Börsipäev 26. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 4072 tehingut ning käive oli 1,680 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,253 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 390 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3101 ning 885.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Nordeconi NCN1T aktsionärid kinnitasid kolmapäeval toimunud üldkoosolekul ettevõtte 2021. aasta majandusaasta aruande ja möödunud aasta 6,3 miljoni eurose kahjumi katmise eelmiste aastate jaotamata kasumist. Ülejäänud eelmiste aastate kasum jäetakse jaotamata ning aktsionäridele dividende eelmise aasta eest ei maksta. Samuti ei tee ettevõte eraldisi reservkapitali ega teistesse seaduse või põhikirjaga ettenähtud reservidesse. Jaotamata kasumi jäägiks jääb seega 6 341 000 eurot.

    Pro Kapital Grupi PKG1T nõukogu ja juhatus tegid aktsionäridele ettepaneku kanda lõppenud majandusaasta kasumist 3 913 201 eurot ülekursi taastamiseks, 1 133 759 eurot kohustusliku reservkapitali taastamiseks ja ülejäänud 24 709 696 eurot eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvele. Pro Kapital Grupi aktsionäride korraline üldkoosolek toimub 21. juunil, kus on plaanis kinnitada ettevõtte auditeeritud 2021. aasta majandusaasta aruanne.

    Hepsori HPR1T aktsionärid otsustasid kolmapäeval toimunud korralisel üldkoosolekul kinnitada 2021. aasta majandusaasta aruande. Samuti otsustasid aktsionärid katta 31. detsembril lõppenud majandusaasta puhaskahjum summas 22 000 eurot eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvelt.

    Täna
    Kauplemispüha (TLN, RIG, VLN)
    Grigeo GRG1L vahearuanne, 3 kuud

    Sel nädalal:
    27.05 Klaipedos nafta KNF1L vahearuanne, 3 kuud
  • USA aktsiaturu peamised indeksid kauplesid eile plusspoolel, mida viimastel tundidel veelgi toetas FOMC mai istungi protokoll. Päeva kokkuvõttes sulgus S&P 500 1,0% võiduga, samas kui Nasdaq 100 suutis 1,5% lisada. Tänane väljavaade tehnoloogiaettevõtetele ei paista aga hea, kui pärast börside sulgumist teatas Nvidia oma teise kvartali kasumiprognooside kärpimisest. Samuti teatas Snowflake, et tema kasumlikkus ei pruugi teises kvartalis nii hea tulla, kui algselt oodati, saates aktsia 14% allapoole. Euroopas kosus Stoxx 600 0,7%, mida toetas Saksamaa majanduse paranemine esimeses kvartalis (+0,2%) ja tarbijate kindlustunde kasv.

    Föderaalreservi mai istungi protokolli kohaselt pooldas enamik osalejaid intressimäärade tõstmist 50 baaspunkti võrra kahel istungil istungil juunis ja juulis, mis turuosalistele suure uudisena ei tulnud. Kindlust lisas ka komitee liikmete üksmeelsus, et USA majandus püsib endiselt tugev, ehkki edasine tegevus aasta teises pooles sõltub majanduse arenguväljavaadetest ja inflatsiooni kiirusest. Olulisem küsimus on see, milliseks kujuneb intressimäär aasta lõpuks. Kui mõni FEDi liige pooldab intressimäärade tõstmist aasta lõpuks koguni 3,5%ni, siis realistlikumaks peetakse mõnevõrra väiksemat, 2,5%list intressimäära.

    Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks on juunis tõusmas maikuu −26,6 punktilt −26,0 punktini, vastates analüütikute prognoosidele. Väikesest paranemisest hoolimata on tarbijate kindlustunne rekordmadala taseme lähedal, mida mõjutab endiselt kiire inflatsioon ja Ukraina sõda. Prantsusmaal sai tarbijate kindlustunne aga olulise löögi, langedes mais 86 punktile, mis on madalaim alates 2014. aastast ja jääb märkimisväärselt alla 89 punktilisele ootusele. Pessimistlikud oldi nii järgmise 12 kuu elatustaseme suhtes, samas kui ka säästmiskavatsused kahanesid.

    Aasia turud kauplesid öösel valdavalt miinuspoolel: Kui Shangai Composite suutus 0,7% plussi hoida, siis Nikkei 225 kaotas 0,2% ja Hang Seng alanes 0,4%. Austraalia S&P/ASX 200 langes 0,6% ja Lõuna-Korea Kospi kauples 0,1% allpool. Brenti toornafta barrel kallines 0,6% 111,0 dollarini, Bitcoin langes 1,2% võrra, makstes 29 766 dollarit ja Ethereumi hinnaks kujunes 1935 dollarit (−3,6%). Kullaunts maksis 1843 dollarit (−0,2%).

    Majandusuudistest võiks täna esile tõsta USA läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused, USA elumajade aprillis pooleli olnud müügitehingute indeksi ja Kansase töötleva tööstuse mai aktiivsusindeksi.

    11.00 Itaalia tarbijate ja töötleva tööstuse kindlustunde indeksid (mai)
    12.00 Itaalia tehaste müük (märts)
    15.30 USA esimese kvartali revideeritud SKP
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (aprill)
    18.00 USA Kansas City FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks (mai)

  • Täna jäävad püha tõttu suletuks Helsinki, Kopenaageni, Oslo, Stockholmi ja Šveitsi börsid.
  • Aaa... "This holiday commemorates Guyana gaining its independence on May 26th 1966."
  • Turud võiks ülesminekupüha puhul ikka avatud olla ;)
  • Vaatasin kalendrist, et täna on kaduneljapäev. Jumal tänatud, et turg kinni on.
  • "4232324"
    Vaatasin kalendrist, et täna on kaduneljapäev. Jumal tänatud, et turg kinni on.


    pool aastat on olnud iga päev kaduneljapäev.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon