Börsipäev 19. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 5162 tehingut ning käive oli 2,083 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,205 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 856 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3946 ning 1110.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Ignitis grupė IGN1L vahearuanne, 3 kuud

    Sel nädalal:
    20.05 Pro Kapital Grupp PKG1T vahearuanne, 3 kuud
  • USA aktsiaturg alustas eilset päeva suure langusega, mis süvenes veelgi kogu sessiooni vältel ning viis S&P 500 indeksi kauplemispäeva lõpuks 4,0% miinusesse. Ka tehnoloogiaindeks Nasdaq 100 sulgus oma päeva madalpunkti lähedal, kukkudes 4,7%. Euroopas jõudis Stoxx 600 indeks vaid 1,1% langeda. Sektorite lõikes ühtegi tõusjat ei olnud ning kõige kehvemini läks tarbekaupade sektoril kus jaemüügi kaupluste ketti haldav Target esitas kvartalitulemuste põhjal oodatust palju kehvema kasumlikkuse, tingituna kõrgest inflatsioonisurvest, mis omakorda toob suurenenud kulud ettevõtetele.

    Ühendriikides alustatud uute majade ehituste maht valmistas aprillis kerge pettumuse, langedes kuuvõrdluses 0,2% 1,724 miljoni ühikuni (oodati 1,765 miljonit). Languse tingisid kallid ehitusmaterjalid ning viimase 12 aasta kõrgeimal tasemel olevad eluasemelaenude intressid, mis jahutab kogu eluasemeturgu. Väljastatud ehituslubade arv langes kuuga 3,2% 1,892 miljonini, mis on viimase viie kuu madalaim tase, kuid ületab konsensuse ootusi (1,812 miljonit).

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel USA jälgedes miinuspoolel, kuid langusele aitasid kaasa ka Tencenti avaldatud esimese kvartali tulemused, mis näitasid kehvimat tulude aastakasvu alates 2004. aastast. Shangai Composite alanes 0,4%, Hang Seng 2,7% ja Nikkei 225 2,0%. Austraalia S&P/ASX 200 indeks kauples 1,6% madalamal ning Lõuna-Korea Kospi vähenes 1,4%. Brenti toornafta kallines 0,3% 109,9 dollarini, Bitcoin langes 3,1% võrra, makstes 29 061 dollarit ja Ethereumi hind oli 2048 dollarit (−4,8%). Kullaunts maksis 1813 dollarit (−0,2%).

    Täna on majandusuudistes esiplaanil USA, kus selguvad läinud nädalal esitatud töötu abiraha taotlused, Philadelphia FEDi töötleva tööstus maikuu aktiivsusindeks ning aprillis tehtud tehingute maht olemasolevate elumajadega.

    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks (mai)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA olemasolevate majade müük (aprill)
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (aprill)

  • Philadelphia töötleva tööstuse aktiivsus jäi mais ootustele oluliselt alla. Töötu abiraha taotluste maht kujunes oodatust veidi suuremaks.

    U.S. Jobless Claims +21K to 218K in May 14 Week; Survey 200K
    U.S. Philadelphia Fed Manufacturing Index for May 2.600 vs 17.600 Prior; 16.000 Est
  • UVXY saab müüki. Hea käibega.
    Eilne tõus oli väga tagasihoidlik käive vrd eelnevad turu langused.
    SQQQ ehk tech langusest vastupidine ETF - käibed langevad. Ei ole hea märk.

    TNX ehk 10yield kaks nädalat kerges languses.

    Rallyy täna?!
  • Turg nõks alla, aga VIX ikka miinuses. VIX ei taha enam hästi turu langustega kaasa minna. VIX pmts "pinge"...kui see langeks, siis saaks survet kohe maha.
    UVXY - 10%
    DXY samuti languses (viitaks infla peakile või, et FED ei saa intressi soovitud mahus tõsta). Tundub nagu kerge pööre.

    Huvitav igatahes. Vbl saame homme mingi ralli/tõusu päeva.
    Paljud tech nimed olid väga rohelises täna.

    Juba räägitakse avalikult, et kogu langus võib kesta -50% ja suve teise poolde. Info, mis justkui oleks juba avalik, on väike tõenäosus, et see realiseerub. Üldiselt kipub realiseeruma pigem suurem "tundmatus".
  • TNX - yield ka täna alla. Hetkel on küll ilus tipu sarnane liikumine.

    Enamus päevast pani ikka mõtlema, et miks üldse bid ei pea, aga see müük on hetkel väga imelik.
    Huvitavas faasis turg hetkel.Tunne, et langused pole üldse enam "agressiivsed" nagu veel nädal-kaks tagasi. Selline kummaline tiksumine, justkui altpoolt korjatakse "supplyd" kokku ja siis tuuakse turg ikka mingile tasemele tagasi. Supply, mis takistaks tõusu. Või see väheldane supply, mis on sunnitud veel müüma. "Võetakse" madalamatelt tasemetelt veel, mida pakutakse.
    QQQ - terve kuu kõige nõrgem müügisurve. Isegi kui oldi vahepeal ca 4% miinuses.
    SPY - suutis kogu päeva suure languse tasa teha. Jälle üks hea signaal.
    UVXY - jälle suht lahja tõusu käive ja SPY taastumisel pigem suhteliselt agressiivne hea käibega allamüük. No ei ole hetkel seal jõudu.
    IWM - ei teinud uut põhja!!!

    Sisetunne ütleb küll, et oleme miski päris korraliku bounce piirkonnas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon