Börsipäev 3. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 2714 tehingut ning käive oli 625 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 398 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 189 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1606 ning 710.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Apranga APG1L juuni müügitulemused

    Sel nädalal:
    03.07 - 07.07 Tallinna Sadam TSM1T I kvartali tegevusmahud
    04.07 Tallink Grupp TAL1T juuni veomahud
    06.07 Kauplemispüha Vilniuse börsil (riikluse päev)
    06.07 DelfinGroup DGR1R II kvartali esialgsed majandustulemused
  • Vahendan Tristani börsiülevaadet

    Tehnoloogiaettevõtete ralli jätkus reedel, kui Nasdaq 100 indeks sulgus 1,6% kõrgemal, millega sai esimese poolaasta peale kirja ajaloo suurima tõusu. Tuge pakkus muu hulgas Apple, mille turuväärtus jõudis üle kolme triljoni dollari.

    Samal ajal kui Nasdaq 100 on alates aasta algusest tõusnud ligi 40%, pole halvasti läinud ka S&P 500 indeksil, mis on poole aastaga kosunud 16%. Juuni viimasel börsipäeval tõusis indeks 1,2%.

    Euroopa keskmes Prantsusmaal on meeleavaldused kestnud juba nädala, kuid näitasid möödunnud ööl vaibumise märke. President Emmanuel Macroni prioriteet on saada rahutused kontrolli alla ja selle eesmärgi täitmiseks jättis ta ära ka plaanitud visiidi Saksamaale. Samal ajal tõusis Euro Stoxx 600 1,2% ning EUR/USD oli 0,4% rohelises.

    Neljapäeval saabub Janet Yellen neli päeva kestvale visiidile Hiina, mis väljendab president Bideni soovi suhteid
    Aasia suurriigiga parandada. Kui reedel olid meeldivalt rohelised nii Ühendriikide kui ka Euroopa indeksid, siis korraliku tõusu tegid täna ka Aasia turud. Hongkongi Hang Seng tõusis 2,3%, Jaapani Nikkei 1,7% ning Hiina Shangai SE Composite oli samuti 1,3% plusspoolel.

    Brenti toornafta hind tõusis 0,4% ja untsi kulla väärtus langes 0,4% 1912 dollarile. Suurimad krüptovaluutad näitasid tugevust, kui Bitcoin kosus 0,3% 30 686 dollarile ja Ethereum tegi samal ajal muljet avaldava 2,6% ralli 1966 dollarile.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta euroala ja USA töötleva tööstuse juuni aktiivsusindeksid.

    NB! Kuna homme tähistatakse Ühendriikides iseseisvuspäeva, siis täna on börsidel lühendatud kauplemine Eesti aja järgi kuni kella 20.00-ni.

    11:00 Euroala töötleva tööstuse PMI (juuni lõplik)
    17:00 USA töötleva tööstuse ISM (juuni)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon