Börsipäev 20. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 5309 tehingut ning käive oli 1,711 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,278 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 364 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 4035 ja 967.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    23.06 Kauplemispüha (TLN, RIG)
  • kas ma saan õieti aru, et õige pea peaksid AMD,TSM ja teised sarnased, mis planeerisid käesolevaks kvartaliks käibelangust hakkama uuendama oma finantsplaane vastasel korral võib ralli nende puhul millekski muuks muutuda.
  • Ühendriikides olid börsid eile riikliku püha tõttu suletud, kuid Euroopas püsisid aktsiaturud müügisurve all: Stoxx 600 sulgus –1,0%.

    UBS (Union Bank of Switzerland) sai teada neile rakenduvate trahvide suuruse seoses Credit Suisse’i omandamisega kaasa tulnud juriidiliste kohustustega. Trahvid on määranud nii Ühendriikide Fed kui ka Suurbritannia regulatiivsed ametivõimud. Kokku on eeldatav trahvisumma üle 400 miljoni dollari.

    USA majade ehitajate kindlustunde indeks kasvas juunis juba kuuendat kuud järjest ning jõudis viimase 11 kuu kõrgeimale tasemele. Küsitlusele vastajad tõdevad, et kuigi eelmine aasta oli nende jaoks vägagi ebameeldiv, on nõudlus tõusmas. Indeksi väärtuseks hinnati saja palli skaalal 55 protsendipunkti (maikuuga võrreldes oli kasv 5 punkti), mis tähendab, et suurem osa majade ehitajatest hindab praegust turuolukorda pigem heaks kui halvaks.

    Aasia aktsiaturud on endiselt pigem langustrendis, alanedes täna Hongkongis 1,5%, Hiinas 0,2% ja Lõuna-Koreas 0,2%, kuid püsides Jaapanis muutumatuna. Samal ajal aga tõusis Austraalia turg 0,9% võrra.
    Eile 0,7% võrra 76,1 dollarile langenud Brenti toornafta kosus täna 0,9% tagasi 76,8 dollarile. Bitcoin kerkis 0,1% 26 746 dollarile ja Ethereum alanes 0,3% 1725,5 dollarile. EUR/USD tugevnes 0,1% 1,0927 dollarile ning kullauntsi hind paranes 0,1% 1952,6 dollarile.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta USA-s mais välja antud ehituslubade ja alustatud elamuehituste statistika.

    15.30 USA alustatud elamuehitused (mai)
    15.30 USA väljastatud ehitusload (mai)

  • "Margus09"
    kas ma saan õieti aru, et õige pea peaksid AMD,TSM ja teised sarnased, mis planeerisid käesolevaks kvartaliks käibelangust hakkama uuendama oma finantsplaane vastasel korral võib ralli nende puhul millekski muuks muutuda.

    Turuosaliste ootused on selliste ettevõtete osas tõesti kasvanud, kuid kas ka juhtkond näeb tuleviku väljavaateid varasemast optimistlikumana, see selgub harilikult kvartalitulemuste või siis investorpäeva raames. Vahest võib tõesti olla ka nii, et kui jooksev kvartal on osutumas arvatust palju paremaks, siis kommunikeeritakse seda turuosalistele ka enne kvartali lõppu edasi. Konkreetselt TSMi puhul raporteeritakse koguni kuist müügitulu, mis annab üsna värske pildi edasi. AMD teatab oma tulemused praeguse info kohaselt 1. augustil ja TSM 20. juulil.
  • Saksamaa tootjahinnaindeksi aastase kasvu aeglustumine maikuuga 4% pealt 1% peale näitab majanduses disinflatsioonilise trendi jätkumist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon