Börsipäev 26. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 663 tehingut ning käive oli 176 tuhat eurot. Nii Tallinna kui Riia börs oli võidupüha tõttu suletud.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    28.06 DelfinGroup DGR1R dividendi ex-kuupäev
  • Venemaal viimastel päevadel toimunud sündmused on võitnud kogu maailma tähelepanu ja loomulikult on turuosalised olukorral silma peal hoidmas. Ühendriikide välisminister Antony Blinken nimetas Kremlis toimuvat „otseseks väljakutseks“ Moskva ülemvõimule ning kommentaare pretsedenditu olukorra kohta jagasid ka teised. Näiteks Suurbritannia peaminister Rishi Sunak toonitas, et tegemist on Venemaa siseasjaga, kuid Euroopal tasub end arenevate sündmustega kursis hoida. Ebastabiilsus Venemaal pole maailmaturgudele seni suurt mõju avaldanud.

    S&P 500 langes reedel 0,8% ning Nasdaq 100 alanes ühe protsendi võrra. Kullauntsi hind tõusis 0,3% ning maksis veidi üle $1926. Euro tugevnes dollari suhtes 0,1% 1,0908 dollarile. Krüptovarade turgudel toimus väike langus ja nõrgenesid nii Bitcoin kui ka Ethereum vastavalt 0,6% ja 0,9%.

    Märkimisväärne on Energiainstituudi 2022. aasta uuringu aruanne, millest selgub, et esimest korda ajaloos liikus veeldatud maagaasi Euroopas rohkem kui läbi gaasitorude. LNG impordimahud suurenesid eelmisel aastal 57% võrra ning samal ajal langes gaasitorudes liikunud gaasi maht 35% võrra. Euroopa eesmärk ja suund on kindlad ning nüüdsest ka andmetega kinnitatud. Reedesel börsipäeval langes Stoxx Europe 600 -0,34%.

    Aasia börsidel juhatati nädal sisse väikese mõõnaga ja aktsiaindeksid langesid erineval määral: ASX 200 kukkus 0,4%, Hongkongi Hang Seng Indeks 0,3% ja Nikkei tuli 0,3% võrra allapoole.

    Tänastest majandusuudistest väärivad mainimist Saksamaa ettevõtete juunikuu kindlustunde indeksid ning lisaks võib tähelepanu pälvida ka EKP presidendi esinemine Sintras.
    11.00 Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeksid (juuni)
    17.30 USA Dallas FEDi töötleva tööstuse aktiivsus (juuni)
    20.30 Euroopa Keskpanga presidendi Christine Lagarde’i kõne EKP foorumil Portugalis


  • Saksamaa ettevõtete hinnang jooksvale olukorrale alanes juunis 94,8 punktilt 93,7 punktile, osutudes pisut paremaks analüütikute prognoositud 93,5 punktist. Järgmise kuue kuu ootuste hinnang nõrgenes 88,3 punktilt 83,6 punktile (analüütikute konsensus oli 88,1 punkti), mis viitab majanduse suurenenud languse riskile.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon