Börsipäev 28. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 3026 tehingut ning käive oli 1,161 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 717 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 436 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2158 ning 796.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    29.08 Novaturas NTU1L II kvartali majandustulemused
    31.08 Linas Agro Group LNA1L 2022/2023. majandusaasta vahearuanne
    31.08 Auga group AUG1L II kvartali majandustulemused
  • Mulle tundub, et on vale tabel üles laetud!
  • Tänud tähelepaneku eest, nüüd on õiged tabelid.
  • Reedene sessioon möödus Jerome Powelli jutupunkte seedides üsna kõikuvalt, ent lõpuks jäid peale siiski ostjad, kes aitasid S&P 500 indeksil tõusta 0,7% ja Nasdaq 100 indeksil parandada taset 0,9%. Nädala lõikes said antud aktsiaindeksid kirja vastavalt 0,8% ja 1,7% tootluse. Euroopas jäi Stoxx 600 reedel 0,04% miinuspoolele, mis tähendas viie tööpäeva peale 0,7% võitu.

    FEDi president Jerome Powell nentis reedeses esinemises, et inflatsiooni toomisel tagasi eesmärgini on veel tükk maad käia, mis viitab intressimäära edasise tõstmise võimalusele. Samal ajal aga lubas keskpanga juht liikuda edasi ettevaatlikult, visates õhku võimaluse, septembri istungil ei pruugita rahapoliitikat karmistada, mida praegu ka turuosalised ootavad.

    Euroopa Keskpanga juht Christine Lagarde ütles samal sümpoosionil esinedes, et intressimäära kavatsetakse tõsta nii kõrgele kui vaja, et tuua inflatsioon tagasi 2% juurde. Samaaegselt valitsev majanduslik ebakindlus nõuab keskpakuritelt aga avatud meelt ja jooksvat rahapoliitika korrigeerimist vastavalt oludele. Hilisemas Bloombergi intervjuus ei laskunud Lagarde oma kolleegide debatti, kas EKP peaks 14. septembri istungil tõstma intressimäära või jätma selle paigale.

    Aasia aktsiaturud alustasid uut nädalat tõusuga eesotsas Hiina ja Hongkongiga, tänu uudisele, et Hiina valitsus langetas esimest korda alates 2008. aastast kohaliku aktsiaturu toetamiseks tehingute tasu poole võrra 0,05% peale ja piirab ettevõtete suurosanike aktsiamüüke. Üle 5% tõusuga avanenud Shanghai Composite kauples kirjutamise hetkel 1,6% plussis ja Hang Sengi rallist oli järele jäänud +1,3%.

    Jaapani aktsiaturgu esindav Nikkei 225 indeks näitas täna 1,7% plussi, Lõuna-Korea Kospi tõusis 0,7% ja Austraalia S&P/ASX200 kerkis 0,6%. Brenti toornafta kallines 0,1% 84,6 dollarile, Bitcoin langes 0,5% 25 961 dollarile ja Ethereum alanes 0,7% 1643 dollarile. EUR/USD tugevnes 0,2% 1,0813 dollarile ja unts kulda maksis 1916,5 dollarit (+0,1%).

    Nädal algab majandusuudiste osas vaikselt, kui täna avaldatakse vaid euroala rahapakkumise statistika ja Ühendriikides Texase osariigi töötleva tööstuse augustikuu aktiivsus. Ettepoole vaadates langeb fookus neljapäeval selguvale USA juulikuu inflatsioonile (PCE mõõdik) ja USA augustikuu tööturu raportile, mis avaldatakse reedel. Neljapäeval raporteeritakse ka euroala augustikuu esmane inflatsioon. Hiinas jälgitakse neljapäeval töötleva tööstuse ja teenindussektori augusti aktiivsusindekseid.

    11.00 Euroala rahapakkumise ja krediidi statistika (juuli)
    17.30 USA Dallase töötleva tööstuse aktiivsus (august)
  • TOS-is rida 20.16, et Russia scrambles two jets due to U.S. droness over Crimea

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon