Börsipäev 21. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 3825 tehingut ning käive oli 1,769 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,481 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 258 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2962 ning 750.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    PRFoodsi PRF1T 2022/2023. majandusaasta neljanda kvartali auditeerimata esialgne konsolideeritud käive oli pea 4 miljonit eurot ning kogu aasta käive 19,2 miljonit eurot; aasta varasemaga võrreldes langes käive vastavalt 19,6 ja 6,6 protsenti. 2022/23 finantsaasta tulemused peegeldavad oluliselt muutunud grupi struktuuri – tingituna suurest kahjumist Soomes müüs PRFoods sealse üksuse ning vähendamaks laenukoormust väljus kasumiga Rootsi ärist. Uus grupi struktuur hõlmab endas kala töötlemist Šotimaal ja Saaremaal ning kalakasvatust Eestis.
  • Järgmisel teisipäeval toimuvalt FEDi istungilt oodatakse kindlat intressimäärade tõusu, kuid analüütikute hinnangul jääb see ka viimaseks. Tehnoloogiasektorile toetuv Nasdaq 100 tegi eile viimase viie kuu kõige kehvema tulemuse ja langes 2% võrra. Kukkumisest ei pääsenud ka S&P 500, mis läks 0,7% punasesse.

    Eile avaldatud Euroopa tarbijate kindlustunde indeks tõusis ja see väljendus ka Stoxx 600 aktsiaindeksi numbrites, mis olid 0,4% rohelises.

    Investorid ootavad Hiinalt veelgi enam toetust kohaliku majanduse turgutamiseks ja eriti on lootus seatud järgmisel nädalavahetusel toimuvale poliitbüroo kohtumisele, kus kommunistliku partei ladvik vaatab otsa poolasta majandustulemustele ning paneb paika uue kava Hiina majandusseisu parandamiseks. Jappani Nikkei kukkus öösel 0,6% ja nii ASX 200 kui ka Shanghai SE Comp olid 0,1% punases. Samal ajal oli Hongkongi Hang Seng 0,5% plusspoolel.

    EUR/USD tõusis 0,1% võrra 1,1142 dollarile. Ka kulla untsi hind kerkis marginaalsed 0,1% ja maksab 1970,8 dollarit. Korraliku ralli tegi Brenti toornafta hind, mis tõusis lausa 0,9% ja maksab hetkeseisuga $80,3. Krüptovaluutad Bitcoin ja Ethereum liikusid sarnases tempos, jõudes vastavalt hindadeni $29 862 (0,4%) ja $1893,6 (0,3%)

    Täna avaldavad tulemusi paljud Skandinaavia ja Euroopa ettevõtted, teiste seas Skanska, Finnair, Danske, Schindler ning Thales. Ühendriikides avaldab tulemused American Express.

    Olulisi majandusuudiseid täna tulemas pole.


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon