Punktid Technologies AS (PNKTD) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Punktid Technologies AS (PNKTD)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Punktid Technologies AS First North'ile
    Täna algas IPO. Pakkumise tulemusel soovib ettevõte kaasata 1,35 kuni 1,53 miljonit eurot, emiteerides 300 000 kuni 340 000 uut lihtaktsiat. Kaasatud raha plaanitakse kasutada uutele turgudele minekuks, uute töötajate värbamiseks ning turunduse ja müügieesmärkide saavutamiseks.

    Aktsiate märkimisperiood algab 19. aprillil kell 10 ja lõpeb 29. aprillil kell 16. Aktsia märkimise eest tasutav hind on 4,5 eurot iga pakkumisel oleva aktsia kohta.

    Punktid Technologies ASi aktsiate esmase avaliku pakkumise tulemused avaldatakse 2. mail või selle paiku. Pakkumisega seotud arveldusi tehakse orienteeruvalt 5. mail ning esimeseks kauplemispäevaks Nasdaq Balti alternatiivturul First North on planeeritud 19. mai.

    https://punktid.ee/investor
    https://investor.postimees.ee/7503472/uus-tulija-tallinna-borsil-algas-koodimuuja-punktid-technologies-aktsiate-markimine
  • Tere

    Vaatasin majandusaasta aruandest, et ca 90% 2021. a käibest tuli Ukrainast. Teatavasti praeguseks on asjaolud Ukrainas kergelt öeldes väga halvasti. Mis plaanid Ukrainas jätkamisega hetkel on ja kindlasti ka teised sooviks teada, kuidas Ukraina turul viimased 2 kuud on läinud. Käibekasvu prognoose võib küll hetkel korraliku reservatsiooniga vaadata...
  • "Mck14"
    Tere

    Vaatasin majandusaasta aruandest, et ca 90% 2021. a käibest tuli Ukrainast. Teatavasti praeguseks on asjaolud Ukrainas kergelt öeldes väga halvasti. Mis plaanid Ukrainas jätkamisega hetkel on ja kindlasti ka teised sooviks teada, kuidas Ukraina turul viimased 2 kuud on läinud. Käibekasvu prognoose võib küll hetkel korraliku reservatsiooniga vaadata...


    Seda nad kunagi kommenteerisid, et lihtsalt mingi hulgiüksus/klient oli seal juriidiliselt kirjas.
  • mis käivet on oodata ka väljaspool Eestit või Baltikumi?
  • Finantse ei viitsi uurida, aga miks nii nõme nimi on ettevõttel?
  • Tere!

    Täname küsimuste eest! Otseklientide ostude käibeosakaal, mis tuleb meile otse Ukrainast on alla 0,1%. Mulje suurest UA käibest tuleb Eesti finantsaruandluse standardist (EFS). Rõhutan veel üle, et Ukraina mõju meie käibele ja tulevikule on null.

    Põhjalikuma selgituse Ukraina kohta leiate ka meie ettevõtte kirjeldusest lehekülgedelt 60-61.

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • Kui suur on konsoolikaartide osakaal müügis? Kui Xbox või PS teatavad, et kaotavad need üldse ära või hakkavad ise Baltikumi ametliku regioonina toetama, siis see on ju potentsiaalselt väga suur risk kogu ärimudelile.
  • Konsoolikaartide müük umbes pool kogu müügist. Kuna turg on tõusvas kasvutrendis ja kaugel veel küllastunud olekust, siis näeme ka Soomes ja suuremas osas EU riikides, et nii PS kui Xbox kohalolekuga müüakse ikka samal ajal väga hästi kaarte. Nende kohalolek Baltikumis oleks kindlasti suure mõjuga ja kuna turg alles kasvab, siis oskame prognoosida, et suudame ka siis hästi toime tulla. Lisaks hoiame pidevalt oma tootevalikult maksimaalselt mitmekülgsena, et vältida liigset sõltumist ühest kaubagrupist.

    Oleme seda riski katnud ka oma ärikirjelduses:

    7.2.7. Mängutootjad võivad muuta oma ärimudelit
    Mängutootjad võivad tahta muuta oma senist edasimüüjatel põhinevat ärimudelit ning keskenduda
    selle asemel oma platvormi arendamisele ja toodete müügile otse platvormil, jättes vahelülina ära
    edasimüüjad. Riskide maandamiseks tegeleb Punktid seni kasu toonud ärimudeli kvaliteeditaseme
    hoidmisega, jätkab personaalse teenindamisega ning hoiab tootevalikut maksimaalselt
    mitmekülgsena, pakkudes võimalikult erinevate tootjate mänge. Seega kui üks tootja muudaks oma
    ärimudelit, oleks meil valikus piisavalt ka teiste tootjate mänge ning muudatused mõjutaksid meid
    vähem.

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • "22456"
    mis käivet on oodata ka väljaspool Eestit või Baltikumi?


    Juba hetkel tuleb üle 30% käibest väljaspool Eestit enne IPOt, me tõstame selle osatähtuse 70% peale järgnevate aastate jooksul. Väljaspool baltikumi tuleb juba 10% ja järgnevate aastate jooksul tõstame selle 30% peale.

    Oleme seda katnud ka oma ärikirjelduses:

    4.2.1. Sissejuhatavalt
    2021. aastal moodustasid kogu Punktide müügiplatvormi vahendusteenuse aastasest brutosummast
    69% müügid, mis olid tehtud eestikeelse kodulehe Punktid.ee kaudu. Plaanime järgneva 3 aasta
    jooksul agressiivse laienemise teel teistes keeltes tegutsevate sihtturgude osatähtsust tõsta, samas
    hoides müüke ka Eestis. Oleme paika pannud turunduseelarve jaotuse regiooniti, kuid vajadusel
    korrigeerime ning jaotame turunduseelarvet ümber. Selleks võib tekkida vajadus eelkõige siis, kui
    Punktide juhatuse hinnangul tekib võimalus ühes regioonis suurema eelarvega oma brutosummat
    märgatavalt tõsta mõnes teises regioonis eelarvet vastavalt vähendades



    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • "tauts"
    Finantse ei viitsi uurida, aga miks nii nõme nimi on ettevõttel?


    Ettevõtte nimeks valisime Punktid Technologies AS tulevikku silmas pidades – Punktide äritegevus on tulevikus palju laiem. Juba meie praegust olemasolevat platvormi saab laiendada erinevate digitaalsete kaupade peale.
    Kui küsimus on aga sõna Punktid kohta, siis see nimi tuleneb meie äri algusaegadest – kui me alustasime, ei olnud müügil selliseid tooteid nagu näiteks Xboxi või PlayStationi rahakaardid. Selle asemel müüdi nö mängupunkte, mille eest sai vastavas keskkonnas siis endale tooteid osta. Sellest tuli ka nimi Punktid.

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • Tere Hannes,

    Mis on Punktidest ostu sooritamise eelis võrreldes Epic games, PS Store või Microsoft Store ees?
  • Hind. Selliseid 'discount' saite on maailmas omajagu, sait mis neid võrdleb ja iga toote kohta kõige odavamat pakub - https://www.allkeyshop.com/blog/

    Steamiga võrreldes on enamjaolt ikka hinnavahe kordades, Windowsi saab €5 eest vs Microsofti poes €100-200+ jms.
  • Kust kohast tulevad mängukoodid? Kas ametlike kanalite (xbox, ubisoft jms) kaudu või kusagilt mujalt? Ja mis eristab teid suurtest lehtedest nagu G2A ja paljud teised, kes on juba nii Euroopas kui Ameerikas korralikult kanda kinnitanud?
  • Vaatasin sisse. Äärmiselt keeruliseks on asi aetud aga arusaadav, sest tegemist on konsolideeritud aruandega ning pika peale jookseb raporteerimine paika.
    Annan enda mõtted edasi:
    Mängude vahendusel saadud tulu 2,079m ja brutokulu 1,891m. Brutokasum 188K, ehk marginaaliks 9,05%. Kuna tegemist on kasvuettevõttega, siis operatiiv või kasumimarginaali lõnga pole mõtet siin edasi harutada.
    Nii et siis, 9,05% on kõige tähtsam number minu jaoks. Tegemist on mahuäriga ning pikapeale kasvab ka too protsendinäitaja, kuna suurem maht tähendab paremaid diile. Usun, et nad kasutavad ära suurepärast turu tühimikku ning mis kõige tähtsam, tühimikku lähiturgudel. Gaming sector on nii meeletus arengus olles juba praegu suurem kui kino ja muusika kokku. Siit edasi mõttearendus, et kuhu panid viimati sadu miljardeid dollareid Ameerika tehnoloogiahiiud? Metaverse, ehk siis gaming.

    Kõige põnevam leid oli see, et müüki on tehtud Suurbritanniasse ja Ameerika Ühendriikidesse. Kui seal on juba jalg ukse vahel, siis tuleb edasi ainult skaleerida. Samuti hea teadmine, sest eeldaks, et Suurbritannias või USAs ostetakse selliseid asju ikkagi kohalikelt pakkujatelt, kellel on veel paremad diilid. Kuna aga on ostetud Punktidest, võib seda lugeda suureks töövõiduks.

    Kõige nõrgem koht oli minu jaoks ettevõtte visioon. Mitme punktiga kirjutatud lahti, et soovitakse mõjutada ostukäitumist, pakkuda kõrgetasemelist teenust jnejne, mis mitte kedagi ei huvita. Selle asemel võiks olla lühidalt hoopis, et Punktid visiooniks on olla suurim euroopa regiooni mängude vahendaja. Kõik. Kui täidetud, liigutakse järgmise visiooni juurde.

    Mis puudutab seda Ukraina käibe osa, mis tekitas palju küsimusi, siis sain aru, et tegemist on hoopis juriidilise kehaga, mis omakorda müüb ikkagi välismaale, mitte Ukrainasse. Seega kehv detail, mis siiski mingit mõju ei oma. Müük läheb edasi.

    Mina märgin, ning lühidalt põhjused on sellised:
    1) Tühimik ida-Euroopa regioonis - õigel ajal, õiges kohas.
    2) Lihtsasti skaleeritav teenus/toode, mida saab minimaalsete kuludega viia uuele turule.
    3) Meeletu turupotentsiaal.
  • "heix85"
    Tere Hannes,

    Mis on Punktidest ostu sooritamise eelis võrreldes Epic games, PS Store või Microsoft Store ees?


    "Investor"
    Kust kohast tulevad mängukoodid? Kas ametlike kanalite (xbox, ubisoft jms) kaudu või kusagilt mujalt? Ja mis eristab teid suurtest lehtedest nagu G2A ja paljud teised, kes on juba nii Euroopas kui Ameerikas korralikult kanda kinnitanud?


    Tere,
    Codecci vastas tegelikult sisult ära. Nagu ka eelnevalt seletatud, siis tõepoolest suurte mänguplatvormide ees on eeliseks hind ja kättesaadavus, siiamaani ei akptseerita xboxi või PSi poolt paljusid riike, see on koht kus me saame tuua tuhandeid inimesi mängima. Oleme ka ise Allkeyshopi lehel esindatud, kuid me ei ole oma tegevuses kunagi sihtinud maailma odavaimaid hindasid.

    Meie põhirõhk on alati olnud kiirel ja asjatundlikul klienditeenindusel ning kvaliteetsel teenusel. Meie nišiks võrreldes teiste sarnaste lehtedega on lokaalsus – iga riigi klient saab ostu sooritatud ja klienditeenindusega suheldud oma riigikeeles. Nii tagame selle, et teenusest saab aru ning ostu saab sooritatud nii 15-aastane mängur kui ka 60-aastane vanaema, kes oma lapselapsele jõuludeks kinki otsib.

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid



  • "hannesniid"
    "22456"
    mis käivet on oodata ka väljaspool Eestit või Baltikumi?


    Juba hetkel tuleb üle 30% käibest väljaspool Eestit enne IPOt, me tõstame selle osatähtuse 70% peale järgnevate aastate jooksul. Väljaspool baltikumi tuleb juba 10% ja järgnevate aastate jooksul tõstame selle 30% peale.

    Oleme seda katnud ka oma ärikirjelduses:

    4.2.1. Sissejuhatavalt
    2021. aastal moodustasid kogu Punktide müügiplatvormi vahendusteenuse aastasest brutosummast
    69% müügid, mis olid tehtud eestikeelse kodulehe Punktid.ee kaudu. Plaanime järgneva 3 aasta
    jooksul agressiivse laienemise teel teistes keeltes tegutsevate sihtturgude osatähtsust tõsta, samas
    hoides müüke ka Eestis. Oleme paika pannud turunduseelarve jaotuse regiooniti, kuid vajadusel
    korrigeerime ning jaotame turunduseelarvet ümber. Selleks võib tekkida vajadus eelkõige siis, kui
    Punktide juhatuse hinnangul tekib võimalus ühes regioonis suurema eelarvega oma brutosummat
    märgatavalt tõsta mõnes teises regioonis eelarvet vastavalt vähendades



    Lugupidamisega,
    Hannes Niid


    Lisaks tasuks tähele panna ka meie Q1 tulemusi kus juhtus enne IPOt ja ilma investorite rahadeta olukord, kus meie Märtsikuu suurim müüki tuligi globaalselt müügis, ehk väljaspool Eestit ja Baltikumi. Ma usun, et see näitab selgelt olukorda kus me oleme skaleeritavad ja paindlikud ja meil ei ole probleem teha mõne teise First North listitud ettevõtete aasta käive ühe kuuga.



    https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b440fce515f25a231249bce975a5fda08&lang=et

  • Tervist,
    Jagan siin mõttekõiku, miks natuke Punktidesse ka investeerisin.
    Aruandlus ja info on ikka parajalt segane ja keskendutakse moodsa aja kohaselt käibele, mitte kasumile.
    Mina vana Buffeti jüngrina pigem otsin kasumit ja rahavoogu.
    Tegemist on juba praegu toimiva automatiseeritud äriga ehk kui turundus ja arendus "seisma" jätta ja börsile mineku kulud kõrvale jätta, toodab ta lihtsalt tiksudes juba praegu ca 150k aastas kasumit.
    Kuna tegemist on mahuäriga, siis senised käibe kasvud oma vahenditest on olnud muljetavaldavad ja lisakapital võiks anda siin väga head efekti kiiremaks laienemiseks.

    Päikest!
    Sander
  • Kasvu ärid peavad reklaamima,muidu need ei kasvaks ja rahvas unustab või klikkab mujale, Coca Colat ka reklaamitakse,kuigi kõik teavad seda.
  • Tore, et börsile tuleb ettevõte kes on juba ennast tõestanud ja kellel on ette näidata 50K kliendibaas ja reaalselt miljonitesse ulatuv rahavoog.

    Mina investeerisin, sest:
    - Eesti on nad sisuliselt vallutanud ja väljaspool on jalg korralikult uksevahel ehk omavad kogemust ennast turgu sisse süüa.
    - Finantsidest vaatavad vastu reaalselt kuue ja seitsmekohalised numbrid.
    - 50K rahulolevat klienti - selle peale juba annab midagi luua. Mitte nagu Robus 5 klienti ja Hagen Bikes müüs 6 ratast
    - Toimiv ja kasumlik ärimudel, mitte ei minda katsetama ehk jäävad ellu ka raskematel aegadel.
    - Kergesti skaleeritav toode.

    IPO-t reklaamivad oma 50K kliendibaasi sees ka, äkki toovad börsile värsket verd?
  • Foorumiga liitunud 22.04.2022
    Tekib küsimus, kas ja mis kujul olete ettevõttega seotud?
  • miljonitesse ulatuv rahavoog?

    see on nagu kinnisvarabüroo, kes deklareerib oma käibeks müüdud korterite turuväärtuse
    vahendustasu 0-i lasta siis saab kõva käibe, aga 0 vahendustasu omale
  • "972"
    Foorumiga liitunud 22.04.2022
    Tekib küsimus, kas ja mis kujul olete ettevõttega seotud?


    972,

    "Mina investeerisin" ehk olen juba investeeringu teinud. Võite mind leida ettevõtte kirjelduses aksionäride nimekirjas.

    Alina Fesenko
  • Kui Alinad või Madised tulevad siia oma investeeringut promoma, siis mul paneb see ohumärgi põlema!!
  • Heix kas sa Saagi oled näinud?
    Mõnikord ongi päriselt kiire.
    Kiire inflatsioon ja rahatrüki löpp U.S on kasvuaktsiatel korralikult tükid välja ampsanud. See teadmine jõuab ka kord meie Robinitele,et ainult kasvu pealt hinda määrata on vale.
  • "yanek"
    miljonitesse ulatuv rahavoog?

    see on nagu kinnisvarabüroo, kes deklareerib oma käibeks müüdud korterite turuväärtuse
    vahendustasu 0-i lasta siis saab kõva käibe, aga 0 vahendustasu omale


    Miljonitesse ulatuv rahavoog -


    Ma saa kinnisvarabüroo võrdlusest täpselt aru. Ehk oskad selgitada? Nad ostavad toote/kauba ise sisse, lisavad marginali ja müüvad edasi.
  • "heix85"
    Kui Alinad või Madised tulevad siia oma investeeringut promoma, siis mul paneb see ohumärgi põlema!!


    Mõtlesin, et on asjakohane avada nägemust investori vaatenurgast. Ehk oskan ka selle nurga alt tekkinud küsimustele vastata.
  • "Visahing"
    .... See teadmine jõuab ka kord meie Robinitele,et ainult kasvu pealt hinda määrata on vale.


    See teadmine on juba mõnda aega kohale jõudnud - kui SAUNA välja arvata, on pilt ikka üsna nukker.

    Investoritele kainet mõistust ning PNKTD meeskonnale (ükskõik kuidas ka IPO ei õnnestuks) igati edu soovides.
  • "AlinaH"
    "heix85"
    Kui Alinad või Madised tulevad siia oma investeeringut promoma, siis mul paneb see ohumärgi põlema!!


    Mõtlesin, et on asjakohane avada nägemust investori vaatenurgast. Ehk oskan ka selle nurga alt tekkinud küsimustele vastata.


    Mis turuväärtuse pealt sa ise investeerisid?
  • Kummaline pööre on toimunud. Kui enne kiideti iga IPO-t ja valuatsioonist isegi ei räägitud, siis nüüd tambitakse iga IPO-t ja valuatsioonist isegi ei räägita. Tambitakse ka neid, kes üritavad enda investeerimisteesi selgitada. Ajastu märk vist.
  • Valuatsioonist midagi? Mina selle valuatsiooni juures ei märgi, see konsoolikaartide asi on liiga publitseerijate ja suurte retailerite armust mudel.
  • "invictus"
    Kummaline pööre on toimunud. Kui enne kiideti iga IPO-t ja valuatsioonist isegi ei räägitud, siis nüüd tambitakse iga IPO-t ja valuatsioonist isegi ei räägita. Tambitakse ka neid, kes üritavad enda investeerimisteesi selgitada. Ajastu märk vist.


    Eks kõik on vee all ja maailma peale vihased. PNKTD ebasobiv ajastus, muidu solid ettevõte ja hoian pöialt.
  • Kas mingit pilti tegijatest ja inglitest ei saaks siia panna, 1 pilt räägib rohkem kui 1000 sõna.
  • Aitäh toetuse eest!

    Kahjuks tõesti IPO aega tuleb pikalt planeerida ja seda otsust ei saa teha nädalaga, isegi mitte kuuga, mistõttu ajastamine on ka korralik väljakutse. Tagantjärele teame kõik, et eelmise aasta detsember oli kõige magusam aeg, aga et sel aastal sündmused nii kiiresti muutuvad, ei ennustanud keegi ette.

    Kui vastata valuatsiooni küsimusele, siis olenevalt regioonist on mängusektori standard kasvava ettevõtte valuatsiooniks on ligikaudu 15-20 korda käive.
    Me valisime investoritele soodsama tee ning tuleme IPOle umbes 4.3 kordse käibe alusel (2021. aasta brutokäive oli 2.4mln ning valuatsioon 10.4mln). Kui arvutada 2022 käibe prognoosi järgi, siis pakumegi veelgi soodsamat võimalust.

    Turu hõivamiseks on Punktid valinud käibe kasvu teekonna. Kui turud on hõivatud, keskendume ka kasumlikkusele. Sellised on ka BOLT, WISE jpt turu hõivamise ärimudelid.

    Kasvasime ka enne täiendavaid investeeringuid oma kasumist väga jõudsalt, mida on näha ka ettevõtte kirjelduses. Seega ei ole meie senine edu tulnud vaid investorite najal.

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • "decibel"
    Kas mingit pilti tegijatest ja inglitest ei saaks siia panna, 1 pilt räägib rohkem kui 1000 sõna.


    Kahjuks meil varasemate investoritega grupipilti pole aga ettevõtte kirjelduses LK40 on kõik välja toodud. Tarmo Kivi ESTBAN, Kristjan Kangro CHANGE näiteks.

    https://punktid.com/sites/default/files/uploaded/Final.ettevotte-kirjeldus.Punktid.2022-03-28.pdf?
  • Hannes, kas saaksite kommenteerida, miks on ettevõtte tutvustuses (linkisite eelnevalt), p.16.1.2 tabelis finantsandmete periood "01.01.2021-31.12.2021" ja p.16.1.1. tabelis "10.02.2021-31.12.2021". Miks see jaanuar + veebruari 9 päeva nii erilised on?

    Näiteks "Kaubad, toore, materjal ja teenused":
    Esimesel juhul: -1 443 956 ja -620 147 kokku = -2 064 103
    Teisel juhul: -574 875

    Kindel, et siin mingit apsakat pole numbrites?

    Teiseks, mida "Kaubad, toore, materjal ja teenused" sisaldab? Kas see on klassikalises mõttes COGS (cost of goods sold)?

    Kolmandaks võiks rääkida bruto- ja netokäive tähendusest tarkvaraettevõtte jaoks, aga tahaks enne eelnevas selgust saada. Aitäh!
  • Mõtlesin, et vaatan, mida kodulehel pakutakse. Proovisin osta viimase aja hitte Gran turismo 7- pole, Ghost of tsushima- pole. Proovisin siis vanemaid mänge otsida:Red dead redenption 2 PS4, PS5-pole. Minecraft PS- pole. Tekkis küsimus, et mille järgi teie pood tooteid valib? Kokku leidsin ühe PS5 mängu!!
  • "heix85"
    Mõtlesin, et vaatan, mida kodulehel pakutakse. Proovisin osta viimase aja hitte Gran turismo 7- pole, Ghost of tsushima- pole. Proovisin siis vanemaid mänge otsida:Red dead redenption 2 PS4, PS5-pole. Minecraft PS- pole. Tekkis küsimus, et mille järgi teie pood tooteid valib? Kokku leidsin ühe PS5 mängu!!


    Tere Playstation mänge me ei müügi, kuna Sony ei paku nende levitamist digitaalselt. Selleks tuleb võtta oma regiooni kinkeaart, nt PSN FIN 20€ laadida raha kontole ja mängud ostad Playstation Online poest. Teine võimalus on PS mänge osta karbiga Prismast aga karbiäriga me ei tegele.

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • "angelp"
    Hannes, kas saaksite kommenteerida, miks on ettevõtte tutvustuses (linkisite eelnevalt), p.16.1.2 tabelis finantsandmete periood "01.01.2021-31.12.2021" ja p.16.1.1. tabelis "10.02.2021-31.12.2021". Miks see jaanuar + veebruari 9 päeva nii erilised on?

    Näiteks "Kaubad, toore, materjal ja teenused":
    Esimesel juhul: -1 443 956 ja -620 147 kokku = -2 064 103
    Teisel juhul: -574 875

    Kindel, et siin mingit apsakat pole numbrites?

    Teiseks, mida "Kaubad, toore, materjal ja teenused" sisaldab? Kas see on klassikalises mõttes COGS (cost of goods sold)?

    Kolmandaks võiks rääkida bruto- ja netokäive tähendusest tarkvaraettevõtte jaoks, aga tahaks enne eelnevas selgust saada. Aitäh!


    Aitäh asjaliku küsimus eest!
    Tabeli erisus tuleb konsolideeritud tingimustest, kuna Punktid Technologies AS sai loodud 10.02.2021 siis hakati sellest päevast konsolideerima ja varasemaid andmeid sisse ei võeta. Olles avatud ja andmaks investoritele maksimaalse ülevaate otsustasime eraldi 16.1.2 tabeli teha mis kajastaks tervet aastat mitte osalist. Seega 16.1.1 on kohustuslik osa ja 16.1.2 meie juurde pandud lisa.

    "Kaubad, toore, materjal ja teenused" sisaldab" sisaldab täesti klassikalises mõttes COGS

    Brutosummaks loeme kogu sisse saadud raha.

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • Tere, kust kohast on müügil olevad võtmed pärit ning kas neil on ka mingi ajalugu?
  • "PuppetMaster"
    Tere, kust kohast on müügil olevad võtmed pärit ning kas neil on ka mingi ajalugu?


    Aitäh hea küsimuse eest!

    Võtmed on algselt ikka pärit tootjatelt, kes mängu, kinkekaardi vms loovad. Reeglina nad levitavad oma võtmeid läbi levitajate, kellel on suur võrgustik - me töötame väga paljude levitajatega üle maailma. Igapäevaselt suhtleme ka nendega otse, et tuua parimad hinnad ja saadavused Punktid lehele. Oleme mitmetega ka automaatselt APIde kaudu ühenduses, mis tähendab, et kui kellelgi on hetkel mõni toode hea hinnaga, siis meie süsteem valib välja parima müüja sellele tootele. See tagab, et Punktide kliendil on pidevalt konkurentsikohane hind (me kontrollime kõikide tarnijate hindu ja toodete saadavusi mitu korda tunnis).

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • "DonRoberto"
    See on küll 'vahva' ajastusega https://www.ign.com/articles/sony-blocks-playstation-plus-subscription-stacking


    Tere,

    Täname viite eest.

    Oleme sellest teadlik ning teame, et uus toode tuleb nende asemel mis neid kahte kombineerib(now ja ps+). Sarnane nagu Xboxil on Game pass Ultimate. Selline pakett on kasutajatele mugavam ja müüb paremini kui eraldi tooted.

    Parimat,
    Hannes Niid

  • "vaits"
    Punktid ei müügi pleikari koode.


    Tere!

    Ikka pakume ka: https://punktid.ee/playstation

    Lugupidamisega,
    Hannes Niid
  • Tavaliselt on sellises teates ka märkijate arv.
  • huvitav kuhu need 2 jäid, kes kasparovi sõnul olid kohe olemas
  • "Menace"
    Fiasco


    Pole siin mingit Fiasco-t. Peaaegu 2/3 miinimumprogrammist suutsid täis korjata ja mõne aja pärast teevad uue kaasamise, et ülejäänu ka ära korjata. Ettevõte saab oma kasvukapitali kätte ikkagi.


    Punktid Technologies AS-i aktsiate esmase avaliku pakkumise tulemused ja uute aktsiate jaotus
    Avalikult pakuti kuni 300 000 aktsiat, Punktid Technologies AS jättis endale õiguse suurendada pakutavate aktsiate arvu 40 000 aktsia võrra, kokku kuni 340 000 aktsiani.

    Pakkumise käigus märgiti kokku 176 378 aktsiat.

    „Täname kõiki, kes on meisse uskunud ning otsustanud Punktid grupi arengusse ja tulevikku panustada. Tänases globaalses majanduslikus olukorras on ettevõtte börsile toomine olnud kindlasti suureks väljakutseks kõikidele osapooltele, kuid sellest hoolimata ei soovi me loobuda oma ambitsioonidest laieneda uutele turgudele ja näidata ka edaspidi suurt kasvu. Usun, et börsilt kaasatav raha annab selleks hoogu juurde ja juba peagi liituvad meiega ka need, kes märkimisprotsessis sel korral kõrvaltvaataja rolli jääda otsustasid,“ kommenteeris Punktid Technologies AS-i juhatuse liige Hannes Niid.
    ...
    Pakkumisest saadavat tulu summas 793 701 eurot, plaanitakse kasutada Punktide veebilehe tehnilisele uuendamisele ja rakenduse arendamisele, meeskonna laiendamisele ja uute töötajate värbamisele, turunduse ja müügitegevuse laiendamisele ning varuna ka laienemise käigus tekkivate võimalike ettenägematute väljaminekute katteks.

    Uued aktsiad jaotatakse pakkumises osalenud investorite vahel järgmisel põhimõttel: igale märkimiskorralduse esitanud investorile vastavalt tema poolt märgitud aktsiate arvule selliselt, et investoritele emiteeritakse kokku 176 378 aktsiat.

    Pakkumise arvelduse lõpuleviimine on plaanitud toimuma 5. mail 2022 või sellele lähedasel kuupäeval. Punktid Technologies AS-i kõik aktsiad on plaanis võtta kauplemisele mitmepoolsel kauplemissüsteemil First North, esimeseks kauplemispäevaks on 19. mai 2022 või sellele lähedane kuupäev.


  • Eks fiasko tuleb esimesel kauplemispäeval.
    59% märgiti täis, mitte 2/3.
  • Suurinvestor tuleb esimesel päeval tugioste tegema? 0.30 pealt on trade'i küll.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon