Börsipäev 2. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 4086 tehingut ning käive oli 2,003 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,021 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 946 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2246 ning 1593.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Leedu rõivamüüja Apranga APG1L maikuu jaekäive kasvas aastaga 9,8 protsenti 28,3 miljoni euroni, aasta esimese nelja kuu käive on aastavõrdluses kasvanud aga 18 protsenti 119,2 miljoni euroni, Eestis samal ajal on kasv olnud 23,7 protsenti. Leedus ja Lätis oli ettevõtte jaanuari–mai käive vastavalt 16,7 protsenti ja 18 protsenti suurem kui aasta varem samal ajal, teatas Apranga börsile. Apranga Grupp on 166 kauplusest koosnev kett, millest 98 asuvad Leedus, 44 Lätis ja 24 Eestis. Kaupluste kogupind on kokku 90 800 ruutmeetrit, mis vähenes aastaga 0,4 protsenti.

    Täna:
    Merko Ehitus MRK1T dividendi ex-kuupäev
  • Vahepeal korraks hinge tõmmanud suuremad tehnoloogiaettevõtted meelitasid eile uuesti ostjaid ligi eesotsas Nvidiaga, mis toetas omakorda 1%-ga 4221 punktil sulgunud laiapõhjalist S&P 500 indeksit. Nasdaq lõpetas sessiooni 1,3% kõrgemal ja Euroopas jäi Stoxx 600 tulemuseks +0,8%.

    Euroala inflatsioon aeglustus 7,0% pealt 6,1% peale, osutudes madalamaks analüütikute prognoositud 6,3%-st. Energiat ning toitu arvestamata taandus hinnatõus 5,6% pealt 5,3% peale, mis oli samuti nõrgem konsensuse oodatud 5,5%-st ja saavutas madalaima taseme alates jaanuarist. Hinnasurve tipp näib olevat selja taha jäänud, kuid Euroopa Keskpank tõenäoliselt niipea veel oma kommunikatsiooni kõrgemate intressimäärade ootustest ei muuda, sest suvine turismi kõrghooaeg võib hoida teenuste hinnasurvet üleval ja lisaks võib mõju avaldada ka baasefekt Saksamaal, kus mullu muudeti ühistransport juunist augustini väga odavaks.

    Ühendriikides loodi ADP küsitluse kohaselt mais 278 tuhat töökohta, ületades analüütikute 170 tuhande suurust prognoosi. Kasvu vedasid mais vaba aja ning majutuse sektor, samas kui kaevandus, ehitus, kaubandus ja transport lisasid uusi töötajaid mõnevõrra tagasihoidlikumalt. Rohkem kui 25 miljonit töökohta analüüsiv ADP küsitlus tõdes lisaks, et oma positsioonil püsinud inimestel kasvas töötasu 6,5% võrreldes mullu sama perioodiga ning neil, kes vahetasid töökohta, kasvas see 12,1%, mis oli protsendipunkti võrra aeglasem kui märtsis. Seega ei pruugi palgakasvust tingitud inflatsiooni hoogustumine olla selle kohaselt majanduses praegu oluliseks riskiks.

    Töötu abiraha taotlusi esitati USA-s eelmisel nädalal 232 tuhat, märkides eelneva nädalaga võrreldes kasvu kahe tuhande võrra ja jäädes madalamaks analüütikute prognoositud 235 tuhandest. Abiraha saajate arv kokku tõusis 20. mail lõppenud nädalal kuue tuhande võrra 1,795 miljonile, mis jäi väiksemaks analüütikute prognoositud 1,80 miljonist. Abiraha taotlustel on üsna ühene seos finantsturgudel ja majanduses esineva stressiga, ent praegune tase ei viita ajalooliselt veel majandussurutisele.

    Aasia aktsiaturud olid kirjutamise hetkel lõpetamas nädalat plussis, kerkides Jaapanis 0,9%, Hiinas 0,8%, Hongkongis 3,7% ja Lõuna-Koreas 1,0%. Brenti toornafta kallines 0,7% 74,8 dollarile, Bitcoin tõusis 0,4% 26 970 dollarile ja Ethereum kerkis 0,5% 1878,4 dollarile. EUR/USD püsis 1,0766 dollaril ja unts kulda maksis 1981,6 dollarit (+0,2%).

    Tänase päeva fookuses saab olema Ühendriikide maikuu tööturu raport, mille puhul prognoosib analüütikute konsensus väljaspool põllumajandussektoris loodud töökohtade arvuks 195 tuhat (aprillis 253 tuhat) ning töötuse määra tõusmist 0,1 protsendipunkti võrra 3,5% peale.

    09.45 Prantsusmaa tööstustoodang (aprill)
    10.00 Hispaania tööstustoodang (mai)
    15.30 USA tööturu raport (mai)
  • USA Senat andis samuti oma heakskiidu võlalimiidi kergitamise eelnõule, muutudes pärast Bideni allkirja seaduseks

    SENATE CLEARS DEBT DEAL TO AVERT DEFAULT, SENDING IT TO BIDEN
  • kas keegi saab selgitada ,mis tunnetus on kas NVDA-sse on sisenemine lootusetult hiljaks jäänud või pigem on see alles algus?
  • "Margus09"
    kas keegi saab selgitada ,mis tunnetus on kas NVDA-sse on sisenemine lootusetult hiljaks jäänud või pigem on see alles algus?


    Tühja sest meie arvamusest ja tunnetusest! (see turgu väga ei mõjuta)

    Tech shares see biggest-ever weekly inflow on AI boom-BofA

    Nvidia Is Still a ‘Buy’ on Wall Street as Analysts Race to Boost Price Targets
    https://www.wsj.com/articles/nvidia-is-still-a-buy-on-wall-street-as-analysts-race-to-boost-price-targets-964e6ec7?mod=rss_markets_main
  • NVDA küsimusele, minu arvamus..
    tavaliselt tehakse suured liikumised kiirelt ära.. mis ei võta ära pikemat vaadet liikuda antud hinnangu PT 500 taseme suunas.. kuidas see liikumine aga toimub, kas pigem kompivalt, suurelt külgsuunas ootustega, vaikselt tiksudes vms variandil, on oluliselt keerukam küsimus..

    teisalt pead hindama olukorda, mis on sinu jaoks alternatiivne valik ja kuidas on ajastusega lood seal.. kuhugi on möistlik investeering parkida ja kusagil on möistlik ajatada ja püüda turupöördeid ja kanali/ tasememuutusi..
  • 35-40x price-to-sales'iga stokki osta? Cojones' id peavad ikka pronksist olema.

  • Ei ole küll teab mis asjatundja, aga ma arvan et praegu toimub KIIRE kasumivõtmine nendel kes ca. 300 pealt ostsid vähem kui nädal tagasi NVDA-d, siis kui tegi päevaga +30%, või hoidsid tänase hinnani! Seega ajastus hetkel pole sisenemiseks hea minu arvates. Aga kui närvid külmad ja aega on oodata ning usku on, siis võib muidugi ka praegu osta. :)
  • "harley"
    "Margus09"
    kas keegi saab selgitada ,mis tunnetus on kas NVDA-sse on sisenemine lootusetult hiljaks jäänud või pigem on see alles algus?


    Tühja sest meie arvamusest ja tunnetusest! (see turgu väga ei mõjuta)

    Tech shares see biggest-ever weekly inflow on AI boom-BofA

    Nvidia Is Still a ‘Buy’ on Wall Street as Analysts Race to Boost Price Targets
    https://www.wsj.com/articles/nvidia-is-still-a-buy-on-wall-street-as-analysts-race-to-boost-price-targets-964e6ec7?mod=rss_markets_main


    Täna oleks juba positsioon 10% plussis ja sa oleks kõigile Coop panga hoiustajatele ära teinud!
    Imeline turg. Mitte keegi ei saa vastu hambaid :)
  • Kaua selline orgia kestab? Vähem kui kuuga hinnale +130!! Tundub et kõik ostavad et jõuda rongile ja see tõstabki hinda! Mõni uustulnuk vaatab ja arvabki et investeerimisega saab nii üleöö ratsa rikkaks!!! :=)

  • Siin on õigem pilt mis illustreerib mu juttu

  • Vabandust, ei taha foorumit risustada, aga nüüd lõpuks pilt millest jutt käib!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon