Börsipäev 12. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 3532 tehingut ning käive oli 1,343 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 803 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 469 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2328 ning 856.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Enefit Green EGR1T tootis juunis 69,7 gigavatt-tundi elektrienergiat ehk 10,9% rohkem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Tootmistulemust mõjutas enim 157,5% kasv päikeseenergia toodangu mahus 12,3 gigavatt-tunni tasemeni, millesse andsid 7,3-gigavatt-tunnise panuse uued Purtse ja Zambrowi päikesepargid.

    Ekspress Grupi EEG1T digitaalsete tellimuste hulk ulatus juuni lõpus 175,4 tuhandeni, kasvades võrreldes eelmise aasta sama ajaga Balti riikides kokku 24%, samas kui poolaasta jooksul oli kasv 20% ja teises kvartalis 9%. AS-i Delfi Meedia digitellimuste hulk kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 15%, teises kvartalis 5% ja poolaastas 13%, ulatudes juuni lõpuks 96,9 tuhandeni. 50-protsendiselt Ekspress Grupile kuuluva AS-i Õhtuleht Kirjastus digitellimuste hulk kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 10% 24,5 tuhandeni, Geenius Meedia OÜ digitellimuste hulk 40% 6,3 tuhandeni.

    Täna:
    Tallinna Kaubamaja Grupp TKM1T II kvartali vahearuanne

    Sel nädalal:
    14.07 Novaturas NTU1L juuni müügitulemused ja reisijate mahud
  • Täna selguv USA juunikuu inflatsioon võib olla intressimäärade edasise tõstmise seisukohast pöördepunktiks. Samas on paljud analüütikud arvamusel, et vaatamata eelküsitlustes esilekerkivatele positiivsetele tulemustele ei peata see siiski kahe nädala pärast toimuval keskpanga istungil uut intressimäära tõstmist. Selliste ootuste valguses hindavad analüütikud võimalust, et dollari nõrgenemine jätkub. EUR/USD kosus 0,2% 1,1034 dollarile. S&P 500 tõusis 0,7% ja sama palju oli rohelises ka Euroopa laiapõhjaline indeksifond Stoxx 600. Nasdaq 100 jäi samuti 0,6% plusspoolele.

    Microsofti sõnul suutis grupeering Hiina häkkereid jääda varjatuks ligi kuu aja vältel peale mai keskel Lääne-Euroopa valitsustega seotud organisatsioonide e-kirjadele ligipääsemist. Selle aja vältel suutis häkkerite grupp nimega Storm-0558 ligi pääseda ligi kahekümne viies Euroopa riigis tegutsevale institutsiooni kirjavahetusele. Nii Honkongi kui ka Austraalia turud olid öösel vastavalt 0,9 ja 0,4 protsenti rohelises, kuid Jaapani ja Shanghai aktsiaindeksid punases. Nikkei odavnes 0,8% ning Shangai SE Composite 0,8%.

    Uus-Meremaa keskpank lõpetas intressimäärade tõusu, jäädes püsima 5,5% baasintressi juurde. See on esimest korda viimase aasta jooksul, kui intressimäär jäi tõstmata. Samal ajal on Kanada keskpangal suure tõenäosusega plaan tõusudega kahekümne viie baaspunkti võrra täna jätkata 5,0% peale, mis purustaks viimased 22 aastat püsinud baasintressimäära rekordi.

    Brenti toornafta hind langes pisut (0,1%), jõudes 79,3 dollarini. Unts kulda maksab 0,3% rohkem kui eile, mis teeb hinnaks $1938,2. Krüptovaluutad Bitcoin ja Ethereum olid rohelises vastavalt 0,8 ja 1,1 protsenti (makstes 30 809 ja 1894 dollarit).


    Tänastest majandusuudistest on oluliseimal kohal eelpool mainitud Ühendriikide juunikuu inflatsioon, mis peaks analüütikute ootuste kohaselt aeglustuma energiat ja toitu arvestamata 5,3% pealt 5,0% peale.

    15.30 USA inflatsioon CPI mõõdiku järgi (juuni)
    17.00 Kanada keskpanga intressimäära otsus
    21.00 FEDi Beige book


  • kas on näha midagi erilist mis Lufthansat allapoole sikutab või on tegemist üldise sksa majandusruumi jahtumisega?
  • Deutsche on täna Euroopa lennufirmade osas ettevaatlike kommentaaridega väljas. Osade soovitusi langetatakse, kuid Lufthansa oma jääb osta peale ja hinnasiht liigub 14,5 eurolt 11 eurole.

    * “While the idea of a slowdown did not resonate with theairlines in our recent pre-close conversations, we are
    nonetheless exercising some caution,” analyst Jaime Rowbothamwrites in note on European airlines
    * For 2023, minor trimming to Sept. quarter estimates is morethan offset by upgrades to 2Q ests. ahead of strong reporting season; 4Q assumption “already sufficiently prudent”
    * For next year, now assumes fares down 6% y/y vs flat before,which led to “a material cut” to its profit estimates which are now ~20% below consensus on average
  • kui soovitus jääb osta peale, aga hinnasihti tuuakse allapoole kas see on viisakalt öeldud et "jookse"?
  • Ei ütleks, et see päris seda tähendab :) Küll aga võib siit välja lugeda, et analüütiku varasem tees pole paika pidanud ja leppida tuleb vähem optimistlikuma ootusega, kuid siiski optimistliku :)
  • USA alusinflatsioon aeglustus oodatust rohkem

    - US CPI Core (Y/Y) Jun: 4.8% (exp 5.0%; prev 5.3%)
    Services inflation less rent of shelter was up 3.2% year-over-year versus 4.2% in May.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon