Viomi (VIOT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Viomi (VIOT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Viomi (aktsia sümbol VIOT) - Hiina tarkade IoT kodumasinate tootja. Endine Xiaomi tütarettevõte mis toodi börsile. Kasvav ettevõte. Ülimalt odav.



    Ettevõte teatas eile, et alustab aktsiate tagasi ostmist (järelikult peavad börsihinda liiga odavaks). Börsihind ongi ulmeliselt odav võrreldes teiste sama tegevusalaga ettevõtetega.
    Ostsin eile VIOMI (VIOT) aktsiaid keskmise hinnaga 4.50. Praegu positsiooni suurus 1 protsent portfelli väärtusest. Võimalik, et lähikvartalites lisan.

    Viimased peaaegu pool aastat oodanud languse peatumist. Nüüd aga suhtarvud sellised, et ükskõik mis nurga alt vaadates on valuatsioon ekstreemselt odav. Tõenäoliselt pikas perspektiivis raske raha kaotada. Mingit pankrotiohtu ei ole ja ettevõtte finantsseis on tugev.
    Ei maksa arvata, et tänases situatsioonis turg teab midagi. Turg ei tea midagi, turg lähtub puhtalt emotsioonidest ja soovib Hiina päritolu aktsiatest iga hinna eest lahti saada.
    Suuremate Hiina indeksiaktsiate puhul - KWEB, CQQQ, FXI - on minu arvates veel põhjadeni ruumi, kuid suurem osa langusest on tõenäoliselt juba seljataga. KWEB puhul pakun, et pikaajaline põhi tehakse kuskil 35-40 dollari piirkonnas. Tegelikult, KWEB indeks (Hiina internetigigandid) väärib oma pikaajalise potentsiaali tõttu juba täna investeerimist.
    Enne kui olulisemad Hiina indeksid jõuavad paanikapõhja ära teha võivad üksikud aktsiad hakata otsima ettekäänet ülespoole liikumiseks. Seda peaks hoolega jälgima. Põhjadest tekivad tihtipeale teravad rallid. Kui liiga passiivseks jääda, siis võib rallid maha magada. Aga on ka võimalik, et liigume mõned kuud ja kvartalid külgsuunas enne kui turg suuna ülespoole võtab.
    Ehk tasub positsioon soetada mitmes osas.

    SUHTARVUD:
    - aktsia eilne sulgemishind 4,84 dollarit
    - turuväärtus 281 milj
    - P/E 9,5
    - käive 974 milj
    - sularaha 180 milj
    - võlga Viomil ei ole.
    - Price/sales ~ 0,10 (kui sularaha välja jätta). Whirpooli P/S oli 2009. aasta börsikrahhi ajal 0,08 (kuid neil oli korralik võlakoorem ka peal), Electroluxi P/S oli 2009. aasta turu põhjas 0,13. Hetkel Whirpooli P/S 0,57, Electroluxil 0,41. Kumbki neist pole kasvuettevõte, sest käibed viimased 10 aastat samad olnud.

    TAUSTAINFO:
    - ettevõtte asutaja ja juht Xiaoping Chen omab 35 protsenti aktsiatest. Kui ettevõte juhil endal on suur osalus, siis see motiveerib teda kõvasti pingutama.
    - CEO Xiaoping Chen on 14 aastat töötanud kõrgel positsioonil Fortune 500 ettevõttes. Ühes maailma suurimatest kodumasinate tootjatest Midea Group (muuhulgas omab Toshiba kodumasinate haru ja KUKA't kelle roboteid kasutab näiteks Tesla autode tootmises)
    2013–2014 Head: Research & Development
    1999–2013 VP: Development
    - Xiaomi omab 17 protsenti ettevõttest
    - 2018. aastal moodustas müük Xiomile 62 protsenti käibest. Ehk Viomi valmistas Xiaomi tooteid. Järjest rohkem liigutakse Viomi kaubamärgi alt müümisele.
    - Viomi targad 5G IoT kodumasinad: robottolmuimejad, vee- ja õhupuhastajad (Aasias linnade õhk eriti saastunud), külmkapid, nõudepesumasinad, veekeetjad, ahjud/pliidid, televiisorid, jne
    - 5,9 miljonit IoT kodumajapidamist (20 protsenti nendest omab vähemalt kahte Viomi seadet)
    - müüb oma tooteid globaalselt (augustis alustas USA-s Amazon.com alt müümist)

    Võrreldes Samsungi, LG, Whirpooli ja Mideaga on tegu veel väikese ettevõttega. Turg kuhu kasvada on põhjatu. Hiina päritolu ja keskendumine innovatsioonile ja tarkadele 5G IoT kodumasinatele annab eelise. Tugev seljatagune Xiaomi näol. Asümmeetriline riski/tulu suhe. Kui jätkavad samas vaimus tegutsemist, siis võib aktsia järgmise viie aastaga teha 10-20x tootluse. Hetkel ettevõte selgelt institutsionaalsete investorite vaateväljast väljas. Kuid ma olen kindel, et see muutub ja institutsioonide huvi toob alati kaasa kordajate paisumise.
    Samas, kaotada on võimalik ainult 100 protsenti investeeringust.

    Globaalne koduleht: www.viomi.com
    Hiina koduleht (suurem toodete valik): https://www.viomi.com.cn

    Lisainfo:
    https://seekingalpha.com/symbol/VIOT
    https://finance.yahoo.com/quote/VIOT






  • Hiina investeeringud vajavad IMO hetkel kas head olukorra tunnetust või väga head närvi.
    Ajaloolisi numbreid ma sealtkandi ettevõtete puhul hetkel liiga informatiivseks ei peaks.

    // Personaalselt oma Hiina-investeeringutega lootusrikas, ent omajagu vee all.
  • "Ülimalt odav". See on siin võtmefraas ja justkui kahe teraga mõõk. Kui arvad, et turg eksib ja sina oled targem, siis osta, palju jaksad. Kui aga ongi mingi põhjus, miks see ettevõte ülimalt odav on?

    PS. Ei tea, pole süvenenud sellesse ettevõttesse, kuid elu on pakkunud piisavalt kogemusi "ülimalt odavate" ettevõtetega ja need enamasti pole lõppenud rahaliselt kasulikult. Seetõttu minu pisut küüniline kommentaar.
  • "angelp"
    "Ülimalt odav". See on siin võtmefraas ja justkui kahe teraga mõõk. Kui arvad, et turg eksib ja sina oled targem, siis osta, palju jaksad. Kui aga ongi mingi põhjus, miks see ettevõte ülimalt odav on?

    PS. Ei tea, pole süvenenud sellesse ettevõttesse, kuid elu on pakkunud piisavalt kogemusi "ülimalt odavate" ettevõtetega ja need enamasti pole lõppenud rahaliselt kasulikult. Seetõttu minu pisut küüniline kommentaar.

    1. Nõus. Sõna "odav" kasutusse suhtutakse investeerimise valdkonnas lohakalt.
    Tavaliselt muutub "odav" ohtlikuks siis, kui võrreldakse teiste samalaadsete varadega käesoleval perioodil (ning ei arvestata seda, et enamik võrdlusmaterjali on samuti ajaloolise nivooga võrreldes ülehinnatud) või kui võrdlusperiood on liiga lühike - mõned aastad - mille sisse ei ole jäänud ühtegi tõsist börsikrahhi.

    VIOT võrdluses tõin välja samal tegevusalal tegutsevate tuntud ettevõtete valuatsiooni viimase 20 aasta kõige rängemas börsikrahhis, mis leidis aset aastatel 2008-2009.
    See on parim kättesaadav etalonväärtus millega investor oma seljatagust kaitsta võib.

    - Whirpooli käive kukkus 2009. aasta I kvartalis 23 protsenti (YoY 4.31 > 3.57 mld USD). Whirpoolil oli peal ka suur laenukoormus. Net debt/equity ratio oli 2009 Q1 0,64.
    - Electroluxi käive kukkus samuti 23 protsenti (YoY 4.07 > 3.12 mld USD). Electroluxi Net debt/equity ratio oli 2009 Q1 0,30. Electrolux oli 2009. aastal maailma teiseks suurim kodumasinate tootja.

    Viomi on tugev kasvuettevõte, millel ei ole võlga.
    Viomi numbrid on täna ekstreemselt odavad. Tõenäosus on pikaajalise investori kasuks. Just sellistel aegadel minnakse pikaks. Kas konkreetne idee töötab või ei tööta ei ole nii tähtis. Riskide maandamiseks on portfellis suurusjärgus 20 sarnast positsiooni.

    Mingit erilist saladust siin ei ole. Korrektsioon Hiina aktsiates on viinud paljud Hiina ettevõtted absurdsete valuatsioonideni - nii nagu juhtub tavaliselt börsikrahhide ajal. Mõned miljardiliste käivetega (ei ole just jäätiseputkad) Hiina ettevõtted kauplesid augustis isegi väiksema turuväärtusega kui sularaha arvetel (YY, DOYU, kindlasti oli neid veel).
    Viomi aktsia käive ja turuväärtus on liiga väike, et suurtele institutsioonidele huvi pakkuda. See on täna nii. Viie aasta pärast on olukord tõenäoliselt hoopis midagi muud.

    2. Professionaalne investor lähtub numbritest ja tõenäosusteooriast. Ükskõik mida turg siis parasjagu usub. Hea investeeringu tähtis omadus on olla peavoolu meelest "uninvestable".
    Minu huvi äratavad ainult need aktsiad, mis on väga palju kukkunud, kus investorid kibestunud ja vihased ja kus numbrid näitavad, et tegu on ekstreemse olukorraga, mis tekib ainult kõige suuremate börsikrahhide ajal (kus terve turg kukub 40-50 protsenti). Ideaalsed olukorrad on need, kus aktsia on kaotanud 5-10 aasta pikkuse karuturu jooksul 90+ protsenti väärtusest ja kus buumi haarjal sisenenud kotihoidjad on juba enamjaolt väljunud. Sellised aktsiad millel on lai vundament pakuvad häid eeldusi pikaajaliseks tõusutsükliks.
    Näiteks GoPro, Mandiant, Stratasys, PGAL, GREK.

    Investor saab tasu raskete küsimuste lahendamise eest.
    Kergete küsimustega - kõigile tuntud brändide Apple, Microsoft, Starbux, Nike, McDonald's, Coca-Cola - tegeledes pikaajaliselt turgu ei löö. Jah, viie aasta pärast on need ettevõtted endiselt olemas. Kuid kõik teavad seda sama mida sina tead.
    Kaotada võid 100 protsenti, võita ka 100 protsenti. Ei ole atraktiivne riski/tulu suhe.
    Täna on need tuntud brändid kõik viimase 20 aasta kallimate valuatsioonidega. Järgmise 10 aasta tootluse osas valitseb illusioon, mis peagi puruneb.

    3. Allpool Viomiga samal tegevusalal tegutsevate ettevõtete Whirpooli ja Electrolux pikaajalised Price/Sales graafikud, käive ja laenukoormus.




    WHR käibed



    WHR laenukoormus

  • Tulemused vist ei olnud päris need, mis oodatud.
  • Pikaajaline investor võiks tänast langust tervitada.
    Kõik Hiina aktsiad saavad praegu ühtemoodi pihta.
    Ma ise plaanin Viomit juurde võtta, kuid nagu varem siin teemas mainitud, siis KWEB poolt ootaks 35-40 dollari tasemeteni jõudmist. Eelmine põhi KWEB poolt tehtud 43 dollari juures ja usun, et sealt vajutakse kergesti läbi. Ning seejärel võib tekkida kapitulatsiooni omadustega liikumine 35-40 piirkonda.
  • krt seda soetushinda ei jõua enam allapoole ära tuua
  • Sõna pikaajaline investor omandab hoopis uue tähenduse. :)
    IQ osteti ju ka lausa 15 kandis.
  • Kui see stock alla 2usd käib, kas siis seda enam osta ei saa? Ja kui omad, siis ka mitte müüa?
  • oot, kas nii ka saab, et alla kahe?
    martk lubas ju et 50-100 on see stock
  • "yanek"
    oot, kas nii ka saab, et alla kahe?
    martk lubas ju et 50-100 on see stock


    markt lubas ka JCP tähesära .... vist ei lenda ideed
  • Mitmetes Hiina aktsiates täna samasugune lauspaanika.
    Panin hetkel VIOT ostuorderid ülesse vahemikku $1,75-2,25.
    Nagu mitu korda siin varem maininud, siis indeksiaktsiad KWEB ja CQQQ peaks sukelduma veel sügavamale - ja koos sellega müüakse ka kõik teised Hiina aktsiad kurat teab kuhu.
    Samuti ootaks uusi põhjasid suurtelt aktsiatelt BABA (ca 85-90 dollarit), Tencent, Bidu jne.
    Beebi visatakse ilusti koos pesuveega välja. Pikaajalisele investorile praegu tekkimas super võimalused.

    VIOT:
    - kasvuettevõte
    - kasumlik ettevõte (3. kvartal kahjum, sest suurendati investeeringuid tootearendusse ja kulutati rohkem reklaami peale).
    - brutokasumi marginaal (22.7%) paranes nii eelmise kvartali kui aastatagusega (17.1%) võrreldes.
    - käive ~ 1 miljard dollarit
    - sularaha 205 miljonit (3,13 dollarit aktsia kohta sularaha). Ettevõtte turuväärtus ($2,50 juures ca 170 mln) on väiksem kui sularaha arvetel.
    - raamatupidamislik väärtus (Book Value Per Share) $3.58.
    - võlga prakitliselt ei ole (ainult 5 mln)

    2020. aasta märtsi börsikrahhis kui aktsia hind oli ca 4 dollarit teatati aktsiate tagasiostmisest. Pärast seda lendas aktsia aastaga 19 dollari juurde.
    2021. oktoobris kui hind jõudis 4 dollari juurde teatati taas aktsiate tagasi ostmisest. Järelikult usutakse, et see on hea viis kontodel olev sularaha tööle panna.
    Ettevõtte suurendas viimases kvartalis 56 protsenti (!) investeeringuid tootearendusse. Soovitakse turule tulla uute toodetega. Järelikult tunneb ettevõte ennast ikka väga-väga kindlalt kui tehakse nii agressiivseid liigutusi pärast nõrka 3. kvartalit ja ennustatud nõrka 4. kvartalit.
    Turunduskulusid suurendati 20 protsenti.

    Tarkade IoT koduseadmete klientide arv jõudis rekordilise 6,3 miljonini (5,9 mln kasutajat eelmise kvartali lõpus).

    Ettevõtte asutaja on ühe maailma suurima kodumasinate tootja Midea pikaajaline tootearenduse (R&D) juht.
    Kui R&D juht otsustab ise ettevõtte asutada, siis ilmselgelt uuendusmeelsuse ja innovatsiooni pärast muretsema ei pea. Kuna ühest maailma suurimast ettevõttest on 14 aastane kogemus, siis ilmselt tundis, et suudab ise asju palju paremini teha. Ning võimalik, et suurettevõtetele omaselt oldi liiga konservatiivsed ja visati tema parimad ideed sahtlisse.

    Hiina kinnisvaraturu aeglustumise risk ei ole teema. Selle turuhinna, sularaha ja bilansiseisu juures kindlasti mitte. Nad veel suhteliselt väike ettevõte maailma suurimatega võrreldes. Suured võivad tõesti pihta saada, kuid väiksematele ettevõtetele on see hea võimalus turgu haarata. Mitmed Viomi tooted bestsellerid.
    Plaanivad globaalset müüki kasvata.

    Aktsia hind ja ettevõtte ise on kaks eri asja.
    Ettevõtte edukal tegevusel ja tugeval finantspositsioonil ei pruugi olla mitte mingit pistmist aktsia käekäiguga.
    Aktsias on negatiivsuse mull, mis peagi lõhkeb.

    "During the third quarter, we further enhanced our one-stop IoT home solutions platform to realize AI-driven IoT home scenarios. We also continued to optimize our product portfolio and execute our 'trending technology' brand marketing and 'larger store, better merchant' channel strategy. Moreover, we increased our investment in R&D and expanded our AI, algorithms and hardware research and development teams to accelerate AI product innovation and technology accumulation, which significantly increased our R&D expenses. To enhance brand awareness, we also invested in additional advertising and marketing resources in the third quarter. Due to the substantial increase in R&D and marketing expenses, our bottom line declined temporarily while our strategy adjustment and resource investment once again generated gross margin recovery, increased brand recognition and more diversified, balanced sales channels equipped to handle sales and service of our smart home products. Our overall business is developing in a high-quality, healthy direction," said Mr. Xiaoping Chen, Founder, Chairman of the Board of Directors and Chief Executive Officer of Viomi.
  • Jätan selle lihtsalt siia. Kui raamatupidamisele ligi ei lasta SEC-i siis tuleb Usa järelvalve poolt delistimine.
    Aja horisont on all. Lisaks kui pääsevad raamatupidamisele ligi siis milline ettevõte jälle investoreid petnud on?


    Securities and Exchange Commission Chairman Gary Gensler has a warning for hundreds of Chinese companies that have raised billions of dollars in U.S. markets: Submit to more scrutiny soon or get kicked out.

    In a Tuesday interview, he pledged to strictly enforce a three-year deadline that requires Chinese firms to permit inspections of their financial audits. If businesses refuse, their shares could be delisted from the New York Stock Exchange and Nasdaq as soon as 2024.

    https://www.pionline.com/regulation/sec-chief-warns-clock-ticking-delisting-chinese-stocks
  • Palun lõpeta…..see häving on kõik…. Been there done that
  • "martk"

    VIOT:
    - kasvuettevõte
    - kasumlik ettevõte (3. kvartal kahjum, sest suurendati investeeringuid tootearendusse ja kulutati rohkem reklaami peale).
    - brutokasumi marginaal (22.7%) paranes nii eelmise kvartali kui aastatagusega (17.1%) võrreldes.
    - käive ~ 1 miljard dollarit
    - sularaha 205 miljonit (3,13 dollarit aktsia kohta sularaha). Ettevõtte turuväärtus ($2,50 juures ca 170 mln) on väiksem kui sularaha arvetel.
    - raamatupidamislik väärtus (Book Value Per Share) $3.58.
    - netovõlga ei ole


    Võtan siis faktikontrolliks lahti viimase kvartali tulemused:
    kasvuettevõte
    Net revenues were RMB1,056.5 million (US$164.0 million), compared to RMB1,486.7 million for the third quarter of 2020.

    Ma ei tea, minu meelest on viimase kvartali number väiksem kui eelmisel aastal sama kvartal. Negatiivsekasvuettevõte.

    kasumlik ettevõte

    Loss from operations was RMB38.7 million (US$6.0 million). Loss tähendas vanasti kahjumit.

    NB! Nad isegi ei andnud andmeid Free Cash Flow kohta pressiteates.

    käive ~ 1 miljard dollarit

    Maitea, ei viitsi hakata kõiki varasemaid numbreid otsima, aga viimase kvartali $164m revenued teeks $656m revenued annualiseeritult.

    sularaha 205 miljonit

    Okei, väidetavalt on jah selles suurusjärgus cashi:
    As of September 30, 2021, the Company had cash and cash equivalents of RMB771.7 million (US$119.8 million), restricted cash of RMB25.6 million (US$4.0 million), short-term deposits of RMB67.0 million (US$10.4 million) and short-term investments of RMB463.5 million (US$71.9 million)

    Ehk siis kokku nende enda väitel $206.1 "cashi".
    Sealjuures ebaselge, kui likviidne see "short term investments" on - ma pigem ei loeks seda cashiks.

    Aga, vaataks ka liabilities alla (arvud '000 Rmb):
    Accounts and notes payable 859,612
    Advances from customers 95,976
    Accrued expenses and other liabilities 321,646
    = 1,277,234,000 Rmb = 6.37 kurssi arvestades $200m kohustusi.

    Maitea, ma vähemalt arvestaks maksmata arved enamvähem adekvaatse net cash pildi saamiseks cashist maha. Eks nii assetite kui liabilityte poolel on veel muud sodipodi, aga suuremalt jaolt on net cash 0, kui kohustusi ka arvestada.

    Ettevõtte turuväärtus ($2,50 juures ca 170 mln)

    Lulwut?
    Weighted average number of ordinary shares, diluted: 210,472,257
    Ehk siis $2.5 hinna juures on fully diluted mkt cap $525m. Siit võtame maha siis net cashi. Sinu väitel $205m (sel jul EV $320m, mitte $170m nagu väitsid). Ma pigem ütleks, et see $525m on enamvähem õige suurusjärk ka EV jaoks.

    --

    Mul puudub igasugune huvi firma vastu ja seetõttu ka arvamus aktsia kohta, aga karjuv kelbas hakkas silma.
  • Viomi roboteid müüakse ka eesti netipoodides. Need on liiga kallid minu arust ja ma ei saa aru, miks keegi neid tahaks osta, kui Xiaomi Mi Mop 180€ robot suudab suurepäraselt tööga hakkama saada.
  • harley, ei ole ilus nii vanade uudistega investoreid hirmutada.
    Hiljuti postitas tarmo.tamm Hiina teemas vähe värskemat kraami.

    Delistimisest ei ole ka vaja mingit maailma lõppu maalida. Osad aktsiad kolivad ümber Hiina börsidele ja kogu lugu.
    Keegi su aktsiaid konfiskeerima ei hakka.
    Didi läheb juba delistimisele. So what? Kaupleb tulevikus Hong Kongis edasi. Midagi katki ei ole.
    "tarmo.tamm"
    05.12.2021

    Hiina regulaatorid üritavad turgu rahustada.

    Siin ka Bloombergi artikkel sama teema kohta.



    Ühtlasi käivad sahinad, et oleme suuremate regulatoorsete muudatuste perioodi lõpusirgel. Ehk 03.12.21 võis tähistada põhja.
  • "jim"

    Ettevõtte turuväärtus ($2,50 juures ca 170 mln)

    Lulwut?
    Weighted average number of ordinary shares, diluted: 210,472,257
    Ehk siis $2.5 hinna juures on fully diluted mkt cap $525m. Siit võtame maha siis net cashi. Sinu väitel $205m (sel jul EV $320m, mitte $170m nagu väitsid). Ma pigem ütleks, et see $525m on enamvähem õige suurusjärk ka EV jaoks.


    Ok, pean veaparanduse tegema, fully diluted ADS on 70,157,419. Ehk siis market cap / EV osas panin puusse. Mkt cap tõepoolest $175m suurusjärgus @ $2.5 / ADS.
  • Mina ei hirmuta kedagi aga SEC pole oma vaadet selles osas muutnud.
    Lisaks tedmiseks, et Hong- Kongi börs on palju rohkem reguleeritud kui Nasdag. (uskumatu aga nii see on).
    Seega see väide, et pole midagi kolime kõik Hong-Kongi börsile pole päris nii.
    Isegi Didi osas tekkis paljudel kahtlusi kas mahuvad sinna.
    Aga peamine fookus peaks olema ikka ajahorisondil mitte sellel kas delistitakse või mitte.
  • Üks mõte veel. Didi oli Hiina regulaatori poolne delistimine.
    Aga kui Hiina ettevõtted oma uksi SEC-ile ei ava selles ajavahemikus siis on juba SEC-i poolne delistimine.
    Need on kaks eri asja.
    Rõhutan SEC pole oma vaadet muutnud.
  • Täna siis selline uudis.

    Viomi Technology Co., Ltd Announces Update of Share Repurchase Program

    GUANGZHOU, China, Dec. 14, 2021 /PRNewswire/ -- Viomi Technology Co., Ltd ("Viomi" or the "Company") (NASDAQ: VIOT), a leading IoT @ Home technology company in China, today provided an update on the Company's previously announced share repurchase program to repurchase up to US$10 million worth of its Class A ordinary shares in the form of American depositary shares.

    The Company has repurchased US$1.2 million worth of its Class A ordinary shares in the form of American depositary shares in the period from December 1, 2021 up to and including December 13, 2021.

    The share repurchase program was announced on October 14, 2021. Future repurchases may be made from time to time on the open market at prevailing market prices, in privately negotiated transactions, in block trades and/or through other legally permissible means, depending on a number of factors, including, but not limited to share price, trading volume, general market conditions, the Company's working capital requirements, general business conditions and other factors, and in accordance with applicable rules and regulations. The Company funds the repurchase out of its existing cash balance.‎

    Isegi ettevõte ise arvab, et aktsiate ostmine hea mõte.
    Ma ei hakka vastu vaidlema. Võtsin eile natuke $2.45 juurest juurde.
    Ettevõtte raamatupidamislik väärtus $3.52.
  • "jyriado"
    Viomi roboteid müüakse ka eesti netipoodides. Need on liiga kallid minu arust ja ma ei saa aru, miks keegi neid tahaks osta, kui Xiaomi Mi Mop 180€ robot suudab suurepäraselt tööga hakkama saada.

    Viomi eesmärk on müüa kõrgema otsa seadmeid ja kõrgema marginaaliga. Seetõttu vähendatakse müüki Xiomi nime alt ja suurendatakse müüki oma kaubamamärgi Viomi alt.
    Igati tervitatav.

    Q3 2021 Results - Earnings Call Transcript

    - Net revenues were RMB1.06 billion compared to RMB1.49 billion for the third quarter of last year. Net revenues were in line with the Company's previous guidance and the decrease was mainly due to the significant decrease in sales of Xiaomi-branded sweeper robots, as well as product portfolio adjustments for margin expansion in other categories.

    - We expect the sales of Xiaomi-branded sweeper robots continue to decrease in the fourth quarter and the own-branded sweeper robot business to achieve faster growth, which will become one of the main categories.

    - we proactively decreased sales of Xiaomi sweeper robots and you know that the gross margin of that business is relatively lower than the others. So, we are decreasing the sales of Xiaomi sweeper robots to have more healthy gross margin and margin recovery.

    Nagu näha, siis kvartalite lõikes käibed ebaühtlased. Pikas perspektiivis pigem kasvav. Q3 oli nõrk ja Q4 tuleb ka nõrk. Kuid sellest ei maksa teha kaugele ulatuvaid järeldusi.
    Teise kvartali lõpus oli jooksva 12 kuu käive 974 miljonit ~ 1 miljard.
    Tõenäoliselt lähikvartalites oleme 1 miljardi graafikus tagasi.
    Hiina turg on põhjatu.
    Sinna kõrvale lisatakse globaalset haaret.

  • Jätan selle siia. Ehk, et sama jutt millest eelnevalt kirjutasin:
    It’s ‘game over’ for U.S.-listed Chinese companies, global asset manager says
    https://www.cnbc.com/2021/12/15/us-china-most-chinese-companies-could-delist-from-us-says-tcw-group.html
    The U.S. Securities and Exchange Commission this month finalized rules to implement a law that would allow the market regulator to ban foreign companies listed in the U.S. from trading if their auditors do not comply with requests for information from American regulators.

    The law was passed in 2020 after Chinese regulators repeatedly denied requests from the Public Company Accounting Oversight Board to inspect the audits of Chinese firms that list and trade in the United States.

    Given the current level of distrust between the U.S. and Chinese governments, and with the bilateral relationship unlikely to improve anytime soon, there is “no way we are going to solve this in the next few years,
  • Kuna siin oli eelnevalt sellest juttu siis jätan selle siia:
    Chinese companies could be delisted 'as early as 2024': SEC Chair
    https://finance.yahoo.com/video/chinese-companies-could-delisted-early-141800836.html

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon