Börsipäev 26. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 3734 tehingut ning käive oli 2,003 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,206 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 687 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2653 ja 825.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    PRFoods PRF1T vahearuanne, 3 kuud
    Olainfarm OLF1R vahearuanne, 9 kuud
  • Ühendriikide aktsiaturud oli eile tänupüha tõttu suletud, Euroopas lõpetas Stoxx 600 kommunaalteenuseid pakkuvate ettevõtete ja kinnisvarafirmade eestvedamisel 0,4% kõrgemal.

    Aasia aktsiaturud olid öösel suremas languses, kui Nikkei alanes kirjutamise hetkeks 2,8%, Hang Seng 2,3%, Shanghai Composite 0,5%, Kospi 1,5% ja S&P/ASX200 1,7%. Brenti toornafta hind langes 2,3% 80,3 dollarile, Bitcoin kauples 57700 dollaril (–2%) ja Ethereum 4420 dollaril (–1,8%).

    Osalt võib riskikartlikkuse põhjus olla tingitud Lõuna-Aafrikas tuvastatud koroonaviiruse uuest tüvest (B.1.1.529), mis on siiani suurimate mutatsioonidega ja võib seetõttu lihtsamini murda läbi olemasolevate antikehade pakutava kaitse. Praeguseks on uuringud andnud põhjalike järelduste tegemiseks siiski veel liiga vähe informatsiooni. Mitmed riigid on otsustanud ettevaatusabinõuna ajutiselt keelata lennud osadest Lõuna-Aafrika riikidest, ent näiteks Hongkongis on juba selle tüvega kaks nakatunut tuvastatud.

    Majandusuudiste valik jääb täna tagasihoidlikuks, osalt seetõttu, et Ühendriikides on poolik kauplemispäev. See tähendab, et sealne aktsiaturg on Eesti aja järgi avatud 16.30–20.00.

    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunne (november)
    11.00 Itaalia tarbijate ja ettevõtete kindlustunde indeksid (november)
    11.00 Euroala rahapakkumise statistika (oktoober)
  • Israel's health ministry says 1 person who traveled from Malawi has tested positive for the new coronavirus variant. 2 other travelers are suspected cases
  • Euroopas tahetakse peatada liiduüleselt lennud Lõuna-Aafrika riikidest

    Ursula von der Leyen: The EU Commission will propose, in close coordination with Member States, to activate the emergency brake to stop air travel from the southern African region due to the variant of concern B.1.1.529.
  • WHO official David Nabarro on new COVID variant: "My own view is that really it is appropriate to be concerned about this" - BBC/REU
    WHO SAYS WILL TAKE SEVERAL WEEKS TO DETERMINE IMPACT OF VARIANT
  • kas on üheselt teada millest tuleneb kiipide puudus: kas piiratud tootmisvõimsusest, tooraine puudusest või mingist kolmandast tegurist?
  • "Margus09"
    kas on üheselt teada millest tuleneb kiipide puudus: kas piiratud tootmisvõimsusest, tooraine puudusest või mingist kolmandast tegurist?

    kuidas sa ei tea siis, kiibid lähevad kõik vaktsiinide sisse, arvuta ise palju sinna kulub.
  • Belgium reports 2 suspected cases of new coronavirus variant
  • Biontech Exec: expect data from lab tests on new South African COVID-19 variant B.1.1.520 in 2 weeks; May require vaccine adjustment
  • "Margus09"
    kas on üheselt teada millest tuleneb kiipide puudus: kas piiratud tootmisvõimsusest, tooraine puudusest või mingist kolmandast tegurist?

    Kiipide puuduse taga on mitmeid erinevaid asjaolusid, alates sellest, et pandeemia ajal suurendas kaugtööle üleminek nende vajadust, seejärel taastus kiiresti ja üheaegselt nõudlus teistes tööstusharudes, kus tehnoloogiline areng eeldab varasemast järjest rohkem kiipide kasutust (mida nutikam auto on, seda rohkem on vaja ka kiipe) ja kolmandaks on ka kiipide pakkumises olnud tõrked (tulekahju Renesas Electronicsi tehases).
  • Kogu selle jama juures kus ikka ja jälle tuleb uus ja surmavam tüvi ning süsti mõju on lühiajaline.
    Inimestele soovitatakse teha järjest uusi tõhususe doose.
    On Pfizer-st saamas juba kasvuettevõte.
  • "harley"
    Kogu selle jama juures kus ikka ja jälle tuleb uus ja surmavam tüvi ning süsti mõju on lühiajaline.
    Inimestele soovitatakse teha järjest uusi tõhususe doose.
    On Pfizer-st saamas juba kasvuettevõte.


    Shares of Pfizer were upgraded to Buy from Neutral at UBS, with the firm writing that it expects antiviral pill Paxlovid to reach sales of at least $14 billion next year.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon