Börsipäev 18. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 3757 tehingut ning käive oli 1,606 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,154 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 428 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2846 ning 806.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Klaipedos Nafta KNF1L II kvartali majandustulemused
  • USA riigivõlakirjade tootluse tõusu ja jätkuvalt murettekitava riigi inflatsioonitaseme tõttu jätkasid aktsiaturud eile laiapõhjaliselt miinuspoolel, kusjuures võidukalt lõpetas päeva vaid energiasektor, tingituna toornafta hinna kallinemisest. S&P 500 langes 0,8%, suurendades kaotust nädala algusest enam kui 2% peale, mis tähendab, et kolmanda järjestikuse kaotusnädala kirja saamist on nüüd juba üsna raske vältida. Nasdaq 100 loovutas 1,1%, olles nüüdseks oma juulikuu tipust kaotanud pea 7%, ehkki pärast tugevat esimest poolaastat võib nimetada seda pigem tervislikuks konsolideerimisperioodiks. Euroopas pidi Stoxx 600 leppima 0,9% kaotusega, langedes viimase viie nädala madalaimale tasemele.

    Kui nädala alguses avaldatud New York FEDi töötleva tööstuse aktiivsus kukkus augustis märgatavalt ja jäi oluliselt alla analüütikute ootustele, siis eile teatavaks tehtud Philadelphia vastav indeks parandas taset -13,5 punkti pealt +12 punkti peale, ületades oluliselt analüütikute -10 punktilist ootust. See on esimene positiivne näit viimase aasta jooksul ning kõrgeim alates 2022. aasta aprillist. Positiivsusega üllatasid ka komponendid: uute tellimuste indeks tõusis 32 punkti võrra 16 punktile ja tarneindeks 18 punkti võrra 5,7 punktile, ehkki tööhõive indeks alanes 5 punkti võrra -6 punkti peale, olles kooskõlas teiste hiljutiste märkidega tööturu mõningase jahenemise kohta.

    Uute töötushüvitist taotlejate arv langes lõppenud nädalal Ühendriikides 11 tuhande võrra 239 tuhandele ning jäi üldiselt kooskõlla analüütikute ootustega (oodati 240 tuhat). Kuid vaatamata sellele, et tegemist on ajalooliselt üsna madala tasemega, on see võrreldes juuli teise poole näitajatest oluliselt suurem, viidates asjaolule, et USA tööturg võib siiski olla jahenemas. Korduvate taotluste ehk abiraha saajate arv näitas, et tööotsijatel võib uue töökoha leidmine olla märksa keerulisemaks muutunud, kuna nende arv suurenes nädalaga 32 tuhande võrra ja ulatus 1,716 miljonile, ületades turu 1,7 miljonilist ootust.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel kõikjal miinuspoolel: Hang Seng langes 1,3%, Shangai Composite 0,2%, Nikkei 0,8%, Kospi 0,8%, ja S&P/ASX 200 0,1%. Brenti toornafta kallines 0,1% 80,47 dollarile ning kulla unts maksis 1921 dollarit (+0,3%). Krüptoturge tabas laiapõhjaline müügilaine, saates Bitcoini tagasi kahe kuu tagusele tasemele ehk 26 488 dollarile (−7,5%) ja Ethereumi 1686 dollari peale (−6,3%).

    Majandusuudiste valik jääb täna napiks kui esile võiks tuua vaid Suurbritannia läinud kuu jaemüügi ja euroala lõpliku inflatsiooni juuli kohta. USA-s oodatakse täna teise kvartali majandustulemused Palo Alto Networksilt ja Deere & Co’lt.

    09.00 Suurbritannia jaemüük (juuli)
    12.00 Euroala inflatsioon (juuli lõplik)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon