Börsipäev 20. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 3832 tehingut ning käive oli 2,068 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,404 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 640 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2597 ning 1102.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Coop Pank CPA1T teenis selle aasta teises kvartalis 10,4 miljonit eurot puhaskasumit, mis oli panga aegade parim kvartalikasum. Mullu samal perioodil teenis pank 4,6 miljonit eurot puhaskasumit ning selle aasta esimeses kvartalis 9,4 miljonit eurot. Kasv kvartalivõrdluses on seega 11 protsenti ja aastavõrdluses 126 protsenti. Panga kulude ja tulude suhe oli teises kvartalis 38 protsenti ning omakapitali tootlus 25,6 protsenti. Selle aasta esimes kuue kuuga on pank teeninud kokku 19,7 miljonit eurot puhaskasumit, mullu oli poolaasta tulemus 8,1 miljonit eurot.

    Täna:
    Telia Lietuva TEL1L II kvartali vahearuanne
  • Euroala alusinflatsioon jäi 0,1pp võrra kõrgemaks kui analüütikute välja hõigatud 5,4%. Sellest saab järeldada, et uus intressimäära tõus juulikuus on enam kui kindel. Samas on olemas ka võimalus, et juuli tõste jääb viimaseks ja septembris otsustab Euroopa Keskpank pidurit tõmmata. Analüütikute hinnangud lähevad siinkohal lahku. Euroopa Stoxx 600 tõusis 0,3%.

    Ühendriikide tulemuste hooaeg on täies hoos. Netflixi tulemused jäid seekord pigem nõrgaks, kuid otseselt halvad need kindlasti polnud. Teenuse tellijate arv suurenes 8 protsendi võrra, aga müük selle kõrval tõusis kõigest 2,7%. Tesla kasumlikkus ei pakkunud samuti investoritele liigset optimismi, aga Elon Musk jäi rahulikuks ja nentis, et väiksemad kasumid on marginaalsed takistused pika eduloo sündimisel. Musk kinnitas, et juhul kui intressimäärad tõusu jätkavad, siis langetab Tesla oma autode hindu. Lisaks rõhutas tegevjuht ka hetkel töös olevaid suuremaid investeeringuid nagu Cybertruck ja Dojo superarvuti. Tänu tehaste rekonstrueerimistele võib tuleval kvartalil tagasilöögi saada uute autode tootmine, kuid aasta lõpuks ennustatud 1,8 miljonit uut masinat peaks sellegipoolest realiseeruma. S&P 500 tõusis 0,2% ka Nasdaq 100 indeks jäi muutumata.

    Hiina riigi plaan ulatada abikäsi eraettevõtetele ei suutnud turuosaliste seas enesekindlust oodatud määral tõsta. Turud väljendasid seda aktsiaindeksite hinna kaudu, sest Hang Seng langes 0,2%, Shangai indeks -1% ning Nikkei oli 1,2% punases. Austraalia ASX 200 oli öösel muutumata.

    Muutumata oli ka Brenti toornafta hind , mis püsis $79,5 juures. EUR/USD tõusis marginaalselt 0,1% 1.1215 dollarini ja untsi kulda saab täna soetada 1980,4 dollari eest (+0,2%). Nii Bitcoin kui ka Ethereum olid 0,7% rohelises ning maksid vastavalt 30,185 ja 1911,8 dollarit.

    Täna avaldavad kvartali majandustulemused teiste seas ka American Airlines, Capital One, Marsh McLennan ja Philip Morris. Konjunktuurist võiks esile tõsta USA läinud nädala töötu abiraha taotlused ja USA olemasolevate majade juuni müügi.

    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsus (juuli)
    17.00 USA olemasolevate majade müük (juuni)
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (juuni)
    17.00 Euroala tarbijate kindlustunde indeks (juuli)



  • See on ikka üsna tüütu, mismoodi see tabel teil pidevalt vale on. Palun tehke selle aluseks olev algoritm korda või vahetage toimiva vastu välja!
  • Tänud märkamast. Seal oli kuupäevade sisestamisel minu eksimus, mis oli sisse jäänud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon