Krüpto - kas ainult usupõhine... - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Krüpto - kas ainult usupõhine...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuidas ja kas keegi ethereumi ja bitcoini hinda prognoosib?
  • Pakuks 10$ nii 10 aasta plaanis. Mõlemale.
  • Ükskõik need ETHi ja BTC hinnad.. web3 ja DeFi maailm on need mida tasub uurida, uued L1 võrgud jne. Vana buy-hodl-sell mõtlemisviis krüptomaailmas on vana ja iganenud mõtlemisviis.
  • Ärge toitke sama teemat uute pealkirjade all.
  • Pikas perspektiivis läheneb kõigi praeguste krüptorahade hind piiramatult nullile. Lühiajaliselt, usu baasil, võib muidugi tulla hüppeid nii üles, kui ka alla.

    Põhjuseks on krüptorahade toimimismehhanismis olev põhimõtteline viga - küptorahade kaevandamine läheb järjest kallimaks ja energiamahukamaks, selle kompenseerimiseks (et suurel hulgal kaevandajatel oleks motivatsiooni järjest kallimaid ja võimsamaid kaevandusi püsti panna), peaks krüptoraha hind pidevalt kasvama, aga nagu me teame, miski ei saa lõpmatult kasvada, seega tegu on üsna tavalise püramiidskeemiga.

    Paraku sõltub krüptoraha turvalisus otseselt kaevandamismahtudest, kui kaevandajatel kaob huvi kaevandusplatformidesse investeerida, langeb krüptoraha usaldusväärsus ("pangarööv" muutub oluliselt lihtsamaks). Seetõttu kukuvad need praegusel kujul toimivad krüptorahad varem või hiljem kokku, kuna aga täpselt, selleks on vaja selgeltnägijat.
  • Darwinx,
    miks ei saa krüptoraha hind lõpmatult kasvada?
  • kui 1 satoshi muutub liiga väärtuslikuks on võimatu midagi osta.
  • "Greatapple"
    Kuidas ja kas keegi ethereumi ja bitcoini hinda prognoosib?


    Prognoosimine on selles sektoris vale termin.
  • "Darwinx"
    Põhjuseks on krüptorahade toimimismehhanismis olev põhimõtteline viga - küptorahade kaevandamine läheb järjest kallimaks ja energiamahukamaks

    Enne selliseid põhja panevaid avaldusi, proovi endale selgeks teha proof-of-work ja proof-of-stake protokollide erinevused ja tule proovi uuesti ;-)
  • Moderaatorile: Palun tõsta siinse teema kommentaarid mõne olemasoleva krüpto-teema kommentaaride hulka. Põhjendus: "usupõhisusest" pole esmases postituses mingit juttu ja hilisemates samuti. Või kustutada lihtsalt siinne teema kui läbu.
  • "MSM"
    Darwinx,
    miks ei saa krüptoraha hind lõpmatult kasvada?



    Selle mõistmiseks peame me alustama sellest, mis on raha. Sisuliselt on raha lihtsalt värviline paber (krüptoraha siis hulk ühtesid ja nulle kusagil arvutikettal). Väärtus tekib rahale vastavalt sellele, mis on selle raha katteks. Ametlikult pakutakse küll enamasti kullakatet, aga kulda vajavad üsna vähesed väga spetsialiseerunud ettevõtted, tavakodaniku jaoks on raha katteks siiski eelkõige kaubad ja teenused, mida selle raha eest saab tarbida.

    Vaatame siis - vene rubla katteks on gaas, nafta ja paremal juhul Lada "Niva", kui vene rubla maailmaturul odavneb, siis omades rublasid, saaksin ma olulist kahju, kuna nafta ja gaasiga äritsemine mulle ei meeldi, kulda ei luba nad nagunii riigist välja vedada ja selle ülejäänud "sodiga" mida Venemaa on võimeline tootma, pole mul suurt midagi peale hakata, pea kõik, mis mind huvitab, toodetakse väljaspool rubla mõjusfääri ja see läheks mulle kohe kallimaks. USD (sellega on seotud peale USA ka Hiina ja nii mõnegi teise riigi majandus) odavnemise korral oleks katteks hulk tipptasemel tarbeelektroonikat, elektriautosid (näit Tesla) ja muid tooteid ning teenuseid, mis mind huvitavad ja mille hind minu jaoks ei muutuks USD väärtuse vähenemisega, näiteks rubla suhtes, põrmugi. USA tavakodanik tõenäoliselt ei märkagi, et tema jaoks midagi muutuks USD kursi langusega rubla suhtes, Venemaa kodanik võib aga olla tõelises ahastuses, kui peab USD kallinemise tõttu lääne auto asemel ostma "Niva".

    Siit me jõuame selleni, et peaksime määratlema, mis on krüptoraha katteks. Juba oma definitsiooni järgi on krüptoraha hajutatud tuhandete, erinevates riikides asuvate rahakottide vahel, pole eriti kedagi, kes krüptoraha ka mingi reaalse toote või teenusega tagaks ning neid, keda rida ühtesid ja nullikesi arvutikettal eriliselt erutaks, on üsna vähe, seega peamine kate krüptorahadel ongi ainult kauplejate usk, et kuna tegu keerulise süsteemiga, millest paljud aru ei saa, siis peab see kindlasti olema midagi eriti väärtuslikku. Ma oskan pakkuda ainult ühe seltskonna, kes hädasti krüptoraha vajab ja seda oma kaubaga katab - see on tumeveeb ja ja igat masti kuritegelikud rühmitused - kui nad liigutaksid oma raha tavaliste pankade kaudu või ka füüsiliste kottidega üle piiri, oleks suur oht, et FBI, Interpol või ka mõni pisem politseistruktuur nende rahale käpa peale paneb. Ka krüptorahas tehingud on jälitatavad, aga kui raha sissepanemine ja väljavõtmine toimub mõnes paariariigis, kuhu FBI või Interpol ligi ei pääse (rääkimata Eesti või Läti politseist), on see kriminaalide jaoks oluliselt ohutum. Küll kahtlustan ma, et kuritegeliku sektori kasv jääb oluliselt alla krüptoraha kaevandamise energiakulu ja näiteks USD-s või euros väljenduvate muude kulude kasvule, lisaks veel võimalikud piirangud krüptoraha kasutamisele erinevates arenenud riikides, kui suurt pilti mõistma hakatakse.

    Seega kokkuvõtvalt - erinevalt tavalistest rahadest (mida tavakodanike jaoks sisuliselt tagavad raha emiteerivate riikide majandused), puudub krüptorahadel juba oma olemuse tõttu igasugune kauba või teenuste kate (jättes välja mustal turul pakutavad tooted) ja pea kogu kate koosnebki ainult kauplejate usust ja võimest mõista (või siis mitte mõista) krüptoraha toimimise taga peituvaid protsesse ja mustreid. Warren Buffet soovitas mitte kunagi investeerida valdkonda, mille toimimisest hästi aru ei saada, ehk tasuks ka krüptorahaga kauplejatel läbi mõelda - kui hästi nad siiski mõistavad krüptoraha olemust ja sellega kauplemisega kaasnevaid mustreid? Kauplejate usk on väga volatiilne suurus, võib sageli ühe päeva jooksul mitmeid kordi muutuda, seega on üsna ebaloogiline eeldada, et krüptofännide usk ja võime järjest kõrgema hinnaga krüptorahasse investeerida (ning nende uskujate arvukus), võiksid pidevalt kasvada - siin tulevad täpselt samad piirid vastu, nagu teistegi püramiidskeemide puhul.
  • Nägin, et Tais saab hotellides maksta krüptodes.
    Vana loogika järgi käinuks vist nii, et teed oma kasumliku investeerimiskulla/krüpto FIAT valuutaks, maksad kasumilt maksud ja lähed maksad selle rahaga oma hotelli arve. Kuidas siis praegu se reguleerimine käib? Kas need, kes on krüptodega kasumis saavad rahulikult tulumaksu maksmata jätta?
    Selles suhtes väike võit krüptopullidele, kui see nii lihtne ongi. Kullatükkide eest näiteks vist väga maksta ei saaks arvet.
  • Tänasega maalimas ei ole rahal tagatist selle sõna klassikalises tähenduses. Seega kogu see eelmine pikk jutt ei päde.

  • "Marvin"
    Tänasega maalimas ei ole rahal tagatist selle sõna klassikalises tähenduses. Seega kogu see eelmine pikk jutt ei päde.


    kui mõtled üleeelmist postitust, siis loe uuesti, ta ei väidagi, et rahal oleks mingi klassikaline tagatis.
  • Tulevikus ikkagi kasutatavate krüpto valuutade hindu ehk õigem öelda kursse määrab kasutajate arv. Kaevandusfaasis selle tuleviku peal spekuleeritakse ja puhutakse mulle.
  • Kui riigid järjest kaevandamist keelavad siis mis seda ahelat püsti hoiab?
    Kui kavandajad oma masinad kinni panevad siis hakkavad võrkude omanikud servereid ehitama?
  • Krüptorahal ei ole mitte mingisugust väärtust reaalses elus nagu rahal on. Siin üleval seletati et mis tähendab kui omad rublasid, või taalasid. Krüptorahaga "omad õigused" bittireale mis on kuskil serveris aga nagu on teada, nendesse on ka sisse murtud. Kui tuleb krah krõptorahadega, siis on väga suur tõenäolisus et sa ei saa oma krüptod vahetada piisavalt ruttu õigeks rahaks ja jääd kaotajaks aga mitte ühegi riigi majandusele see ei mõjuta muud moodi kui nende eraisikute raskuste kaudu ja neid pole nii palju et mõjutaks

    Need pole mitte ühegi riigi seadustega kaitstud ja seega manipulatsioon (Muski twiit jne) on igapäevane nähtus.
  • "Borealis"
    Krüptorahal ei ole mitte mingisugust väärtust reaalses elus nagu rahal on. Siin üleval seletati et mis tähendab kui omad rublasid, või taalasid. Krüptorahaga "omad õigused" bittireale mis on kuskil serveris aga nagu on teada, nendesse on ka sisse murtud.

    Rumalamat ja asjatundmatut arvamuseavaldust krüpto teemal on raske leida.

  • "Rage"
    "Borealis"
    Krüptorahal ei ole mitte mingisugust väärtust reaalses elus nagu rahal on. Siin üleval seletati et mis tähendab kui omad rublasid, või taalasid. Krüptorahaga "omad õigused" bittireale mis on kuskil serveris aga nagu on teada, nendesse on ka sisse murtud.

    Rumalamat ja asjatundmatut arvamuseavaldust krüpto teemal on raske leida.



    Krüptoraha väärtus on energia kulu mis tema kaevandamiseks kulutati. Mis selle krüptorahaga edasi teha see on valdkonna spetsialistide pärusmaa.
  • "marti837"
    Krüptoraha väärtus on energia kulu mis tema kaevandamiseks kulutati.

    https://coinmarketcap.com/all/views/all/
    siin listis on TOP 200 krüptovara (coini tokenit etc..) Circulating Supply veerus on märge, kas antud krüptoraha on kaevandatav või mitte, proovi omad järeldused teha.

    Krüptovara väärtus on täpselt nii suur kui on usaldus ja nõudlus selle vara vastu, kui suur on kindlus, et ka tulevikus saad sa oma kartulid vahetada krüpto vastu ja hiljem selle krüpto vahetada samas vääringus porgandite vastu vahetada, mitte ei pea otse reaalvarasid üksteise vastu vahetama. Suhteliselt sarnane fiat rahale väärtuse ja usalduse seosele..

  • "Rage"
    "marti837"
    Krüptoraha väärtus on energia kulu mis tema kaevandamiseks kulutati.

    https://coinmarketcap.com/all/views/all/
    siin listis on TOP 200 krüptovara (coini tokenit etc..) Circulating Supply veerus on märge, kas antud krüptoraha on kaevandatav või mitte, proovi omad järeldused teha.

    Krüptovara väärtus on täpselt nii suur kui on usaldus ja nõudlus selle vara vastu, kui suur on kindlus, et ka tulevikus saad sa oma kartulid vahetada krüpto vastu ja hiljem selle krüpto vahetada samas vääringus porgandite vastu vahetada, mitte ei pea otse reaalvarasid üksteise vastu vahetama. Suhteliselt sarnane fiat rahale..



    Ma olen täiesti nõus. See on minu tõlgendus väärtusest, muud väärtust ma ei näe, ma olen võhik ka.
  • Selle krüpreeringu lahti murdmine on ka tõenäoliselt lähituleviku küsimus, arvestades tohutu kiiret tehnoloogia arengut.
  • Ma arvan, et krüptorahadesse uskumises mitmeid mehhanisme:

    1) iga krüptoraha süsteemi jaoks kehtib samuti Metcalfe'i seadus:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Metcalfe%27s_law
    Mida rohkem on süsteemi aktsepteerijaid (kasutajaid), seda suurem on kogu süsteemi turukapitalisatsioon. Seega ühe žetooni hind võiks olla: turukapitalisatsioon / "žetoonide" arv

    Konkreetset turukapitalisatsiooni valemit ei saa anda, sest erinevalt telefonivõrgust ei ole liikmed võrdsed: "telefonide" ehk "žetoonide" arv igas sõlmes (kasutajate käes) on erinev. Aga igal juhul see on võrdeline kasutajate arvuga.

    Seda sama saaks öelda ka kulla jms. nähtuste kohta, kui selle praktilised vajadused (elektroonika jms.) kõrvale jätta
    Kullast ehete kandmine ja kulda investeerimine on samasugune metcalfe - kui usk kullast ehetesse ja kullasse kui investeeriumisvahendisse puuduks, oleks 1 grammi kulla hind madalam, s.t. peegeldaks vaid tema praktilist vajadust, mitte usku, et kuld on eriline.
    Praktilise väärtusega asju (pudel viina kui nõuka-aja universaalne "žetoon") ei ole vaja enam millegagi tagada, "žetoonide" puhul ei päästaks ka sidumine mingi praktilise väärtusega tagatisega (kasvõi viinapudelite arvuga), sest tagamise lubadus ise on kolmanda osapoole risk.

    Kui uskumine krüptorahasse kõrvale jätta, siis tema sisemiseks väärtuseks on tema võime toimida arveldussüsteemina (ja see oleks ju täitsa kõva väärtus). See aga omakorda sõltub usust ja turvalisusest (vt. p.2 ja p3) Väide, et krüptoraha hind on temale kulutatud elektrihind ei päde. see oleks sama, kui väita, et prügi maksab selle tekitamise hinna (või ilutulestiku kirjeldus maksab ilutulestiku korraldamise hinna – eeldusel, et seda tohib kirjeldada vaid üks kord)

    2) raharingluse valem: VM = QP
    V: "žetoonide" ringluskiirus (usk "žetoonide" enda käes hoidmisesse: mida kauem hoida, seda madalam V ja kõrgem "žetooni" ostujõud)
    M: ringluses olevate "žetoonide" koguhulk (krüptoraha puhul defineeritud olema suht konstantne)
    Q: kaupade summaarne kogus, mida ollakse nõus müüma žetoonide eest (ehk jällegi müüjate usk "žetoonidesse")
    P: nende kaupade hinnatase

    Seega krüptoraha "žetooni" hinnataseme (kaupade ostujõu) määravad V ja Q, nende mõlema arvväärtus sõltub jällegi uskumisest.sellesse krüptorahasse.

    3) Turvalisus, mugavus ja kohustus. Uskumus oleneb ka sellest, kuidas on süsteem kaitstud. Riigi valuutad on kaitstud riigi sõjaväega (riigi sees on kõigil seadusega pandud kohustus võtta vastu seda valuutat oma kauba müümise ning "žetooni"võltsimisele järgneb karistus.), kuld on kaitstud ajaloolise uskumusega tema väärtusesse; krüptosüsteemi kaitse piirdub selle süsteemi enda turvaomadustes (lahtihäkitavus, anonüümsus, ülekannete toimimine, ülekannete toimumise ajaloo säilitamine) ning uskumuses, et hind ei saa langeda

    4) Alternatiivsüsteemide osatähtsus Ühiskonnas momendil pakutavate kaupade-teenuste arv on lõplik ning see tuleb ära jagada erinevate rahasüsteemida vahel: mida rohkem on erinevaid krüptosüsteeme, seda madalamaks kujuneb žetoonide hind. Erinevalt süsteemisisestest žetoonidest ei ole paralleelsete süsteemide arv piiratud, toimivate süsteemide arv ja osakaal on määratud jällegi uskumusega nendesse süsteemidesse.

    5) Psühholoogiline faktor ehk iseennast täidesaatev ennustus. Kui uskumus tõuseb või langeb, siis see on positiivse tagasisidega protsess, mida juhivad ahnus ja hirm. Kui "žetooni" hinnatõus peatub pikemaks ajaks,siis leidub ju parema tootlusega "investeerimise" võimalusi ning "investorid" väljuvad sellest, uusi tulijaid ei ole, sest positiivset tootlust pole enam tükil ajal olnud ja trend on langev. Millal see moment saabub, kst. Igal juhul, mitte miski ei takista loomast uut ja paremet (turvalisemat, mugavamat, laialt ättesaadavamat jne.) krüptosüsteemi, kus sama protsess võiks alata algusest (s.t. jällegi positiivne tootlus).

    Bitcoini jms.tuliste kaitsjate põhiargument on see, et tegemist on täitsa uutmoodi ja originaalse süsteemiga (plokiahel ja muud sellised sõnad). See, millisel matemaatilisel-tehnilisel põhimõttel süsteem toimib, omab tähtsust vaid nii palju, kuivõrd see soodustab süsteemi turvalisust ja lihtsalt kasutatavust. Uskumuse teised komponendid elavad oma elu, s.t. kui kauba müüjad lihtsalt ei soovi omakaupa vahetada žetoonide" vastu, siis ei aita ka žetoonide" plokiahel.
  • "marti837"
    "Rage"
    "Borealis"
    Krüptorahal ei ole mitte mingisugust väärtust reaalses elus nagu rahal on. Siin üleval seletati et mis tähendab kui omad rublasid, või taalasid. Krüptorahaga "omad õigused" bittireale mis on kuskil serveris aga nagu on teada, nendesse on ka sisse murtud.

    Rumalamat ja asjatundmatut arvamuseavaldust krüpto teemal on raske leida.



    Krüptoraha väärtus on energia kulu mis tema kaevandamiseks kulutati. Mis selle krüptorahaga edasi teha see on valdkonna spetsialistide pärusmaa.


    Kulud ei tekita alati väärtust.
  • https://www.bitcoinisdead.org/

    Ehk hoiab kõikide selle teemaliste artiklite ükshaaval postitamise aja kokku.
  • "decibel"
    No nii:)
    https://decrypt.co/91255/researchers-suggest-quantum-computers-only-decade-cracking-bitcoin


    No enamus sellise artikli jagajaid ja lugejaid rõõmustavad, et saavad jällegi krüptole "ära panna", aga ei mõtle kahele asjale:
    1. 10 aasta pärast suudaks nad murda tänaseid algoritme, aga algoritme arendatakse ka väga jõudsalt edasi.
    2. Eeldusel, et krüpto algoritmid ei parane, siis kõik meie tänased igasugu sotsiaalmeediate jms. paroolid on avatavad reaalajas.
  • Kui see masin kunagi valmis ehitatakse, leitakse talle paremat rakendust, kui ajaloo prügikastist leitud veidra mulli kräkkimine.
  • See on umbes selline jutt, et kümne aasta pärast toimuva sõja võidame meie, kuna meil on siis paremad relvad. On või? What about meie relvad? So 2014 jutt.
  • "mykoloog"
    See on umbes selline jutt, et kümne aasta pärast toimuva sõja võidame meie, kuna meil on siis paremad relvad. On või? What about meie relvad? So 2014 jutt.

    Kes vähegi matemaatikat jagab saab aru, et Moore seadus (mis pealegi aeglustub iga aastaga) vs. Neveni seadus, see on ette kaotatud lahing.
  • "decibel"
    No nii:)
    https://decrypt.co/91255/researchers-suggest-quantum-computers-only-decade-cracking-bitcoin

    Webber estimates that if an attacker has a ten-minute window to crack the key, they would need a quantum computer with 1.9 billion cubits. If the key is vulnerable for 24 hours, this figure drops to 13 million qubits.

    Tahab 1 ploki räsi ära arvata ja koinid endale krabada? Siis on täiesti mõttetu ju ajada mingit 24 tunni juttu. Plokid tulevad praegu 10 minuti tagant. Nii et tema enda jutu järgi on vaja ikkagi 1,9 miljardit kubitit siis. See arv võib ka 5 korda suurem olla, sest ma ei tea, kas ta võttis arvesse, et päris arvuti peab ka veaparandust oskama.
    In the world of quantum computing, this law has been replaced by Neven’s Law, which dictates that quantum computing power undergoes "doubly exponential growth relative to conventional computing".

    Moore'i järgi toimub duubeldumine 2 aastaga, seega Neveni järgi siis duubeldumine ühega. Ta ise toob välja, et IBM on juba 127 juures 2022 alguses. Vaatame siis...

    2023 ja 254
    2024 ja 508
    2025 ja 1016
    2026 ja 2032
    2027 ja 4064
    2028 ja 8128
    2029 ja 16256
    2030 ja 32512
    2031 ja 65024
    2032 ja 130048
    2033 ja 260096
    2034 ja 520192
    2035 ja 1040384 (miljon!)
    2036 ja 2080768
    2037 ja 4161536
    2038 ja 8323072
    2039 ja 16646144
    2040 ja 33292288
    2041 ja 66584576
    2042 ja 133169152
    2043 ja 266338304
    2044 ja 532676608
    2045 ja 1065353216
    2046 ja 2130706432 (koos!)

    Ja BTC ikka paneb SHA-256'ga veel. Nunuh.

    Miks üldse peab iga tehnoloogia eksponentsiaalseks minema kõigi arust tänapäeval? Kas me liikusime Ford mudel A 105 km/h pealt silmapilguga helikiiruse murdmiseni ja peagi võisime juba autodega orbiidile minna?

    Mida on Moore'i seadus tähendanud 1 arvutuslõime kiiruse kasvule viimased 10 aastat (kui tööd ei saa ära jagada):

    Ei tule duublit ära.

    Juhuslikkude arvude proovimine on hästi paralleeriseeritav, siis võib kasutada ka seda graafikat:

    2012 sai koju osta 10k tulemusega asja, nüüd Threadripper teeb 80k. 2014 20k, 2016 40k, 2018 80k...tegelt tuli 2020, aga no enam-vähem.
  • Ausi, neid krüpto-kulla skämme on ennegi nähtud. Näiteks HelloGold, mis oma "tokenmokeni" turule lasi, korjas HitBTC ja teiste maaklerite juures oma pumpiga lollidelt raha ära ja kadus kolme tuule poole. Sama hästi võime sinu vanaema krüptoga bäkkida.
  • "Jyrttoo"
    Ausi, neid krüpto-kulla skämme on ennegi nähtud. Näiteks HelloGold, mis oma "tokenmokeni" turule lasi, korjas HitBTC ja teiste maaklerite juures oma pumpiga lollidelt raha ära ja kadus kolme tuule poole. Sama hästi võime sinu vanaema krüptoga bäkkida.


    Jäi sul vererõhk ja pulsisagedus ikka ohutule tasemele :) Ma saan aru, et krüptousulised on sama fanaatilised kui radikaalislamistid, aga minu ammusurnud vanaema bäkkimine lõhnab nekrofiilia järele, mis teatavasti on kriminaalkuritegu. Või mida sa täpsemalt minu vanaema bäkkimise all mõtlesid? Ja mis vahe on krüpto-kulla skämmil ja krüpto-skämmil?
  • On see ikka kindel et need on erinevad inimesed ?
  • Ostke parem tulpe, sest vaid sibulad võivad lõputult tõusta. AJALUGU KORDUB!
  • Hetkel on -86.5% langust.
    Kui palju poistel jõudu on, seda olukorda toimimas hoida? :)
    Läheb huvitavaks kui Terra langeb alla ühe dollari.

    Coindeski andmetel oli olukorra normaliseerimiseks TerraUSD eest vastutav turutegija Luna Foundation Guard sunnitud likvideerima 750 miljoni dollari ulatuses bitcoini. Turutegija ülesanne on hoolitseda, et stabiilne münt ei kalduks liialt kõrvale oma normaalväärtusest ning kes peaks vajadusel tugioste tegema. Bitcoini varude müümine on avaldanud ka survet maailma suurimale krüptorahale bitcoinile, mille hind on täna küll tõusnud, kuid on kuu algusest langenud ligi viiendiku võrra.

    UST toimib koostöös teise krüptorahaga, Terraga (LUNA), mille plokiahela peale on ta üles ehitatud. Terra enda hind on viimaste päevade jooksul kukkunud kivina, langedes mai algusest enam kui 60%.

    UST müntide loomine käib just nimelt seotuna Terraga - selleks, et UST saaks tekkida, tuleb hävitada samas väärtuses Terrat. Näiteks kui tänase seisuga maksab Terra umbes 32 USA dollarit, siis ühe Terra hävitamisel on võimalik "müntida" 32 USTi. Sama metoodika toimib ka vastupidi.


    https://arileht.delfi.ee/artikkel/120004653/kruptomaailm-variseb-nime-poolest-stabiilne-munt-muutus-ebastabiilseks
  • "BamesJond"
    https://www.youtube.com/watch?v=YQ_xWvX1n9g


    Kleebib 2 tunni ja 18 minuti pikkuse filmi lingi
    Ei selgita midagi
  • "jpedro"
    "BamesJond"
    https://www.youtube.com/watch?v=YQ_xWvX1n9g


    Kleebib 2 tunni ja 18 minuti pikkuse filmi lingi
    Ei selgita midagi


    Jah.
  • Poistel on raske..

    https://twitter.com/stablekwon/status/1524331171189956609?t=lDRBT9Spo2KwLHFiCv7ttA&s=19

    1/ Dear Terra Community:
    2/ I understand the last 72 hours have been extremely tough on all of you - know that I am resolved to work with every one of you to weather this crisis, and we will build our way out of this.
    Together.
    3/ First, if you don’t understand how Terra’s peg stabilization mechanism works, here is a good overview:
    https://t.co/yxp6nA2cdc

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon