  • "andris9"
    Kui aga suur osa sissetulekuid tuleb korterite väljaüürimisest, siis see on väga kaugel passiivsest tulust. See võib olla tulus, see tegevus võib meeldida, aga see pole kindlasti passiivne, eriti kui väljaüüritavaid kortereid on palju.

    Korterite pikaajalisele üürile andmine on ikka vägagi passiivne sissetulek võrreldes tavalise üheksast viieni palgatööga.
    Kui kortereid paljuks saab, siis küll nad võtavad kedagi palgale.
    Kristi Saare on üks parimaid inimesi Eestis investeerimisnõu andma - 10 aastat tagasi oli 600-eurise palgaga õpetaja, nüüd palgatööst välja rabelenud edukas ärinaine. Pole paha! Nii palju kui näinud olen, siis räägib ta väga selget ja loogilist juttu, arusaadav just tavalisele inimesele tänavalt.

  • Mul kass otsustas ükspäev, et näe hakkan passiivset vabadust elama. Seadis siis ennast krõbinakausi kõrvale käpad lae poole ja ohh seda pettumust, kui ta avastas, et sõnastik ei näinud ette krõbina söömist passiivseks tegevuseks ja kui neid on veel palju.
    Investor siin ja ülejäänud, kes selle vabaduse maaletoojad on teavad väga hästi, et igav hakkab, eriti igav kui oled omale passiivseks määranud 1k kuus. Ja selge on ka see, et kel ikka pealehakkamist pole need ei jõua sotini ka mitte.

    Kui need saated ja muu kaja aitavad kaasa noortel aru saada, et ehk on mõistlik osa rahast mitte poodi viia vaid osta poe osakuid siis pole ju vahet, kui kass krõbina söömist passiivseks nimetab :)
  • Olen kuulnud selle inimese suust seda "vaesest õpetajast finantavabaks" saamise juttu kümneid kordi.Alustas 10 euroga ja nüüd on finantsvaba.Kordagi pole kuulnud,mis sinna vahele jäi.
  • "mongol9"
    Olen kuulnud selle inimese suust seda "vaesest õpetajast finantavabaks" saamise juttu kümneid kordi.Alustas 10 euroga ja nüüd on finantsvaba.Kordagi pole kuulnud,mis sinna vahele jäi.


    Ega kui ei kuula siis ei kuule ka.
    Sellise lahmimise peale midagi targemat öelda pole mõtetki vist.

    Kui oleks huvi olnud kuulda/lugeda, siis on käinud andnud hunnikus intervjuusid, kirjutanud raamatuid ja blogi, teeb investeerimispodcaste jne.
  • Olen kuulanud küll ja veel,aga ei ole kuulnud.Ehkvalgustad siis mind tobukest,kuidas tal see teekond kulges?
  • mongol9, siis sai äkitselt surnud tädi päranduse.
  • No vot.See kõlab antud tegelase puhul täiesti usutav.Tänan valgustamast.
  • Loomulikult tuleb tunnustada inimese ettevõtlikkust, et selle asemel, et teha pikki päevi väikse palga eest õpetajatööd, on inimene ennast kujundanud "ärinaiseks" ja "investeerimisasjatundjaks". Aga mille krdi pärast on inimesed valmis ostma raamatuid ja kuulama raha eest juttu inimeselt, kes esitab lihtsalt loetud-kuuldud aabitsatõdesid läbisegi investeerimisvõimaluste pakkujate müügijutuga? Jah, alustavale põmmpeale on see kindlasti ohutum viis alustamiseks kui FX või krüptoplatvormidel peale esimese demo vaatamist võimendusega paugutamine pärisrahaga. Preili talendiaustajad võiks siis teada anda ka, kui palju sellest 10 aasta jooksul teenitust on tulnud oma tarkuse jagamisest ja kui palju investeerimisest. Loomulikult ei ole võimalikul positiivsel investeerimistulemusel midagi pistmist sellega, et pärast Lehmanit pole pauku olnud ja turgude suht katkematul tõusul.
  • Ma ei saa aru, miks siin paljude jaoks on laiemate masside harimine nii kohutav ja halb, et harija tuleb risti lüüa. Samal ajal jääb ette, kui need laiemad massid räägivad aktsiate kogumisest. Otsustage siis ära, kas probleem on hariduses või selle puudumises. Mina näen, et investorkonnas on esile kerkinud mõned juhtfiguurid, kes päriselt ka panustavad inimeste arengusse. Jah, müüvad ka koolitusi aga so what. See reaalne ajakulu, mis kogu selle pahna ja finantsvabaduse grupi administreerimise, igasuguste intervjuude jmt peale läheb on selline, et vaevalt see tunnitasu kokku miskit kadestamisväärset on.
  • Miks kena naisterahavas peab üldse investeerima, kui mees kõrval-saab ju niisama küsida...kes viitsib tegeleda makaroni söömisega ja exceli pidmaisega.või muude totrustega tegelemine...väike iroonia ka sekka
  • Ükskõik, kas tema tegevus on tänuväärt või tobe, on ta igal juhul tegija. Ja natuke nõme on "tema meest" antud kaasusesse sisse tuua. Suht selge, et ükskõik kas tubli inimene investeerib ja harib rahvast lihtsas ja arusaadavas keeles või on küüniline maavillane Kyiosaki ära tabanud täitmata turunishi ja ekspluateerib võimalust täiel rinnal, mõlemal juhul on tegu hakkaja inimesega, kes juhtumisi on naine ja tema mees ei puutu asjasse. That is all!
  • Ok, ma siis ei võta valesti. Kõik mis ma tahtsin öelda - women can be evil geniuses too!
  • 2010 olime me kuskil 1000 punkti juures
    see finantsvabadus on ikka imelihtne
    2008 alguses alustades, oleks ilmselt eluks ajaks investeerimissoov ära kadunud

    paremklõps teeb pildi suuremaks

  • Jätame palun eraeluliste detailide lahkamise mujale ja oleme viisakad.
  • See vast ajastu märk, et kõikvõimalikud finantsharijad ülepäeviti ajalehte trükitakse. Tulevad uued ajad, pääsevad igavad vehmid leheveergudele rääkima, kuidas see kõik sai nii kiiresti vastu taevast lennata. Seniks jätkakem muusikaga.
  • Olgem ausad, meedia ju kajastab seda, mida kuulda tahetakse. Kui keegi neid finantsvabaduse ja investeerimise lugusid ei loeks, siis neid ka ei avaldataks. Võibolla on pendel mõistliku majandamise pealt liigselt investeerimise poole kaldu läinud, aga see ei kõla ehk piisavalt seksikalt, et katsuge enda vahenditega toime tulla, ärge raha maha jooge ja kasiinosse tassige jmt. Pikk pensionisammaste ümber jauramine on teema hästi pildil hoidnud.
  • "ElCato"
    Olgem ausad, meedia ju kajastab seda, mida kuulda tahetakse.


    Mulle on küll viimasel ajal jäänud mulje, et ajakirjanikud on ka ise in corpore pensirahad välja võtnud ja turgudel hullama hakanud. Sellele lisaks tugev huvi publikult muidugi ka.

  • See ei ole nüüd päris ilus võrdlus, aga teen selle siiski.

    Finantsvabaduse poole pürgijad mõtlevad nagu vargad - tööd pole vaja teha.

    Kuid tegelikkus on selline: varas teeb mahuka eeltöö, ärkab öösel kell 1, pakib seljakotti varustuse, varitseb eramut külmas ja liikumatult 1:30 kuni 3:00, siseneb, lahkub ajutiselt, ootab häire rakendumist eemal võsas, ohu puudumisel siseneb uuesti 3:30, tegutseb majas kuni 4:30, lahkub, püüab realiseerida varastatud vara mitmeid päevi.

    Rabab tööd kogu öö ja kogu järgneva nädala, seejuures riskides eluga või peksasaamisega ja pika vangistusega. Ja siis räägib innukalt, kuidas ta tööd ei pidanud tegema.

    Kui finantsvabade inimeste blogi lugesin, siis nad minu hinnangul rabavad samuti hommikust õhtuni ja väga-väga igavatel teemadel. Ainus pluss on ehk see, et nad otsustavad ise, mida ja millal. Aga analoogset otsustamist saab teha palju põnevamates valdkondades. Maitse asi muidugi.
  • Kullapalavikuga rikastub suurema tõenäosusega pigem labidamüüja kui panniga liiva sõeluja. Ei saa siis ju pahaks panna, et osad inimesed soovivad kaevuri vormis labidaid müüa ja jutustada sellest kuidas kulda kaevata :)
  • "troim"
    ... ärkab öösel kell 1, pakib seljakotti varustuse, varitseb eramut külmas ja liikumatult 1:30 kuni 3:00, siseneb, lahkub ajutiselt, ootab häire rakendumist eemal võsas, ohu puudumisel siseneb uuesti 3:30, tegutseb majas kuni 4:30, lahkub, püüab realiseerida varastatud vara mitmeid päevi....


    Minuti täpsusega game/plane, kogemustest tulenev reality või fantasy?



  • "Mike 2000"
    "troim"
    ... ärkab öösel kell 1, pakib seljakotti varustuse, varitseb eramut külmas ja liikumatult 1:30 kuni 3:00, siseneb, lahkub ajutiselt, ootab häire rakendumist eemal võsas, ohu puudumisel siseneb uuesti 3:30, tegutseb majas kuni 4:30, lahkub, püüab realiseerida varastatud vara mitmeid päevi....


    Minuti täpsusega game/plane, kogemustest tulenev reality või fantasy?


    Kust sa tead, et see täpne kirjeldus on, isiklik kogemus või arvamus?
  • Ega teagi!
    Lihtsalt loetud tekst on sisutihe ja kubiseb täpsetest detailidest, sellest ka küsimus.
  • Noh, sest just täpselt selline lugu aset leidis ning seda oli hea kasutada kirjelduses.

    Aga oma silm on kuningas: https://www.facebook.com/kristiina.ljub (hetkel tema viimane postitus)

    Homses Postimehes peaks ka lugu olema.
  • juhtusin eile vaatama ja ... see rahamaraton on tõesti üks andetult tehtud ja vaimuvaene saade, pealiskaudne, sisutu ja lapsik. saario, kiyosaki, käibetõed, mitte ühtegi originaalset mõtet. aga võibolla see täielik algtase ongi saate taotlus.

    poole tunni jooksul näidati: neli korda suures plaanis jaak roosaare maja, kolm korda jaak roosaart trükikojas oma raamatuid pakkimas, neid trükiliinidel patsutamas ja sinna vahele viiekümne euroseid asetamas, kolm korda jaak roosaart oma maja siseruumides toimetusi tegemas, kolm korda tema raamitud tänukirju ja tunnustusi koduseintel, korra jaak roosaart oma lexuse roolis, korra elektrikrossikaga põldude vahel jne. oli paar 50% igakuist säästmissoovitust ka, aga paistis see kõik veids välja nagu ühe mehe koolituste ja raamatute sisuturundus.

    börsijuht oli seal üsna asjalik, aga need jekaterina tint, mati kaal ja .... 2008 on vist juba tõesti lähedal )
  • "invictus"
    Einoh, Berkshire dividendi ei maksa, nii et pole vist ka Buffet ikkagi finantsvaba. Peab veel vaeva nägema.


    Buffetti aastapalk on 100k ja ta elab tagasihoidlikku elu, joob kirsikoolat, sööb burgereid ja käib sõpradega bridzi mängimas...
  • "msr"
    "invictus"
    Einoh, Berkshire dividendi ei maksa, nii et pole vist ka Buffet ikkagi finantsvaba. Peab veel vaeva nägema.


    Buffetti aastapalk on 100k ja ta elab tagasihoidlikku elu, joob kirsikoolat, sööb burgereid ja käib sõpradega bridzi mängimas...


    Käib eralennukiga Allen & Company Sun Valley konverentsil, elab tavalist elu, nagu me kõik :)

    Nagu SpaceX saatis kosmosesse miljaräri ja kolm tavalist inimest.

  • Jah, kui see konkreetne saade veel mustvalgeks keerata ja taustaks hauatagust mussi lasta, saaks ilmselt kuskil mingil festivalil auhinna. Muidu aga tundub, et kohati on kirjutavas meedias täiesti ballistiliseks mindud. Esiteks on toredad kangelased, kes pole elus ühtegi karuturgu näinud. Teiseks on segi aetud investeerimine, treidimine, spekull ja veel üht-teist. Kolmandaks suudetakse samasse lausesse panna kohalik stokk, suure maailma stokk, kohalik üürikinnisvara ja loomulikult krüpto. Ma olen üpris kindlalt, et mingi hetk saab mõnda neist ballistilistest artiklitest või saatelõikudest siin samas foorumis huvitavate näidetena linkida. Või siis vehmeldes ühisvaatamisi korraldada.
  • Ehkki mitte midagi erilist, oli kolmas saade minu meelest tunduvalt parem kui eelnevad. Jutt oli vähe asjalikum.

    Kas olete märganud et TV3-s on ka rahateemaline saade "Mida teha oma rahaga?" Seal nad tegelevad pensiraha realiseerimisega. Ühes saates käis saatejuht koos Kristi Saarega kinnisvara ostmas.

    Igasuguseid investeerimisraamatuid ka muudkui pritsib peale. Õnnetus peab olema lähedal ;)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon